Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Herkenbosch

Direct goedkope lenzen kopen in Herkenbosch? Een contactlens is een dunne lens van kunststof ter vervanging van een bril. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Door middel van lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je houd je eigen natuurlijke look. Via onze vergelijker vind je nuttige informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en lees je over drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Herkenbosch.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Je draagt ze voor oogproblemen zoals bijziendheid, verziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie.
 • Een opgeleide opticien in Herkenbosch kan een oogmeting uitvoeren en checkt de oogdruk, oogspierbalans en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze oogspecialist kijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, is dat wel aan te raden?

Heb jij het voorschrift van je opticien en een lens gevonden die bij jou past? Steeds meer Nederlanders kiezen voor het assortiment van lenzenshops als Lentiamo. Deze 100% online aanbieders verkopen een aanbod met zowel A-merken als B-merken, de laagste prijs en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. Door middel van onze vergelijker bieden wij erkende online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Herkenbosch. Of klik door voor meer info over Nachtlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Herkenbosch

Sta je ook elke dag op met een beperkt zicht of snel vermoeide ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet zichtbaar, handig in gebruik, en vormen geen belemmering bij het sporten. Hieronder tref je winkels en drogisterijen in de buurt van Herkenbosch waar je goedkope lenzen kunt halen. Op lenzenaanbieding.nl vind je ook oogzorgwinkels in Melick, Swalmen, Linne, Montfort en Vlodrop.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Herkenbosch in september 2023

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een ervaren contactlensspecialist in Herkenbosch. Als de analyse klaar is overleg je met de oogspecialist welke contactlens past bij jouw voorkeur en levensstijl. Na dit gesprek ontvang je meestal een proefsetje om het gratis te proberen. Ben je tevreden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In het schema hieronder geven we waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Herkenbosch (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
t UulkeMarktstraat 3/A6071 JESwalmen
Hamers OptiekHamstraat 26/B6041 HBRoermond
Koch OptiekSchoenmakersstraat 176041 EXRoermond
Leurs Optiek- Leurs Eye health CareJulianastraat 4/A6039 AJStramproy
Brinkmans Opticien Optometrist JanLindanusstraat 36031 EANederweert

Voordelige lenzen bestellen in Herkenbosch?

Vergelijk prijzen en profiteer van kortingen tot 27%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Wat nu geschikt is voor jou hangt vooral af van je leefstijl, je hobbies en financiën. Voor het draagcomfort van de lens is het van belang dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Door daar rekening mee te houden verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een erkend oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  Er wordt gekeken naar de actuele gezondheid van de ogen en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Bespreek onderwerpen zoals draagtijd, de gevoeligheid van je ogen, en jouw dagelijks leven (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Test de lenzen
  Meestal zul je een probeerset ontvangen. Op die manier kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Als je ze een aantal weken gedragen hebt bespreek je samen de resultaten. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Deze kan je los kopen bij de opticien, een drogisterijketen of bij een online aanbieder als Lensplaza. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Het bestanddeel is een speciale zachte kunststof. Grote pluspunten zijn prettige zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de beperkte kosten. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Goede pasvorm.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Goedkoop: bestellen v.a. €7,70 (maandelijks).

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van PMMA. De levensduur is er hoog. Het is dus een milieubewuste en relatief goedkope keuze. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Worden op maat gemaakt waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Prima levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €180 per contactlensje.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, zuurstofdoorlatend en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbare keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Te koop vanaf €6,85 per maand.

Boek een gratis lenzen meting

Bekijk opticiens in de regio en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: tips en info

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Past goed bij lensdragers die snel last krijgen van gevoelige en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Prijzen ongeveer €25,50 (per 4 weken).

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Snel last van droge ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Ze corrigeren de vorm van je ogen wanneer je aan het slapen bent wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Het is wel iets duurder, circa €495 per jaar (bij een brillenwinkel in Herkenbosch).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Dit houdt in dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel dichtbij als in de verte. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een goede oogspecialist.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar enigszins ovaal).
 • Je betaalt +/- €19,50 p/maand.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Middels multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Ideaal als je gewone lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €15,00 p/maand.
Andere keuzes

Los van de gangbare contactlenzen heb je nog een aantal opties. In het overzicht hierna check je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-herkenbosch-6075

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Zoals Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar je kunt ook terecht bij DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Doorgaans zijn het private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Alcon maar dan met een eigen merknaam erop. Veel webshops als LensExpress bieden een gelijkwaardig alternatief voor de dure merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €250 p/jaar besparen. Liever toch een A-merk? Goede merken zijn o.a. Alcon, EasySept en Aosept. Op deze website lees je ook alles over Zachte lens.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Herkenbosch?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een online aanbieder. Vaak is de bezorgservice kosteloos en is de bezorging dus volledig kosteloos. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De bestellingen met oogproducten kunnen gewoon door de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Herkenbosch?
In deze regio vinden we tal van specialisten waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De specialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt naar de actuele gezondheid van de ogen. In veel gevallen is een eerste oogtest kosteloos. Wil je de bestelling online plaatsen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige terecht voor een contactlenscontrole.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Speciaalzaken vragen om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Herkenbosch te laten uitvoeren. Dat is nodig om te zien of alles nog bevalt en of het type lens nog goed is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een troebel zicht is het verstandig om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Limburg.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Vanuit de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €125 (per 3 jaar). Belangrijk: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan dat je betaalt voor je lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat is niet helemaal correct. Betaalbare huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge regelgeving en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Cooper Vision. Draag je hybride- of keratoconus lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Herkenbosch. Je kunt daar terecht voor goede tips ze kunnen ook maatwerk leveren.

Hoe duur zijn lenzen?
Zodra een abonnement afsluit betaal je tussen de €9,50 en €52,00 (per 30 dagen). Onder aan de streep betaal je gemiddeld €280 op jaarbasis, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Ook heb je de kosten van zo’n €22,00 aan contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij een optiekzaak in Herkenbosch krijg je betrouwbare tips en adviezen. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Roerdalen.

Plaats een reactie