Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Sint Odiliënberg

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Sint Odiliënberg? Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door lenzen te gebruiken kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn discreet en je houd je eigen natuurlijke look. Op onze lenzen-vergelijker bekijk je aanvullende info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vind je de gegevens van winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Sint Odiliënberg.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogproblemen zoals hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, verziendheid, myopie.
 • Een plaatselijke opticien in Sint Odiliënberg biedt de optie voor een oogmeting en bekijkt het gezichtsvermogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Met de oogspecialist kies je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw voorkeur en levensstijl.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Dan kun jij heel goedkoop via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, moet ik dat wel doen?

Heb je de resultaten van een oogtest en een lens gevonden die bij jou past? Steeds meer Nederlanders dragen producten van specialisten als Toplenzen. Deze webwinkels verkopen een gevarieerd aanbod, opvallend lage prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. Middels onze vergelijker tref je de deskundige online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Sint Odiliënberg. Op deze website lees je ook alles over Weeklens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Sint Odiliënberg

Heb je last van een beperkt zicht of pijn in of rondom de ogen? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet zichtbaar, duurzaam, en bieden bescherming voor het oog. In de tabel hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Sint Odiliënberg waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze site bekijk je ook speciaalzaken in Herkenbosch, Melick, Swalmen, Linne en Montfort.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Sint Odiliënberg in september 2023

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is het nodig om een oogtest te laten doen door een ervaren contactlensspecialist in Sint Odiliënberg. Op basis daarvan bekijk je samen met de oogdeskundige welke lens aangeraden wordt voor jouw voorkeur en levensstijl. Na dit gesprek geeft de opticien je een proefsetje mee om te kijken hoe het bevalt. Werkt dit voor jou? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de volgende tabel tref je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Sint Odiliënberg (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
t UulkeMarktstraat 3/A6071 JESwalmen
Hamers OptiekHamstraat 26/B6041 HBRoermond
Koch OptiekSchoenmakersstraat 176041 EXRoermond
Leurs Optiek- Leurs Eye health CareJulianastraat 4/A6039 AJStramproy
Brinkmans Opticien Optometrist JanLindanusstraat 36031 EANederweert

Online goedkope lenzen kopen in Sint Odiliënberg?

Vergelijk prijzen en profiteer van kortingen tot 21%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Welke bij jou past is afhankelijk van jou dagelijks ritme, je werk en financiële wensen. Voor een goede werking van de lens is het onmisbaar dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Op basis daarvan voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een lokale oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogmeting
  Men kijkt hierbij naar de algehele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Er wordt gekeken naar de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe intensief je leeft (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen proberen
  In de meeste gevallen geeft de opticien een probeerset mee. Op deze manier kan je ze eerst even uitproberen. Na de proefperiode kom je terug voor controle. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kan de aankoop doen bij de speciaalzaak, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een online specialist als Misterspex. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zitten comfortabel maar absorberen meer viezigheid. Worden vervaardigd uit hydrogel. Je kiest voor dit product om prettige zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de aantrekkelijke prijs. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Je went er heel snel aan.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Voordelig: je bestelt ze vanaf €6,05 (per 4 weken).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit Perspex. De levensduur is er hoog. Daardoor is het een duurzame en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Worden op maat gemaakt waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Optimale levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • De kosten zijn gemiddeld €120 per contactlens.

Maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn dun, laten voldoende zuurstof door en je kunt ze lang blijven gebruiken. Financieel gezien de gunstigste keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te bestellen vanaf €5,15 (maandelijks).

Start met een gratis lenzen meting

Check opticiens in de regio en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een uitkomst voor mensen die snel last hebben van geïrriteerd en/of rode ogen of een extreme leefstijl.

 • Een positief aspect hiervan is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een aanrader wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Tarieven ongeveer €26,00 (per 30 dagen).

Nachtlenzen: informatie en tips

Snel last van droge ogen of zwem je geregeld? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant tijdens jouw nachtrust zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • De kosten liggen op zo’n €460 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Sint Odiliënberg).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor personen met een cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Dat heeft te maken met het feit dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel op afstand als dichtbij. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een gecertificeerd opticien.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €27,00 (maandelijks).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door het dragen van multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Handig wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €16,25 (op maandbasis.
Andere mogelijkheden

Buiten de hiervoor genoemde opties heb je nog een aantal opties. In het schema hieronder vind je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-sint-odilienberg-6077

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Onder andere Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar ook deDA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Johnson & Johnson met hun eigen label erop. Verschillende webshops als Lensplaza werken met hun eigen alternatief voor de dure merken van opticiens die extra voordelig zijn. Op deze manier kan je zo €315 p/jaar besparen. Bestel je liever een A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. PureVision, SofLens en Renu. Bekijk ook meer informatie over Kleurlens.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Sint Odiliënberg?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een opticien of bij een online specialist. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt wordt de bestelling gratis geleverd en betaal je dus niets voor de bezorging. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De lenzen en de vloeistof kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Sint Odiliënberg?
In deze buurt heb je de keuze uit diverse oogwinkels waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De deskundige meet nauwkeurig de sterkte op en kijkt naar de algehele gezondheid van je ogen. Doorgaans kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Wil je lenzen online bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Opticiens adviseren om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Sint Odiliënberg aan te vragen. Dat is relevant om te zien of alles nog naar wens is en of het type lens nog optimaal is. Ook bij pijnlijke ogen of hoofdpijn is het verstandig om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Limburg.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Met jouw basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €75 per jaar. Tip: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de feitelijke kosten van de lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Hoe goed zijn huismerken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager en worden dus soms gezien als slechter. Dat beeld is niet juist. De concurrerende huismerken van webshops en drogisten voldoen aan de hoogste eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Cooper Vision. Draag je torische of multifocale lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Sint Odiliënberg. De metingen daar zijn betrouwbaar en kunnen ze ook op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Wanneer je voor een abonnement kiest betaal je tussen de €6,25 tot €46,00 (per 4 weken). Voor het hele pakket betaal je circa €235 (op jaarbasis), exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarbij heb je de kosten van zo’n €18,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Sint Odiliënberg kan je een voorschrift laten opstellen. Met die resultaten kun jij vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door online prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Roerdalen.

Plaats een reactie