Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen t Goy

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in t Goy? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje en is een vervanger voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door middel van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je hebt geen last van een beslagen bril. Op deze site tref je aanvullende info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vergelijk je winkels en opticiens die lenzen bezorgen in t Goy.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen als verziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, bijziendheid.
 • Een plaatselijke opticien in t Goy heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en achterhaald het netvlies en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Samen met de medewerker vergelijk je welke contactlenzen goed passen bij jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Kies dan voor het gemak van online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een toenemend aantal dragers van lenzen dragen producten van lenzenshops als Misterspex. Deze internet oogexperts beschikken over een veelzijdig aanbod, veel lagere prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In de volgende tabel informeren we je over de deskundige online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in t Goy. Of klik door voor meer info over Goedkoopste lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in t Goy

Heb jij dagelijks last van onscherp zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet waarneembaar, duurzaam, en bieden bescherming voor het oog. In het onderstaande overzicht doorzoek je winkels en drogisterijen in de buurt van t Goy waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op dit portaal vergelijk je ook speciaalzaken in Ossenwaard, Werkhoven, Odijk, Driebergen-Rijsenburg en Overberg.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in t Goy in juli 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is het nodig om een oogtest te laten doen door een ervaren contactlensspecialist in t Goy. Na deze meting overleg je met de oogspecialist welke contactlens het beste aansluit op jouw leefstijl en zicht behoeften. Na deze metingen bieden ze doorgaans een proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Ben jij enthousiast geworden? Je kunt ze dan direct bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de bijgaande tabel tref je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in t Goy (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Roy BonkePorta Basilica 133995 ZDHouten
Ilonka OptiekFossa Italica 693995 XAHouten
Vecht Optiek vdDe Raat 123995 EPHouten
Eijken Optiek VanHet Slot 253981 KABunnik
JKV Services BVKerkplein 33972 EKDriebergen-Rijsenburg

Goedkope lenzen kopen in t Goy?

Vergelijk tarieven en bespaar tot maar liefst 40%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Wat nu geschikt is voor jou kun je onderzoek door te kijken naar je lifestyle, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor een prettige pasvorm van de lens moet er gelet worden op het feit dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo voorkom je oogirritaties. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. De beste contactlenzen uitzoeken is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele ooggezondheid en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Bespreek onderwerpen zoals draagtijd, de gevoeligheid van jouw ogen, en jouw leefstijl (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzentest
  Normaal geeft de opticien een probeerset mee. Je mag ervaren hoe het product voelt en werkt. Als je ze een aantal weken gedragen hebt worden je ogen opnieuw opgemeten. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt een bestelling plaatsen bij de speciaalzaak, een drogisterijketen of via een internet aanbieder zoals Vision Direct. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar trekken wel wat meer vuil aan. Ze worden gefabriceerd met zacht polymeer (kunststof). De voordelen zijn een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage tarieven. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Uiterst comfortabel.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Gunstig geprijsd: bestellen v.a. €5,95 p/maand.

Harde lenzen: tips en info

Vormvaste lenzen worden gemaakt van Perspex. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Daardoor is het een milieuvriendelijke en gunstige investering. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Persoonlijk aangemeten en dus altijd perfect zicht.
 • Prima levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • De kosten zijn gemiddeld €200 per lensje.

Tips & tricks over maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn dun, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn er in alle soorten en maten. De voordeligste keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook verkrijgbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Gemiddeld €7,99 per maand.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Zoek en vind gecertificeerde opticiens en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: tips en info

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een perfecte oplossing voor mensen die regelmatig last hebben van gevoelige en geïrriteerde ogen of gewoon houden van gemak.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Kosten +/- €27,50 (op maandbasis.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Zijn jouw ogen snel droog of doe je aan bepaalde sporten? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Je oogstand wordt gecorrigeerd tijdens je slaap voor een scherpe blik voor overdag. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • De kosten zijn ongeveer €460 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in t Goy).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen worden aangeraden bij ogen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Het wil zeggen dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je hebt troebel zicht, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een deskundige.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €26,50 (per 30 dagen).

Informatie over multifocale lenzen

Via multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Een goede oplossing wanneer je gewone lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €18,75 (maandelijks).
Andere types

Buiten de hiervoor genoemde opties is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het schema hieronder bespreken we enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het behoud van de lenskwaliteit.
lenzen-winkels-t-goy-3997

Voordelige huismerk lenzen kopen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Denk aan Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Je kunt ook voordelig kopen bij Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn zogeheten white labels die worden ontwikkeld door o.a. Johnson & Johnson met hun eigen label erop. Steeds meer discounters als Lentiamo beschikken ook over interessante alternatieven voor de huismerken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Hiermee kan je zo €105 p/jaar besparen. Liever toch een A-merk? Bestel dan o.a. Dailies, Biomedics en Opti-Free. Lees ook meer informatie over Drogisterijen.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in t Goy?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een gespecialiseerde webshop. Vaak is de levering aan huis gratis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De bestelde artikelen worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in t Goy?
In de regio vinden we voldoende opticiens waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogdeskundige doet een oogtest voor de sterkte en onderzoekt de oogdruk. Over het algemeen is deze oogtest gratis. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Opticiens adviseren om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in t Goy te laten uitvoeren. Dat is nodig om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte nog klopt. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn wordt het aanbevolen om even langs te komen bij een opticien in de provincie Utrecht.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Vanuit de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €75 (per 2 jaar). Tip: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de kosten van de lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen en worden dus soms gezien als slechter. Dat beeld is niet juist. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge regelgeving en worden meestal ook gewoon gemaakt door Johnson & Johnson. Draag je speciale lenzen zoals lenzen met cilinder of nachtlenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in t Goy. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
Wanneer je een abonnement neemt liggen de kosten tussen de €10,00 – €40,00 (op maandbasis. Voor het hele pakket betaal je circa €250 (op jaarbasis), exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarbovenop betaal je jaarlijks circa €20,50 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Dankzij een afspraak bij je optiekzaak in t Goy krijg je extra goede voorlichting. Met hun oogmeting kun je de goedkoopste lenzen bestellen door prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Houten.

Plaats een reactie