Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Soest

Wil jij goedkope lenzen kopen in Soest? Een contactlens is een slim stukje kunststof dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Mede door lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Er zijn veel pluspunten. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, ze zijn 100% transparant en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op deze site bekijk je nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen en bezoek je shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Soest.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Een uitkomst bij oogproblemen zoals hypermetropie, verziendheid, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie.
 • Een gediplomeerd opticien in Soest voert de oogmeting uit en onderzoekt de oogdruk en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Samen met de opticien kijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Dan kan je heel voordelig via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij het voorschrift van je opticien en weet je dus welke lens je moet hebben? Meer en meer Nederlanders kiezen voor het gemak van discounters als Lensonline. Deze internet oogexperts verkopen een aanbod met zowel A-merken als B-merken, gunstige prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In onderstaande lijst doorzoek je toonaangevende internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Soest. Op deze website lees je ook alles over Nacht lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Soest

Heb jij dagelijks last van slecht zicht of pijn in of rondom de ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn discreet, gevoelloos, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In het schema hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in de regio Soest waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op onze lenzen-vergelijker doorzoek je ook opticiens in Eemnes, Bunschoten, Baarn, De Bilt en Bunnik.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Soest in mei 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is laat je eerst een oogtest doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Soest. Hierna beoordeel je samen met de oogdeskundige welke soort lens past bij jouw situatie en leefstijl. Na het onderzoek krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om het eens vrijblijvend uit te proberen. Werkt dit voor jou? Vaak kan je ze meteen meenemen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de onderstaande tabel bieden wij op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Soest (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hulleman OptiekBurg Grothestraat 103761 CMSoest
Nota Optiek Hansvan Weedestraat 873761 CDSoest
De OpticienKerkstraat 803751 ASBunschoten-Spakenburg
De BrillenboetiekKerkstraat 433751 ASBunschoten-Spakenburg
Nijman Vision BVGen Karel vd Heijdenln 13743 KTBaarn

Goedkope lenzen kopen in Soest?

Vergelijk leveranciers en krijg kortingen van wel 27%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is is met name afhankelijk van jouw dagelijks leven, gebruikerswensen en budget. Voor het draagcomfort van de lens is het belangrijk dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo voorkom je oogirritaties. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een gediplomeerde oogspecialist kan je hierbij helpen. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Ogen opmeten
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele gezondheid van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Weeg aspecten mee zoals de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe je dagritme eruit ziet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen testen
  Over het algemeen kun je aanspraak maken op een probeerset. Op deze manier kan je ze eerst even uitproberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen wordt alles geëvalueerd. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de speciaalzaak, een drogisterij of d.m.v. een online specialist als Lowlens. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Ze worden gemaakt van een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Grote pluspunten zijn een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en gunstige tarieven. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Gunstig geprijsd: ze zijn er al voor slechts €4,95 (per 4 weken).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Het is dus een milieuvriendelijke en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Volledig maatwerk en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Prima levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €110 per lensje.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De voordeligste keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Beschikbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Ongeveer €5,45 p/maand.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Vergelijk opticiens in de regio en laat je ogen goed onderzoeken

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een uitkomst voor mensen die snel last hebben van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of een extreme leefstijl.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een goede optie wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten plus minus €25,50 (per 4 weken).

Tips & tricks over nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog of doe je aan bepaalde sporten? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies terwijl je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Je betaalt ongeveer €450 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Soest).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor personen met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel op afstand als dichtbij. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een erkende opticien.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €32,00 p/maand.

Tips en info over multifocale lenzen

Door multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Ideaal als je gewone lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €19,00 (op maandbasis.
Andere mogelijkheden

Naast de populaire contactlenzen kun jij uit nog andere opties kiezen. Hieronder tref je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-soest-3764

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Zoals Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Hetzelfde verhaal geldt voor DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Over het algemeen zijn het white labels van grote fabrikanten als Johnson & Johnson maar dan in hun eigen huisstijl. Verschillende webshops als Lentiamo verkopen een uitstekend alternatief voor dure merkproducten van opticiens die gunstige prijzen hebben. Op deze manier kan je zo €295 aan besparing realiseren per jaar. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Bestel dan o.a. Proclear, Ultra en Regard. Op deze site lees je ook meer over Lenzen abonnement.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Soest?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een online specialist. Boven een bepaald bedrag is deze bezorging gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. Je pakketjes met lenzen en vloeistof passen in de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Soest?
In deze regio vinden we allerlei opticiens waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De deskundige neemt de sterkte per oog op en checkt de samenwerking tussen je ogen. Doorgaans hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Wil je lenzen online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Speciaalzaken bevelen aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Soest in te plannen. Dat is relevant om te kijken of er geen problemen zijn en of het type lens nog klopt. Ook bij snel vermoeide ogen of een troebel zicht is het aan te raden om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Utrecht.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Advies: is de uitgebreide polis duurder dan de feitelijke kosten van de lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dat is niet helemaal correct. Goedkope huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Heb je interesse in torische of multifocale lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Soest. Deze medewerkers geven goede adviezen en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat kost een lenzen abonnement?
Zodra een abonnement aanvraagt betaal je tussen de €6,75 – €52,00 (maandelijks). Alles bij elkaar betaal je zo’n €250 per 12 maanden, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Tevens betaal je jaarlijks circa €21,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij een optiekzaak in Soest kan je een voorschrift laten opstellen. Vervolgens kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Soest.

 • Soesterberg
 • Plaats een reactie