Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Linne

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Linne? Een contactlens is een slim stukje kunststof en plaats je op je oog. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Met behulp van lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Er zijn veel pluspunten. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn 100% transparant en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op deze pagina bekijk je nuttige info over de verschillende soorten lenzen en vind je adresgegevens van drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Linne.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogafwijkingen als myopie, verziendheid, bijziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een plaatselijke opticien in Linne voert de oogmeting uit en checkt de oogdruk, oogspierbalans en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Samen met de medewerker kijk je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en wensen.
 • Weet je jouw sterkte? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen kopen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je de resultaten van een oogtest en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een grote groep mensen dragen producten van specialisten als Alensa. Deze internet oogexperts werken met een veelzijdig aanbod, gunstige prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. Met behulp van onze vergelijker tref je erkende internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Linne. Lees ook meer informatie over Drogister.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Contactlenzen winkels in Linne

Heb jij dagelijks last van een wazig zicht of snel vermoeide ogen? En wil je geen bril gebruiken? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn discreet, gevoelloos, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In het onderstaande overzicht bekijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Linne waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op dit portaal vergelijk je ook winkels in Montfort, Vlodrop, Posterholt, Maasbracht en Herten.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatMolenweg 486051 HKMaasbracht
TrekpleisterPast. Huijbenplein 75981 BHPanningen
DA DrogistRaadhuisstraat 16061 EAPosterholt
EtosSteenweg 166041 EWRoermond

Kosteloze oogmeting in Linne in oktober 2022

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan begin je altijd met een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Linne. Als de analyse klaar is vergelijk je samen met de medewerker welk type contactlens past bij jouw leefstijl en zicht behoeften. Na deze metingen verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben jij enthousiast geworden? Dan kan je direct een set bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de onderstaande tabel verstrekken we locaties voor een (gratis) oogmeting in Linne (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hamers OptiekHamstraat 26/B6041 HBRoermond
Koch OptiekSchoenmakersstraat 176041 EXRoermond
Leurs Optiek- Leurs Eye health CareJulianastraat 4/A6039 AJStramproy
Brinkmans Opticien Optometrist JanLindanusstraat 36031 EANederweert
Verbeek Optiek KoosWillem II Straat 26021 EBBudel

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Linne?

Vergelijk leveranciers en vind kortingen tot wel 29%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is wordt duidelijk als we kijken naar je lifestyle, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor het draagcomfort van de lens is het van belang dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door deze eigenschap voorrang te geven verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een erkend oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. De beste contactlenzen uitzoeken vergt een aantal stappen.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt ingezoomd op o.a. de algehele ooggezondheid en men meet de sterkte op.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Je moet rekening houden met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van je ogen, en jouw levensstijl (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Probeer lenzen uit
  Over het algemeen kun je aanspraak maken op een probeerset. Op deze manier kan je verschillende soorten gratis proberen. Na 2 -4 weken nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de brillenwinkel, een drogisterij of bij een online speler als LensExpress. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar hebben wel een grotere kans op infecties. Worden vervaardigd uit silicon-hydrogel. Je profiteert van perfecte zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de aantrekkelijke prijs. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Voordelig: online vind je ze al voor €7,30 (per 30 dagen).

Harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit harder kunststof. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Hierom is dat een duurzame en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • 100% maatwerk waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Goede levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten zijn gemiddeld €200 per contactlens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Het gaat hier om zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn dun, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De meest voordelige keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook beschikbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Doorgaans €5,30 p/maand.

Start met een gratis lenzen meting

Check opticiens in de regio en laat deze week nog je ogen meten.

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, ‘s avonds gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een uitkomst voor mensen die snel last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een goede suggestie als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Prijzen plus minus €29,25 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of heb je last van hooikoorts? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Ze corrigeren de vorm van je ogen wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • De kosten zijn ongeveer €530 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Linne).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen worden aangeraden bij ogen met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Het betekent dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je hebt troebel zicht, zowel op afstand als dichtbij. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een deskundige.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €21,00 p/maand.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Middels multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Perfect als je gewone lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €15,75 per maand.
Andere soorten

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het overzicht hierna bespreken we een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het behoud van de lenskwaliteit.
lenzen-winkels-linne-6067

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Denk aan Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Je kunt ook voordelig kopen bij Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn zogenaamde private labels van bekende fabrikanten als Johnson & Johnson maar dan met hun eigen merk erop. Veel specialisten als Lensplaza hanteren een kwalitatief goed alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die extra voordelig zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €300 per jaar besparen. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Goede merken zijn o.a. Air Optix, Avaira en Renu. Lees ook meer informatie over Maandlens.

Veelgestelde vragen over lenzen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Linne?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij jouw eigen optiekzaak of bij een online specialist. Doorgaans is de bezorgservice kosteloos en kost het bezorgen dus geen geld. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De bestellingen met oogproducten passen gewoon in jouw brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Linne?
In deze regio kan je kiezen uit diverse speciaalzaken waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De medewerker doet een oogtest voor de sterkte en checkt de oogdruk en oogspierbalans. Bij de meeste opticiens is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Oogspecialisten raden aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Linne in te plannen. Het is noodzakelijk om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de huidige sterkte nog goed is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of een vervelende hoofdpijn is het belangrijk om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Limburg.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Doorgaans ben je dan gedekt voor €75 per jaar. Niet vergeten: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de kosten van de lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. Goedkope huismerken van webshops en drogisten voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Alcon. Zoek je informatie over hybride- of keratoconus lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Linne. Je kunt daar terecht voor goede tips en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat kosten lenzen?
Indien je een abonnement neemt moet je rekenen op bedragen tussen de €6,75 – €51,00 per maand. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €230 (op jaarbasis), met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Bovendien betaal je per jaar circa €18,50 voor de contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan de optiekzaak in Linne kun jij je goed laten voorlichten. Met hun oogmeting kun je de goedkoopste lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Maasgouw.

Plaats een reactie