Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Musselkanaal

Direct goedkope lenzen kopen in Musselkanaal? Een contactlens is een optisch hulpmiddel en is een vervanger voor een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door lenzen te gebruiken zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Je zult er veel baat bij hebben. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn discreet en ze passen bij elke stijl. Op deze site bieden wij nuttige informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en verstrekken we een lijst met we winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Musselkanaal.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Je draagt ze voor oogproblemen als verziendheid, myopie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie.
 • Een erkende opticien in Musselkanaal voert de oogmeting uit en achterhaald het netvlies en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de oogexpertbepaal je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw situatie en leefstijl.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Dan kun jij heel goedkoop via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest of gebruik je nu al een lens van de winkel? Steeds meer consumenten kopen online bij webwinkels als Misterspex. Deze internet oogexperts werken met een gevarieerd aanbod, gunstige prijzen en een scherp geprijsd huismerk. In deze lijst hieronder bekijk & vergelijk je professionele online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Musselkanaal. Of klik door voor meer info over Optiekzaken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Musselkanaal

Ondervind je hinder van een matig zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En wil je geen bril gebruiken? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet zichtbaar, zeer handig, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In de bijgaande tabel bekijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Musselkanaal waar je goedkope lenzen kunt halen. Op lenzenaanbieding.nl tref je ook brillenwinkels in Exloërveen, 1e Exloërmond, 2e Exloërmond, Veelerveen en Zandberg.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Musselkanaal in mei 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een erkende contactlensspecialist in Musselkanaal. Na deze meting bespreek je met de oogdeskundige welk type contactlens voldoen aan jouw leefstijl en wensen. Na deze metingen krijg je vaak een proefsetje mee naar huis zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Tevreden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de bijgaande tabel bieden wij waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Musselkanaal (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Booij OptiekMarkt 219561 KATer Apel
Oogzorg FreyDr. P. Rinsemastraat 29541 ALVlagtwedde
Heijer Optiek DenTorenlaan 49531 JJBorger
Sturing OptiekAchter de Brink 209531 AZBorger
Dam OptiekNoorderdiep 2869521 BLNieuw-Buinen

Betaalbare lenzen bestellen in Musselkanaal?

Vergelijk webwinkels en bespaar tot maar liefst 30%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welke bij jou past hangt vooral af van jouw persoonlijke leefstijl, je werk en financiële wensen. Voor een goede werking van de lens is het van belang dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door hierop te letten voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een gespecialiseerde oogspecialist biedt hiervoor advies. De zoektocht naar de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogtest
  De opticien controleert de actuele gezondheid van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Er wordt rekening gehouden met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw dagelijks leven (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen proberen
  Doorgaans kan je vragen naar een probeerset. Zodoende kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Nadat je ze een poosje gedragen hebt worden je ogen opnieuw opgemeten. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je los kopen bij de speciaalzaak, een drogisterijketen of via een online specialist als Vision Direct. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar drogen iets sneller uit. Het bestanddeel is bio-compatible materiaal. Dit artikel wordt aangeraden om perfecte zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de goedkope tarieven. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Je went er heel snel aan.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Goedkoop: online vind je ze al voor €7,70 per maand.

Harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit Perspex. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Dit maakt het een milieubewuste en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Perfecte levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Je betaalt ongeveer €105 per contactlensje.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Dit zijn zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn relatief goedkoop, hebben een hoog draagcomfort en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een betaalbare keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Tevens als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Ongeveer €5,10 (op maandbasis.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek gecertificeerde opticiens en start met een oogonderzoek.

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

De daglenzen kunnen 1 dag mee, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Ideaal voor mensen die last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een aanrader wanneer je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Tarieven plus minus €29,50 (maandelijks).

Nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Ze corrigeren de vorm van je ogen tijdens jouw nachtrust zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • De kosten liggen op zo’n €520 per jaar (bij een brillenwinkel in Musselkanaal).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Het zicht is vertroebeld of vervormd, zowel op afstand als dichtbij. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een ervaren specialist.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €27,50 (op maandbasis.

Multifocale lenzen, wat is het?

Met multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Ideaal als je enkelvoudige lenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €18,75 per maand.
Andere soorten

Los van de gangbare contactlenzen heb je nog een aantal opties. In onderstaand overzicht bekijk je enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-musselkanaal-9581

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Denk aan iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Dit is ook zo bij winkels als DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Doorgaans zijn het private labels van grote fabrikanten als Alcon maar dan met een eigen merknaam erop. Het grootste deel van de lenzenshops als Lensplaza verkopen een uitstekend alternatief voor de dure merken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €150 per jaar besparen. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Bekende producenten zijn Proclear, SofLens en Aosept. Je kunt hier ook meer lezen over Weeklens.

FAQ – Veelgestelde vragen

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Musselkanaal?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenwinkel in de regio of bij een gespecialiseerde webshop. Doorgaans is de levering aan huis gratis en zijn er geen bezorgkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. Je pakketjes met lenzen en vloeistof hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Musselkanaal?
In deze streek zijn er tal van oogspeciaalzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogexpertkijkt naar de sterkte-afwijking en kijkt naar de oogdruk. In de meeste gevallen is zo’n eerste oogtest kosteloos. Van plan om ze online te bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Opticiens adviseren om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Musselkanaal te laten uitvoeren. Dat is essentieel om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of het type lens nog klopt. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn is het slim om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Groningen.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €100 per 2 jaar. Advies: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de kosten van de lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat beeld is niet juist. Voordelige huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Heb je behoefte aan torische of multifocale lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Musselkanaal. Je kunt daar terecht voor goede tips ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Indien je een abonnement neemt betaal jij doorgaans tussen de €7,75 en €52,00 (per 30 dagen). Gemiddeld betaal je zo’n €235 per jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarbovenop betaal je nog zo’n €17,00 voor de contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij een optiekzaak in Musselkanaal kan je een voorschrift laten opstellen. Daarna kan je de voordeligste lenzen online bestellen door het vergelijken van prijzen bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Stadskanaal.

Plaats een reactie