Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Wissenkerke

Wil jij goedkope lenzen kopen in Wissenkerke? Een contactlens is een plastic lensjeter vervanging van een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Door middel van lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze website lees je meer info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en check je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Wissenkerke.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen als bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, presbyopie, hypermetropie.
 • Een betrouwbare opticien in Wissenkerke heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en kijkt naar het gezichtsvermogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze contactlensspecialist vergelijk je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en wensen.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Kies dan voor het gemak van online lenzen kopen.

Online contactlenzen aanschaffen, is dat wel aan te raden?

Heb jij het voorschrift van je opticien en weet je dus welke lens je moet hebben? Meer en meer Nederlanders contactlensdragers laten hun bestelling bezorgen door discounters als 123Lens. Deze online shops werken met een groots en divers assortiment, de laagste prijs en voeren ook vaak een eigen huismerk. In de vergelijker hieronder doorzoek je de erkende online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Wissenkerke. Of klik door voor meer info over Beste lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Wissenkerke

Heb je last van een verminderd zicht of pijn in of rondom de ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, gevoelloos, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In het overzicht hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Wissenkerke waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op onze lenzen-vergelijker vind je ook oogzorgwinkels in Colijnsplaat, Kats, Kortgene, Kloetinge en Wilhelminadorp.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Wissenkerke in mei 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is laat je eerst een oogtest doen door een contactlensspecialist in Wissenkerke. Na het onderzoek beoordeel je samen met de opticien welk model lens past bij jouw voorkeur en levensstijl. Na een meting bieden ze doorgaans een proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Werkt dit voor jou? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In het schema hieronder vind je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Wissenkerke (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Muynck Optiek DeGanzepoortstraat 34461 JXGoes
Eijsermans Optiek & OptometrieLange Vorststraat 574461 JMGoes
Kijk! bij HannekeJurjaneweg 164454 PSBorssele
Osteopathiepraktijk BouwmanEigen Erf 4/A4451 HLHeinkenszand
De Visser OptiekDorpsstraat 924451 ACHeinkenszand

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Wissenkerke?

Vergelijk kosten en bestel met kortingen oplopend tot 34%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welke soort jij moet dragen hangt met name af van je levensstijl, sterkte en andere wensen. Voor de kwaliteit van de lens is het van belang dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Daarmee verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. De zoektocht naar de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogmeting
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele ooggezondheid en men meet de sterkte op.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Houdt vooral rekening met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw levensstijl (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Test de lenzen
  Over het algemeen kun je aanspraak maken op een probeerset. Je mag verschillende soorten gratis proberen. Na de proefperiode wordt alles geëvalueerd. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je los kopen bij jouw lenzenwinkel, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een online speler als Lensplaza. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar vergen wel wat meer onderhoud. Het product bevat bio-compatible materiaal. Ze worden gekenmerkt door fijne zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en goedkopere prijzen. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Gunstig geprijsd: bestellen v.a. €5,30 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Hierom is dat een ecologische en gunstige investering. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en dus geschikt voor elke correctie.
 • Perfecte levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Ze zijn er al vanaf €120 voor één lens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Dit zijn zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn dun, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn er in alle soorten en maten. Een betaalbaar alternatief als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Tevens als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Vanaf €6,70 (op maandbasis.

Doe een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk lokale opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Geschikt voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerd en/of rode ogen of regelmatig reizen.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een slimme optie als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven ongeveer €27,00 per maand.

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je slaapt voor een scherpe blik voor overdag. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €460 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Wissenkerke).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een cilinderafwijking aan de ogen. We noemen dit ook wel astigmatisme. Het wil zeggen dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet alles heel wazig, zowel op afstand als dichtbij. Om dit product te gebruiken moet je naar een goede oogspecialist.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €21,50 (maandelijks).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Een goede oplossing wanneer je gewone lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €17,50 p/maand.
Andere soorten

Buiten de hiervoor genoemde opties is er nog veel meer keuze. Hieronder vind je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-wissenkerke-4491

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Denk aan Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar dat geldt ook voor DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels van grote fabrikanten als Alcon met hun eigen label erop. Verschillende aanbieders zoals Lensonline beschikken ook over interessante alternatieven voor de dure merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €175 (op jaarbasis) besparen. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Goede merken zijn o.a. Cooper vision, Frequency en Aosept. Op deze site lees je ook meer over Opticiens.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Wissenkerke?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij jouw eigen optiekzaak of bij een van de online aanbieders. Doorgaans is de bezorgservice kosteloos en is er geen sprake van bezorgkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De bestellingen met oogproducten worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Waar doe ik een oogtest in Wissenkerke?
In de omgeving zitten veel oogspecialisten waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogspecialist doet een oogtest voor de sterkte en analyseert de algehele gezondheid van de ogen. In veel gevallen is zo’n eerste oogtest kosteloos. Ga je online bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Opticiens adviseren om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Wissenkerke op je planning te zetten. Dit raden ze aan om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de huidige sterkte nog correct is. Ook bij pijnlijke ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het belangrijk om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Zeeland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Via de polis van de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €50 per jaar. Niet vergeten: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan dat je betaalt voor je lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Die conclusie is niet helemaal juist. Goedkope huismerken van webshops en drogisten voldoen aan de hoogste eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Cooper Vision. Draag je speciale lenzen zoals lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Wissenkerke. De metingen daar zijn betrouwbaar en kunnen ze ook op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
In het geval je een abonnement neemt liggen de kosten tussen de €8,50 en €47,00 (op maandbasis. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €255 (op jaarbasis), met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarbovenop moet je nog rekenen op zo’n €15,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Wissenkerke kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Op basis daarvan kan je de voordeligste lenzen online bestellen door online prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Noord-Beveland.

Plaats een reactie