Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Exloërveen

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Exloërveen? Een contactlens is een plastic lensjeen is een vervanger voor een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Middels lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op deze website kan je aan de slag met nuttige informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en check je shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Exloërveen.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen als astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, presbyopie, bijziendheid, myopie.
 • Een plaatselijke opticien in Exloërveen biedt de optie voor een oogmeting en ontdekt de algehele conditie van de ogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Gezamenlijk met deze medewerker bepaal je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet je jouw sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen kopen, is dat verstandig?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en een fijne lens gevonden? Steeds meer Nederlanders kiezen voor het assortiment van discounters als Misterspex. Deze online aanbieders werken met het beste assortiment, lagere tarieven en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. Door middel van onze vergelijker vergelijk je de beste internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Exloërveen. Of klik door voor meer info over Lenzen leveranciers.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Exloërveen

Heb jij dagelijks last van wazig zien of snel vermoeide ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, makkelijk te onderhouden, en zijn heel geschikt voor het sporten. In de tabel hieronder vind je winkels en drogisterijen in de buurt van Exloërveen waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal doorzoek je ook oogspecialisten in 1e Exloërmond, 2e Exloërmond, Veelerveen, Zandberg en Ter Apelkanaal.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Exloërveen in juni 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een erkende contactlensspecialist in Exloërveen. Na het onderzoek bekijk je samen met de oogdeskundige welk van de lenzen geschikt is voor jouw wensen, lifestyle en budget. Na de analyse neem jij het proefsetje in ontvangst om het gratis te proberen. Ben je tevreden? Je kunt ze dan direct bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de bijgaande tabel bekijk je winkels voor een (gratis) oogmeting in Exloërveen (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Booij OptiekMarkt 219561 KATer Apel
Oogzorg FreyDr. P. Rinsemastraat 29541 ALVlagtwedde
Heijer Optiek DenTorenlaan 49531 JJBorger
Sturing OptiekAchter de Brink 209531 AZBorger
Dam OptiekNoorderdiep 2869521 BLNieuw-Buinen

De goedkoopste lenzen bestellen in Exloërveen?

Vergelijk winkels en profiteer van kortingen tot 20%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welke jij het beste kunt gebruiken kun je onderzoek door te kijken naar jouw dagelijks leven, sterkte en andere wensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het belangrijk dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door deze eigenschap voorrang te geven verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een erkend oogspecialist kan je hierbij helpen. De beste contactlenzen uitzoeken vergt een aantal stappen.

 1. Oogmeting
  Hierbij wordt er gekeken naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Weeg aspecten mee zoals hoe vaak je ze wilt dragen, het draagcomfort, en hoe je dagritme eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen uitproberen
  Doorgaans ontvang je een probeerset. Zo kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na 2 -4 weken nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kan de aankoop doen bij de speciaalzaak, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of d.m.v. een online specialist als Toplenzen. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar drogen iets sneller uit. Worden vervaardigd uit bio-compatible materiaal. Je kiest voor dit product om optimale zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en goedkopere prijzen. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Gaan lang mee.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Gunstig geprijsd: online vind je ze al voor €7,70 (per 4 weken).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Om die reden is het een milieuvriendelijke en goedkope optie. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Volledig maatwerk en zijn betrouwbaar.
 • Goede levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Je betaalt zo’n €170 per individuele lens.

Maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, hebben een hoog draagcomfort en zijn er in alle soorten en maten. Financieel gezien de gunstigste keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook verkrijgbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Te bestellen vanaf €7,25 (op maandbasis.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek opticiens in de buurt en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: de voordelen en nadelen

De daglenzen kunnen 1 dag mee, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag pak je nieuwe. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een perfecte oplossing voor mensen die regelmatig last hebben van geïrriteerd en/of rode ogen of regelmatig reizen.

 • Een positief aspect hiervan is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Prijzen +/- €26,00 (maandelijks).

Nachtlenzen: informatie en tips

Zijn jouw ogen snel droog of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je de ogen dicht hebt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Het is wel iets duurder, circa €505 per jaar (bij een brillenwinkel in Exloërveen).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor personen met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Dit komt doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je ziet alles heel wazig, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een gecertificeerd opticien.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • De kosten liggen op circa €26,50 (per 30 dagen).

Tips en info over multifocale lenzen

D.m.v. multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Het biedt uitkomst als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €16,25 p/maand.
Andere keuzes

Naast de meest gekozen contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In onderstaand overzicht tref je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en bevochtigt jouw lenzen.
lenzen-winkels-exloerveen-9574

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Bijvoorbeeld iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Je kunt ook voordelig kopen bij Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Doorgaans zijn het private labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb maar dan met een eigen merknaam erop. Veel lenzen webshops als Sightful bieden een gelijkwaardig alternatief voor dure merkproducten van opticiens die voordelig te koop zijn. Zo kan je tot wel €140 p/jaar besparen. Liever toch een A-merk? Bestel dan o.a. Proclear, Ultra en Boston. Klik door voor meer informatie over Nachtlens.

FAQ met veelgestelde vragen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Exloërveen?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een brillenwinkel in de regio of bij een gespecialiseerde webshop. Vaak is deze bezorging gratis en kost het bezorgen dus geen geld. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De pakketten met ooghulpmiddelen passen gewoon in jouw brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Exloërveen?
In deze streek werken er genoeg specialisten waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De vakman kijkt naar de sterkte-afwijking en controleert de algehele ooggezondheid. Bij veel winkels is deze oogtest gratis. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Oogspecialisten bevelen aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Exloërveen te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de huidige sterkte nog kloppend is. Ook bij snel vermoeide ogen of een troebel zicht is het aan te raden om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Drenthe.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €75 per jaar. Goed opletten: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de feitelijke kosten van de lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dit is niet het geval. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Zoek je informatie over torische of multifocale lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Exloërveen. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
In het geval je een abonnement wenst betaal jij doorgaans tussen de €5,25 – €54,00 (per 30 dagen). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €280 voor een jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Ook betaal je per jaar circa €22,00 aan contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan een optiekzaak in Exloërveen kun jij je goed laten voorlichten. Vervolgens kun jij via internet goedkope lenzen kopen door prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Borger-Odoorn.

Plaats een reactie