Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Lithoijen

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Lithoijen? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje ter vervanging van een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Door gebruik te maken van lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Het is een uitkomst voor iedereen. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn discreet en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op dit portaal vind je handige informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en lees je over winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Lithoijen.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, hypermetropie, bijziendheid, presbyopie.
 • Een opgeleide opticien in Lithoijen voert de oogmeting uit en bekijkt de oogdruk en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Samen met de oogdeskundige onderzoek je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en wensen.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Dan kan je heel voordelig online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe werkt dat precies?

Heb jij het voorschrift van je opticien en een fijne lens gevonden? Een toenemend aantal lenzendragers bestellen via het internet bij webwinkels als Lentiamo. Deze online shops bieden een uitstekend aanbod, de laagste prijs en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. Door middel van onze vergelijker bekijk & vergelijk je toonaangevende internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Lithoijen. Bekijk ook onze informatie over Weeklens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

De beste contactlenzen winkels in Lithoijen

Heb jij dagelijks last van een verminderd zicht of snel vermoeide ogen? Liever geen bril op doen? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onopvallend, gevoelloos, en bieden bescherming voor het oog. In de onderstaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in en rondom Lithoijen waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze site bekijk je ook oogspecialisten in Teeffelen, Oijen, Nuland, Nistelrode en Geffen.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatLaar 295388 HBNistelrode
TrekpleisterVoorstraat 155321 GEHedel
DA DrogistHoofschestraat 145361 EVGrave
EtosSt. Willibrordusstraat 455351 EEBerghem

Plan een oogmeting in Lithoijen in oktober 2022

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Lithoijen. Na deze meting bespreek je met de oogdeskundige welke lens aangeraden wordt voor jouw leefstijl en wensen. Na dit gesprek krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Is dit precies wat je zocht? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de volgende tabel verstrekken we winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Lithoijen (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Oog en Zien VOFMolenweg 85396 NALithoijen
Optiek & Horen HoogstedeTramstraat 235388 GENistelrode
Optiek StefanDorpstraat 25386 AMGeffen
Alferink Opticient Dorp 315384 MBHeesch
Optiek Zegerst Dorp 30/A5384 MAHeesch

Voordelige lenzen kopen in Lithoijen?

Vergelijk winkels en bespaar tot wel 37%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welke soort jij moet dragen is met name afhankelijk van jouw persoonlijke leefstijl, gebruikerswensen en budget. Voor een prettige pasvorm van de lens moet je er op letten dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Op basis daarvan verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een gespecialiseerde oogspecialist biedt hiervoor advies. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogtest
  Er wordt gekeken naar de samenwerking tussen je ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Veel factoren spelen een rol: hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, het draagcomfort, en jouw levensstijl (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen testen
  Doorgaans ontvang je een probeerset. Je mag verschillende soorten gratis proberen. Nadat je ze een poosje gedragen hebt bespreek je samen de resultaten. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt bestellen bij de optiekzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een webshop als Drogisterij.net. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar vergen wel wat meer onderhoud. Het bestanddeel is hydrogel. Dit artikel wordt aangeraden om prettige zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de gunstige prijs. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Goede pasvorm.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Gunstig geprijsd: een abonnement heb je al voor €6,10 (per 4 weken).

Handige informatie over harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit Perspex. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Om die reden is het een milieuvriendelijke en goedkope optie. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Volledig maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Lange levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • De kosten zijn gemiddeld €150 per lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn goedkoop, laten goed zuurstof door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De meest voordelige keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Gemiddeld €5,05 (op maandbasis.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Bekijk gecertificeerde opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: tips en info

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag kies je een andere set. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een perfecte oplossing voor mensen die snel last hebben van gevoelige en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een goede optie wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Tarieven plus minus €26,50 (per 30 dagen).

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Heb je snel droge ogen en zit je veel achter de computer? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kun je nachtlenzen proberen. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Je betaalt ongeveer €510 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Lithoijen).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor personen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Het zicht kan erg wazig zijn, zowel op afstand als dichtbij. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een goede oogspecialist.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • De kosten liggen op circa €19,50 (maandelijks).

Multifocale lenzen, wat is het?

Door multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Het biedt uitkomst als je gewone maandlenzen draagt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €19,50 (per 4 weken).
Andere types

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen heb je nog meer keuze. In het volgende lijstje bespreken we de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-lithoijen-5396

Besparen met huismerk lenzen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Bijvoorbeeld Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar dat geldt ook voor DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Over het algemeen zijn het white labels van bekende fabrikanten als Cooper Vision maar dan in hun eigen huisstijl. Veel webwinkels als Vision Direct werken met hun eigen alternatief voor dure merkproducten van opticiens die erg goedkoop zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €215 (op jaarbasis) besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Air Optix, Biomedics en Ote. Lees ook meer informatie over Kleurlens.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Lithoijen?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een opticien of bij een online specialist. Over het algemeen leveren ze bestelling gratis aan huis en betaal je geen verzendkosten. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De bestelde artikelen gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Lithoijen?
In deze gemeente zijn er veel brillen- en lenzenwinkels waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De medewerker doet een oogtest voor de sterkte en analyseert het netvlies. Vaak is zo’n eerste oogtest kosteloos. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Optiekzaken raden aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Lithoijen in te plannen. Het is noodzakelijk om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de aangeraden lens nog juist is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn is het slim om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Groningen.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Dit is vaak een dekking van zo’n €75 (per 2 jaar). Advies: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de factuur van de opticien? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dit is niet het geval. De gunstige huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Draag je nacht- of torische lenzen. Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Lithoijen. Zij geven het beste advies en kunnen ze ook op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Zodra een handig abonnement wil zitten de standaard kosten zo tussen de €7,25 en €58,00 (op maandbasis. Voor het hele pakket betaal je circa €265 op jaarbasis, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarnaast betaal je jaarlijks circa €16,50 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij de optiekzaak in Lithoijen kun je professionele service krijgen. Vervolgens kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door online prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Oss.

Plaats een reactie