Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Lippenhuizen

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Lippenhuizen? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje en is een vervanger voor een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Middels lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Het is ideaal bij het sporten, visueel zijn ze niet op te merken en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze site lees je nuttige info over de verschillende soorten lenzen en vergelijk je drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Lippenhuizen.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen zoals bijziendheid, myopie, hypermetropie, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een betrouwbare opticien in Lippenhuizen voert de oogmeting uit en analyseert de algehele gezondheid van je ogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Met deze oogspecialist onderzoek je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Dan kun jij heel goedkoop via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat wel veilig?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groeiend aantal dragers van lenzen kiezen voor het assortiment van lenzenshops als Vision Direct. Deze verkopers staan bekend om een aanbod met zowel A-merken als B-merken, opvallend lage prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In onderstaande lijst vergelijk je erkende internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Lippenhuizen. Op deze website lees je ook alles over Vormstabiele lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vergelijk contactlenzen winkels in Lippenhuizen

Heb je last van slecht zicht of een vervelende hoofdpijn? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet zichtbaar, zeer handig, en het is ideaal bij het sporten. In de bijgaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in de regio Lippenhuizen waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze website bekijk je ook brillenwinkels in Terwispel, Tijnje, Luxwoude, Langezwaag en Jonkerslân.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatHoofdstraat 638401 BWGorredijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistManauplein 18391 BZNoordwolde Fr
EtosHofland 18401 SHGorredijk

Plan een afspraak voor een oogmeting in Lippenhuizen in oktober 2022

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een ervaren contactlensspecialist in Lippenhuizen. Daarna overleg je met de medewerker welke contactlens geschikt is voor jouw situatie en leefstijl. Na het onderzoek neem jij het proefsetje in ontvangst om te kijken hoe het bevalt. Ben je overtuigd? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de onderstaande lijst geven we oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Lippenhuizen (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Louis OptiekHoofdstraat 748401 CBGorredijk
Kontrast BrilmodeHoofdstraat 408401 CAGorredijk
Pearle Opticiens Bootsmans OptiekHoofdstraat 218401 BVGorredijk
Robtiek OpticienHoofdstraat Oost 158391 ASNoordwolde fr
OptiekmichielKreuzeveen 528381 CVVledder

Online goedkope lenzen kopen in Lippenhuizen?

Vergelijk webwinkels en profiteer van kortingen tot 20%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Wat nu geschikt is voor jou hangt met name af van je levensstijl, je hobbies en financiën. Voor een prettige pasvorm van de lens is het belangrijk dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Daarmee heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een plaatselijke oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het vinden van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Het onderzoek richt zich op oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Er wordt gekeken naar hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzentest
  In de meeste gevallen kan je vragen naar een probeerset. Zodoende kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na een aantal weken wordt alles geëvalueerd. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt alle benodigdheden kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogist of bij een online aanbieder als Lensonline. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar trekken wel wat meer vuil aan. Deze artikelen bestaan uit o.a. hydrogel. Dit artikel wordt aangeraden om fantastische zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de beperkte kosten. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Korte gewenningstijd.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Goedkoop: een abonnement heb je al voor €6,45 (op maandbasis).

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit Perspex. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Hierom is dat een milieuvriendelijke en goedkope optie. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Worden op maat gemaakt waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Prima levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Ze zijn er al vanaf €130 per contactlensje.

Maandlenzen: informatie en tips

Het zijn altijd zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn goedkoop, zuurstofdoorlatend en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een betaalbare keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook beschikbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Te bestellen vanaf €7,30 (per 30 dagen).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Bekijk en vergelijk opticiens in jouw omgeving en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Geschikt voor iedereen die tegen dingen aanlopen als vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een slimme optie als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Tarieven ongeveer €26,00 (per 4 weken).

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Kamp je met droge en gevoelig ogen en zit je veel achter de computer? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter terwijl je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €465 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Lippenhuizen).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen worden gebruikt voor een cilinderafwijking aan de ogen. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Dit houdt in dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je kijkt dan zeer onscherp, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een specialist.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar enigszins ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €27,50 (op maandbasis.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Met multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Het biedt uitkomst als je gewone maandlenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €18,75 (maandelijks).
Andere types

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben is er nog veel meer keuze. In onderstaand overzicht tref je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-lippenhuizen-8408

Besparen met huismerk lenzen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Bijvoorbeeld Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Je kunt ook voordelig kopen bij DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels van bekende fabrikanten als Bausch & Lomb maar dan met hun eigen merk erop. Steeds meer discounters als Sightful werken met hun eigen alternatief voor dure merkproducten van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Op deze manier kan je zo €210 korting krijgen per jaar. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Acuvue, EasySept en Ote. Je kunt hier ook meer lezen over Lensvloeistof.

FAQ – Veelgestelde vragen

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Lippenhuizen?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een lenzen webshop. Over het algemeen wordt de bestelling gratis geleverd en is er geen sprake van bezorgkosten. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De pakketten met ooghulpmiddelen worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Lippenhuizen?
In de omgeving werken er verschillende oogspecialisten waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De opticien meet nauwkeurig de sterkte op en bekijkt de algehele conditie van de ogen. In veel gevallen is de oogtest inbegrepen. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Opticiens adviseren om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Lippenhuizen te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te zien of alles nog bevalt en of de sterkte nog goed is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of andere oogproblemen is het goed een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Belangrijk: betaal je meer premie voor de aanvullende polis in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Bausch & Lomb. Draag je speciale lenzen zoals varifocale of multifocale lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Lippenhuizen. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en kunnen ze ook op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
Indien je een abonnement wenst liggen de kosten tussen de €9,25 tot €52,00 (per 4 weken). Gemiddeld betaal je zo’n €230 voor 1 jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarbij betaal je nog zo’n €16,50 aan contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij de optiekzaak in Lippenhuizen krijg je extra goede voorlichting. Daarna kan je de goedkoopste lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Opsterland.

Plaats een reactie