Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen 2e Exloërmond

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in 2e Exloërmond? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje en dient als vervanging van een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door gebruik te maken van lenzen zie je veel meer en veel scherper. Het gemak is enorm. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze website bekijk je nuttige informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en verstrekken we een lijst met we shops en opticiens die lenzen bezorgen in 2e Exloërmond.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen als myopie, bijziendheid, verziendheid, hypermetropie, presbyopie.
 • Een opgeleide opticien in 2e Exloërmond beschikt over apparatuur voor een oogmeting en ontdekt de algehele gezondheid van je ogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Samen met de oogspecialist onderzoek je welke contactlenzen aansluiten op jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet je jouw voorschrift al? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb je recent een oogmeting laten doen en een lens gevonden die bij jou past? Een groeiend aantal contactlensdragers bestellen via het internet bij lenzen webshops als 123Lens. Deze online aanbieders werken met een aanbod met zowel A-merken als B-merken, veel lagere prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel tref je populaire online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in 2e Exloërmond. Of klik door voor meer info over Verzekering voor brillen en lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in 2e Exloërmond

Zoek jij een oplossing voor een wazig zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn onzichtbaar, zeer handig, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In de onderstaande tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de regio 2e Exloërmond waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze site vind je ook opticiens in Veelerveen, Zandberg, Ter Apelkanaal, Ter Apel en Sellingen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in 2e Exloërmond in mei 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een contactlensspecialist in 2e Exloërmond. Hierop volgend vergelijk je samen met de opticien welke soort lens past bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na deze metingen ontvang je meestal een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Werkt dit voor jou? Dan kan je ze direct bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de onderstaande tabel vergelijk je adressen voor een (gratis) oogmeting in 2e Exloërmond (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Booij OptiekMarkt 219561 KATer Apel
Oogzorg FreyDr. P. Rinsemastraat 29541 ALVlagtwedde
Heijer Optiek DenTorenlaan 49531 JJBorger
Sturing OptiekAchter de Brink 209531 AZBorger
Dam OptiekNoorderdiep 2869521 BLNieuw-Buinen

Lenzen kopen en laten bezorgen in 2e Exloërmond?

Vergelijk lenzenwinkels en vind kortingen tot wel 30%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Wat nu geschikt is voor jou wordt duidelijk als we kijken naar jouw dagelijks leven, je hobbies en financiën. Voor het selecteren van de juiste lens is het belangrijk dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Daarmee wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een plaatselijke oogspecialist kan je hierbij helpen. Het vinden van de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt gekeken naar de algehele ooggezondheid en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Je moet rekening houden met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en jouw levensstijl (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Test de lenzen
  Doorgaans kun je aanspraak maken op een probeerset. Op die manier kan je een of meerdere types uitproberen. Na het einde van de proefperiode kom je terug voor een controle-afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Deze kan je kopen bij de opticien, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een internet aanbieder zoals Lensplaza. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Ze worden gemaakt van hydrogel. Ze worden gekenmerkt door een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en goedkopere prijzen. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Goedkoop: bestellen v.a. €5,70 (per 4 weken).

Handige informatie over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Om die reden is het een milieubewuste en gunstige investering. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Persoonlijk aangemeten en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Goede levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Je betaalt zo’n €145 per lensje.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn dun, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn er in alle soorten en maten. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook te bestellen als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Doorgaans €5,85 (per 4 weken).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Bekijk opticiens bij jou in de buurt en plan een afspraak voor een oogmeting

Handige informatie over daglenzen

De daglenzen kunnen 1 dag mee, na een dag doe je ze bij het afval. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een goed product voor iedereen die te maken heeft met geïrriteerd en/of rode ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een aanrader wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Kosten +/- €28,50 (op maandbasis.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of ben je iemand die vaak zwemt? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen terwijl je slaapt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €470 voor één jaar (bij een brillenwinkel in 2e Exloërmond).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor een zogeheten cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Het zicht is vertroebeld of vervormd, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een expert.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €26,50 (per 4 weken).

Informatie over multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je gewone lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €16,25 (per 4 weken).
Andere soorten

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In onderstaand overzicht bekijk je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-2e-exloermond-9571

Voordelige huismerk lenzen kopen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Dit zijn onder andere Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Je kunt ook voordelig kopen bij DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Cooper Vision maar dan met een eigen merknaam erop. Steeds meer specialisten als Lentiamo verkopen een uitstekend alternatief voor het dure huismerk van opticienketens met een interessant prijskaartje. Op deze manier kan je zo €330 per jaar besparen. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Bestel dan o.a. Proclear, Ultra en Menicon. Op deze website lees je ook alles over Type lenzen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in 2e Exloërmond?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij jouw eigen optiekzaak of bij een online aanbieder. Steeds vaker is de levering aan huis gratis en betaal je dus niets voor de bezorging. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. Je pakketjes met lenzen en vloeistof hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in 2e Exloërmond?
In de regio vinden we genoeg opticiens waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De deskundige meet nauwkeurig de sterkte op en controleert de oogdruk. In de basis is deze eerste oogtest helemaal gratis. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Speciaalzaken adviseren om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in 2e Exloërmond in te plannen. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog naar wens is en of de sterkte van de lens nog klopt. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een troebel zicht is het aan te raden om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Drenthe.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Binnen de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €75 (per 2 jaar). Rekensom: is de uitgebreide polis duurder dan de factuur van de opticien? Betaal ze dan gewoon zelf.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje en worden dus soms gezien als slechter. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Goedkope huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Bausch & Lomb. Draag je speciale lenzen zoals sferische of torische lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in 2e Exloërmond. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat kosten lenzen?
Wanneer je een handig abonnement wil liggen de kosten tussen de €8,00 tot €53,00 (maandelijks). Uiteindelijk betaal je circa €230 per jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. In aanvulling daarop komt nog een kostenpost van zo’n €22,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door langs te gaan bij de optiekzaak in 2e Exloërmond krijg je extra goede voorlichting. Op basis daarvan kan je via internet goedkope lenzen kopen door het vergelijken van prijzen bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Borger-Odoorn.

Plaats een reactie