Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Waardhuizen

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Waardhuizen? Een contactlens is een plastic lensjedat je op je oog kunt plaatsen. Ze drijven op het traanvocht. Door lenzen te gebruiken zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, visueel zijn ze niet op te merken en je behoud de vorm van je gezicht. Op deze site kan je aan de slag met belangrijke info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vind je adresgegevens van drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Waardhuizen.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogproblemen zoals bijziendheid, myopie, hypermetropie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een plaatselijke opticien in Waardhuizen voert de oogmeting uit en ontdekt het gezichtsvermogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Gezamenlijk met deze specialist bepaal je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Kies dan voor het gemak van online lenzen kopen.

Online contactlenzen aanschaffen, moet ik dat wel doen?

Heb jij het voorschrift van je opticien en weet je dus welke lens je moet hebben? Een toenemend aantal Nederlanders bestellen online bij lenzenshops als Lowlens. Deze online leveranciers verkopen een zeer groot assortiment, opvallend lage prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. Met behulp van onze vergelijker doorzoek je toonaangevende internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Waardhuizen. Lees ook meer informatie over Maandlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Waardhuizen

Sta je ook elke dag op met een beperkt zicht of pijn in of rondom de ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn discreet, gevoelloos, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In de bijgaande tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in en rondom Waardhuizen waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze pagina vergelijk je ook oogzorgwinkels in Almkerk, Woudrichem, Rijswijk, Giessen en Andel.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Waardhuizen in juni 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een erkende contactlensspecialist in Waardhuizen. Op basis daarvan bespreek je met de optometrist welk type contactlens aangeraden wordt voor jouw voorkeur en levensstijl. Na het onderzoek krijg je vaak een proefsetje mee naar huis zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Ben je tevreden? Vaak kan je ze meteen meenemen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de tabel hieronder bieden wij locaties voor een (gratis) oogmeting in Waardhuizen (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Altena Optiekt Rond 154285 DEWoudrichem
Meijler OptiekDorpsstraat 344284 EHRijswijk nb
David van HeldenMaasdijk 924264 ANVeen
Krans Optiek BVEsdoornlaan 244254 AVSleeuwijk
Brilservice Van BambostHoogstraat 704251 CNWerkendam

Goedkope lenzen kopen in Waardhuizen?

Vergelijk webwinkels en krijg kortingen van wel 39%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Wat nu geschikt is voor jou wordt onderzocht middels je lifestyle, sterkte en andere wensen. Voor het selecteren van de juiste lens is het noodzakelijk dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Zo heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. De zoektocht naar de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  Hierbij wordt er gekeken naar de samenwerking tussen je ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Veel factoren spelen een rol: hoe vaak je ze wilt dragen, de pasvorm, en jouw dagelijks leven (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Probeer lenzen uit
  In de meeste gevallen kun je aanspraak maken op een probeerset. Zodoende kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Na een aantal weken nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt bestellen bij de optiekzaak, een drogisterij of d.m.v. een internet aanbieder zoals Sightful. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Ze worden gemaakt van silicon-hydrogel. Grote pluspunten zijn fijne zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de lage tarieven. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Betaalbaar: je bestelt ze vanaf €6,75 (op maandbasis).

Harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van Perspex. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Het is dus een milieuvriendelijke en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • 100% maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Perfecte levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • De kosten liggen zo rond de €170 per lens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn dun, zuurstofdoorlatend en zijn er in alle soorten en maten. De voordeligste keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook te bestellen als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Gemiddeld €7,15 (per 4 weken).

Boek een gratis lenzen meting

Zoek opticiens in de buurt en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Geschikt voor iedereen die tegen dingen aanlopen als jeukende, droge en geïrriteerde ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Voordelige keuze als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Kosten circa €29,25 (op maandbasis.

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Heb je snel droge ogen of zwem je geregeld? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter als je slaapt voor een scherpe blik voor overdag. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €500 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Waardhuizen).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn geschikt voor een zogeheten cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dit komt doordat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet onscherp, zowel in de verte als dichtbij. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een expert.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • De kosten liggen op circa €25,00 (per 30 dagen).

Multifocale lenzen, wat is het?

Door middel van multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Perfect als je normale lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €18,00 (maandelijks).
Alternatieven

Naast de populaire contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het schema hieronder tref je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Speciale vloeistof om je lenzen in op te bergen.
lenzen-winkels-waardhuizen-4287

Besparen met huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Dit zijn onder andere Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Maar ook deDA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn zogeheten white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Cooper Vision met hun eigen label erop. Het grootste deel van de online aanbieders als Happy Eyes Club bieden een gelijkwaardig alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Hiermee kan je zo €215 aan besparing realiseren per jaar. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Bekende producenten zijn Cooper vision, SofLens en Biotrue. Klik door voor meer informatie over Torische lens.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Waardhuizen?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een online specialist. Over het algemeen levert de shop de order gratis uit en kost het bezorgen dus geen geld. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De lenzen en de vloeistof passen in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Waardhuizen?
In deze gemeente zijn er meerdere optiekzaken waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De deskundige neemt de sterkte op en controleert de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Vaak is deze eerste oogtest helemaal gratis. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Optiekzaken bevelen aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Waardhuizen te laten uitvoeren. Dat is nodig om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de aangeraden lens nog correct is. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het verstandig om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
In de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €300 (per 2 jaar). Goed opletten: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de kosten van de lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat beeld is niet juist. Voordelige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge regelgeving en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Draag je sferische of torische lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Waardhuizen. Zij geven het beste advies ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat zijn de kosten van lenzen?
In het geval je een abonnement wenst liggen de kosten tussen de €9,00 en €47,00 per maand. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €255 per jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarbovenop heb je de kosten van zo’n €19,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Waardhuizen kun je professionele service krijgen. Je kunt vervolgens via internet goedkope lenzen kopen door het vergelijken van prijzen bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Altena.

Plaats een reactie