Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen De Bilt

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in De Bilt? Een contactlens is een plastic lensjedie rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door lenzen te gebruiken kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Steeds meer mensen kiezen ervoor. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je hebt geen last van een beslagen bril. Via onze vergelijker lees je aanvullende informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en bekijk je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in De Bilt.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Je draagt ze voor oogafwijkingen zoals hypermetropie, myopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie.
 • Een opgeleide opticien in De Bilt heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en kijkt naar het netvlies en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Samen met de oogdeskundige kijk je welke contactlenzen goed passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen bestellen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij jouw voorschrift in handen en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een toenemend aantal contactlensdragers kiezen voor het gemak van aanbieders zoals Sightful. Deze verkopers staan bekend om een aanbod met zowel A-merken als B-merken, opvallend lage prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In de volgende tabel bekijk je de deskundige internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in De Bilt. Bekijk ook onze informatie over Opticiens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in De Bilt

Zoek jij een oplossing voor een beperkt gezichtsveld of pijn in of rondom de ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onzichtbaar, zeer handig, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. Hieronder vind je winkels en drogisterijen in de omgeving De Bilt waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op onze lenzen-vergelijker doorzoek je ook winkels in Bunnik, Zeist, De Ronde Venen, Stichtse Vecht en Utrecht.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in De Bilt in mei 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in De Bilt. Na de meting overleg je samen met de opticien welke contactlens aansluit op jouw ogen, budget en leefstijl. Na deze metingen geeft de opticien je een proefsetje mee om te ervaren hoe het voor je werkt. Ben jij enthousiast geworden? Vaak kan je ze meteen meenemen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de onderstaande lijst bekijk je opticiens voor een (gratis) oogmeting in De Bilt (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Meijer OogwereldJulianalaan 383722 GRBilthoven
Brillencentrum Hogeweg Passage1e Hogeweg 18/A3701 HKZeist
Brilmode – ZeistSlotlaan 2523701 GVZeist
Bril & Meer OptiekKerklaan 113645 ESVinkeveen
Roy van der Vliet OptiekHerenweg 2113645 DLVinkeveen

Lenzen bestellen en laten bezorgen in De Bilt?

Vergelijk kosten en bespaar tot wel 35%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welk type voor jouw ogen geschikt is is met name afhankelijk van je leefstijl, je werk en financiële wensen. Bij het uitzoeken van lenzen is het van belang dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Op basis daarvan voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een gespecialiseerde oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Ogen opmeten
  De opticien controleert de actuele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Je moet rekening houden met hoe vaak je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen proberen
  Doorgaans geeft de opticien een probeerset mee. Op die manier kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Nadat je ze een poosje gedragen hebt nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Deze kan je los kopen bij de opticien, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of d.m.v. een online aanbieder als Vision Direct. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar absorberen meer viezigheid. Deze artikelen bestaan uit o.a. hydrogel. Dit artikel wordt aangeraden om optimale zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de lage prijs. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Betaalbaar: bestellen v.a. €7,00 (maandelijks).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van Perspex. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Dit maakt het een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Prima levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Je betaalt zo’n €185 per contactlensje.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Dit zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn zeer betaalbaar, hebben een hoog draagcomfort en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een betaalbaar alternatief wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te koop vanaf €7,25 (per 30 dagen).

Start met een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in jouw omgeving en laat je ogen goed onderzoeken

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, na een dag doe je ze bij het afval. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een uitkomst voor iedereen die te maken heeft met pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede optie wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Prijzen plus minus €27,50 (maandelijks).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Heb jij droge of gevoelige ogen en zit je veel achter de computer? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je slaapt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €465 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in De Bilt).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor ogen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dit komt doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je ziet alles heel wazig, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een gecertificeerd opticien.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • De kosten liggen op circa €24,00 (per 4 weken).

Tips en info over multifocale lenzen

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €15,25 per maand.
Andere types

Los van de gangbare contactlenzen heb je nog een aantal opties. Hieronder check je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat jouw lenzen goed blijven en je ogen niet beschadigen.
lenzen-winkels-de-bilt-3730

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Dit zijn onder andere Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Maar ook deDA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn zogenaamde private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Johnson & Johnson maar dan met hun eigen verpakking. Steeds meer online aanbieders als Lensplaza beschikken ook over interessante alternatieven voor dure merkproducten van opticiens die voordelig te koop zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €175 per jaar besparen. Bestel je liever een A-merk? Goede merken zijn o.a. Dailies, EasySept en Opti-Free. Bekijk ook meer informatie over Lenzen onderhouden.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in De Bilt?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een lokale opticien of bij een van de online aanbieders. Steeds vaker levert de shop de order gratis uit en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De bestelde artikelen passen in de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in De Bilt?
In de omgeving heb je de keuze uit diverse brillen- en lenzenwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogspecialist neemt de sterkte per oog op en kijkt verder naar de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Doorgaans is een eerste oogtest kosteloos. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties de contactlenscontrole inplannen.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Speciaalzaken adviseren om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in De Bilt te laten doen. Dat is nodig om te zien of alles nog bevalt en of de lenssterkte nog kloppend is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een vervelende hoofdpijn is het aan te raden om even te bellen bij een opticien in de provincie Utrecht.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Advies: is de premie van de polis hoger dan de kosten van de lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen en worden dus soms gezien als slechter. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Betaalbare huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge regelgeving en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Alcon. Heb je interesse in lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in De Bilt. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en kunnen ze ook op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Als je een handig abonnement wil moet je rekenen op bedragen tussen de €6,25 – €47,00 (per 30 dagen). Voor het hele pakket betaal je circa €275 voor een jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarbovenop komt nog een kostenpost van zo’n €20,50 voor de contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij een optiekzaak in De Bilt kan je een voorschrift laten opstellen. Met die resultaten kun jij vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door het vergelijken van prijzen bij erkende oogzorg winkels in de gemeente De Bilt.

 • Groenekan
 • Maartensdijk
 • Hollandsche Rading
 • Westbroek
 • Bilthoven
 • Plaats een reactie