Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Oijen

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Oijen? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en plaats je op je oog. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door te kiezen voor lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en ze passen bij elke stijl. Via onze vergelijker bieden wij meer info over de verschillende soorten lenzen en verstrekken we een lijst met we drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Oijen.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen als presbyopie, verziendheid, myopie, hypermetropie, bijziendheid.
 • Een erkende opticien in Oijen voert de oogmeting uit en checkt het netvlies en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de contactlensspecialist besluit je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en wensen.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen kopen.

Online contactlenzen bestellen, moet ik dat wel doen?

Heb jij het voorschrift van je opticien en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groot deel van de dragers van lenzen dragen producten van lenzenshops als ContactlensOnline. Deze online shops staan bekend om een zeer groot assortiment, opvallend lage prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. Met behulp van onze vergelijker doorzoek je de deskundige internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Oijen. Lees hier ook alles over Daglens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vergelijk contactlenzen winkels in Oijen

Heb je te maken met een verminderd zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onzichtbaar, duurzaam, en vormen geen belemmering bij het sporten. In de bijgaande tabel bekijk je winkels en drogisterijen in en rondom Oijen waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina bekijk je ook winkels in Nuland, Nistelrode, Geffen, Haren en Heesch.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatLaar 295388 HBNistelrode
TrekpleisterVoorstraat 155321 GEHedel
DA DrogistHoofschestraat 145361 EVGrave
EtosSt. Willibrordusstraat 455351 EEBerghem

Oogmeting in Oijen in september 2022

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een erkende contactlensspecialist in Oijen. Daarna bekijk je samen met de oogdeskundige welk type contactlens het beste aansluit op jouw voorkeur en levensstijl. Na de analyse bieden ze doorgaans een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Bevalt het? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de tabel hieronder vergelijk je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Oijen (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek & Horen HoogstedeTramstraat 235388 GENistelrode
Optiek StefanDorpstraat 25386 AMGeffen
Alferink Opticient Dorp 315384 MBHeesch
Optiek Zegerst Dorp 30/A5384 MAHeesch
Optiek ‘t PothuusKlinkerstraat 215361 GVGrave

Online goedkope lenzen kopen in Oijen?

Vergelijk kosten en bestel met kortingen oplopend tot 37%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke soort jij moet dragen is afhankelijk van jou dagelijks ritme, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor een prettige pasvorm van de lens moet er gelet worden op het feit dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het zoeken naar beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  De onderzoeker analyseert oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Houdt vooral rekening met hoe vaak je ze wilt dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw dagelijks leven (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Probeer lenzen uit
  Dikwijls zul je een probeerset ontvangen. Zodoende kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na een aantal weken bespreek je samen de resultaten. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kan de aankoop doen bij de optiek, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een online speler als Drogisterij.net. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Ze worden gemaakt van hydrogel. De voordelen zijn perfecte zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de gunstige prijs. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Uiterst comfortabel.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Gunstig geprijsd: je bestelt ze vanaf €6,35 (maandelijks).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van harder kunststof. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Daarom noemen we dit een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Persoonlijk aangemeten en dus geschikt voor elke correctie.
 • Optimale levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Ze zijn er al vanaf €165 per contactlensje.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Dit is het type zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn relatief goedkoop, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbare keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook te bestellen als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Doorgaans €5,65 p/maand.

Boek een gratis lenzen meting

Zoek opticiens in de regio en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Ideaal voor iedereen die te maken heeft met geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of allergische reacties.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een betaalbare keuze wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Prijzen plus minus €27,00 p/maand.

Nachtlenzen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of zwem je geregeld? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Dit type corrigeert jouw ogen wanneer je slaapt voor een scherpe blik voor overdag. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €525 per jaar (bij een brillenwinkel in Oijen).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Dit houdt in dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet onscherp, zowel dichtbij als in de verte. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een expert.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €24,50 per maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Met multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale zachte lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €19,50 p/maand.
Andere opties

Los van de eerder genoemde contactlenzen kun jij uit nog andere opties kiezen. In onderstaand overzicht tref je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-oijen-5394

Via internet huismerk lenzen bestellen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Onder andere Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar je kunt ook terecht bij DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels van bekende fabrikanten als Johnson & Johnson echter dan met een custom merknaam. Meer en meer webshops als Drogisterij.net bieden een gelijkwaardig alternatief voor dure merkproducten van opticiens met een interessant prijskaartje. Zo kan je tot wel €145 korting krijgen per jaar. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Bekende producenten zijn Dailies, Frequency en Boston. Klik door voor meer informatie over Vormstabiele lenzen.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Oijen?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online specialist. Doorgaans is de levering aan huis gratis en zijn er geen bezorgkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. Deze pakketten inclusief vloeistof passen in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Oijen?
In de regio zijn er voldoende oogspeciaalzaken waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogspecialist neemt de sterkte op en controleert de algehele gezondheid van de ogen. In de meeste gevallen hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Wil je lenzen online bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Optiekzaken vragen om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Oijen te laten uitvoeren. Dit is belangrijk om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de huidige sterkte nog juist is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het aan te raden om even langs te komen bij een opticien in de provincie Groningen.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Met jouw basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Deze polissen bieden vaak €150 (per 2 jaar). Tip: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan dat je betaalt voor je lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Hoe goed zijn huismerken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat is niet helemaal correct. Betaalbare huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Draag je speciale lenzen zoals hybride- of keratoconus lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Oijen. Je kunt daar terecht voor goede tips en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat kosten lenzen?
Op het moment dat je een abonnement wenst liggen de kosten tussen de €9,75 tot €42,00 p/maand. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €235 voor 1 jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Ook betaal je jaarlijks circa €18,50 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij de optiekzaak in Oijen krijg je betrouwbare tips en adviezen. Met hun oogmeting kun je de goedkoopste lenzen bestellen door de prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Oss.

Plaats een reactie