Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Oostburg

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Oostburg? Een contactlens is een slim stukje kunststof en is een vervanger voor een bril. Ze drijven op het traanvocht. Door het dragen van lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze pagina lees je nuttige informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en verstrekken we een lijst met we shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Oostburg.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen zoals myopie, hypermetropie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid.
 • Een plaatselijke opticien in Oostburg voert de oogmeting uit en achterhaald het gezichtsvermogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • In overeenstemming met de medewerker onderzoek je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw situatie en leefstijl.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen bestellen, moet ik dat wel doen?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een toenemend aantal consumenten gebruiken artikelen van lenzenshops als Misterspex. Deze online leveranciers staan bekend om een gevarieerd aanbod, lage prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. Middels onze vergelijker check je de deskundige online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Oostburg. Of klik door voor meer info over Lenzen vergelijken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Oostburg

Heb je te maken met een beperkt gezichtsveld of snel vermoeide ogen? En wil je geen bril gebruiken? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn onopvallend, praktisch, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In de bijgaande tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in en rondom Oostburg waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker doorzoek je ook opticiens in Geersdijk, Kamperland, Wissenkerke, Colijnsplaat en Kats.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Oostburg in juni 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Oostburg. Hierop volgend bespreek je samen met de oogdeskundige welke contactlens hoort bij jouw leefstijl en wensen. Na het onderzoek geeft de opticien je een proefsetje mee om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Ben je tevreden? Je kunt ze dan direct bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de bijgaande tabel vind je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Oostburg (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
De Cock OptiekRaadhuisplein 34501 BGOostburg
Optiek AafjesVeerweg 424493 ATKamperland
Muynck Optiek DeGanzepoortstraat 34461 JXGoes
Eijsermans Optiek & OptometrieLange Vorststraat 574461 JMGoes
Kijk! bij HannekeJurjaneweg 164454 PSBorssele

Lenzen kopen en laten bezorgen in Oostburg?

Vergelijk tarieven en krijg kortingen van wel 25%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt af vanjouw persoonlijke leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor een goede werking van de lens is het onmisbaar dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Op die manier verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een plaatselijke oogspecialist adviseert je hier verder over. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. de actuele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Weeg aspecten mee zoals de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van het netvlies, en wat je dagelijks doet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Test de lenzen
  Dikwijls kun je aanspraak maken op een probeerset. Zodoende kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Wanneer de proefperiode is afgelopen kom je terug voor een controle-afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kunt bestellen bij de optiekzaak, een drogisterij of d.m.v. een webshop als Lensplaza. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Het product bevat zacht polymeer (kunststof). Je kiest voor dit product om optimale zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de goedkope tarieven. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Af te wisselen met bril.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Goedkoop: ze zijn er al voor slechts €7,95 (per 30 dagen).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Het is dus een milieubewuste en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en dus altijd perfect zicht.
 • Prima levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Ze zijn er al vanaf €150 per lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Dit zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn goedkoop, laten zuurstof gemakkelijk door en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een betaalbare keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook te bestellen als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Vanaf €5,05 (per 30 dagen).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Zoek lokale opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Tips & tricks over daglenzen

De daglenzen kunnen 1 dag mee, ‘s avonds gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een goed product voor iedereen die te maken heeft met vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een betaalbare keuze wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Tarieven +/- €28,25 (maandelijks).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter wanneer je aan het slapen bent voor een scherpe blik voor overdag. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Je betaalt ongeveer €520 per jaar (bij een brillenwinkel in Oostburg).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen met een cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel op korte als grote afstand. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een ervaren specialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €32,00 per maand.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Middels multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Perfect als je enkelvoudige lenzen draagt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €18,00 (maandelijks).
Andere types

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben heb je nog een aantal opties. In het schema hieronder check je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat jouw lenzen goed blijven en je ogen niet beschadigen.
lenzen-winkels-oostburg-4501

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Je kunt dan denken aan iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Maar dat geldt ook voor DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels afkomstig uit grote fabrieken van Johnson & Johnson maar dan in hun eigen huisstijl. Steeds meer discounters als Lentiamo beschikken ook over interessante alternatieven voor de dure merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €200 korting krijgen per jaar. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Goede merken zijn o.a. Bausch & Lomb, EasySept en Aosept. Op deze website lees je ook alles over Daglenzen.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Oostburg?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een lokale opticien of bij een online specialist. Over het algemeen is de levering aan huis gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De bestelde artikelen kunnen gewoon door de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Oostburg?
In de regio heb je de keuze uit diverse opticiens waar je ogen kunnen worden opgemeten. De deskundige neemt de sterkte per oog op en kijkt verder naar de algehele ooggezondheid. Bij veel winkels is een eerste oogtest kosteloos. Van plan om ze online te bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Speciaalzaken raden aan om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Oostburg aan te vragen. Dat is essentieel om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de lenssterkte nog optimaal is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een terugkerende hoofdpijn is het goed even te bellen bij een opticien in de provincie Zeeland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Vanuit de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €300 (per 2 jaar). Let goed op: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de kosten van de lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje en worden dus soms gezien als slechter. Dat beeld is niet juist. Voordelige huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Cooper Vision. Draag je speciale lenzen zoals hybride- of keratoconus lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Oostburg. Je krijgt daar deskundig advies en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
Op het moment dat je een abonnement wenst moet je rekenen op bedragen tussen de €6,25 en €56,00 (per 30 dagen). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €270 (op jaarbasis), bij normale maand of daglenzen. Daarbij betaal je nog zo’n €15,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij je optiekzaak in Oostburg krijg je extra goede voorlichting. Op basis daarvan kan je de voordeligste lenzen online bestellen door het vergelijken van prijzen bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Sluis.

Plaats een reactie