Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Luxwoude

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Luxwoude? Een contactlens is een dunne lens van kunststof dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Dankzij lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. De voordelen zijn groot. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn discreet en je behoud de vorm van je gezicht. Via onze vergelijker lees je praktische info over de verschillende soorten lenzen en vind je optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Luxwoude.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Een uitkomst bij oogproblemen zoals hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, bijziendheid, presbyopie.
 • Een betrouwbare opticien in Luxwoude beschikt over apparatuur voor een oogmeting en kijkt naar de oogdruk, oogspierbalans en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Met deze specialist overleg je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en wensen.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat wel veilig?

Heb je recent een oogmeting laten doen en een fijne lens gevonden? Een groeiend aantal mensen kopen online bij lenzen webshops als Vision Direct. Deze online aanbieders bieden een zeer groot assortiment, opvallend lage prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In de volgende tabel bieden wij professionele online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Luxwoude. Of klik door voor meer info over Weeklens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Luxwoude

Heb je last van een verminderd zicht of snel vermoeide ogen? En wil je geen bril gebruiken? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn discreet, ongevoelig, en ze beperken niet je bewegingsvrijheid. In het onderstaande overzicht tref je winkels en drogisterijen in en rondom Luxwoude waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker tref je ook optieken in Langezwaag, Jonkerslân, Gorredijk, Blesdijke en De Blesse.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Luxwoude in september 2023

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een gediplomeerde contactlensspecialist in Luxwoude. Hierop volgend beoordeel je samen met de oogdeskundige welk type lens aansluit op jouw leefstijl en zicht behoeften. Na deze metingen geeft de opticien je een proefsetje mee om het eens vrijblijvend uit te proberen. Wil je dit voor de lange termijn? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de bijgaande tabel vind je winkels voor een (gratis) oogmeting in Luxwoude (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Louis OptiekHoofdstraat 748401 CBGorredijk
Kontrast BrilmodeHoofdstraat 408401 CAGorredijk
Pearle Opticiens Bootsmans OptiekHoofdstraat 218401 BVGorredijk
Robtiek OpticienHoofdstraat Oost 158391 ASNoordwolde fr
OptiekmichielKreuzeveen 528381 CVVledder

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Luxwoude?

Vergelijk merken en krijg kortingen van wel 35%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welk type voor jouw ogen geschikt is is vooral afhankelijk van je lifestyle, je werk en financiële wensen. Voor een prettige pasvorm van de lens is het noodzakelijk dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door daar rekening mee te houden voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een vakkundig oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het zoeken naar beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Het onderzoek richt zich op de actuele gezondheid van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Houdt vooral rekening met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van jouw ogen, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen testen
  Normaal kun je aanspraak maken op een probeerset. Je mag bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na 2 -4 weken bespreek je samen de resultaten. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Deze kan je los kopen bij de optiekzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of via een online aanbieder als Vision Direct. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar drogen iets sneller uit. Het bestanddeel is silicon-hydrogel. Dit artikel wordt aangeraden om fantastische zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de goedkope tarieven. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Zeer flexibel.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Betaalbaar: je bestelt ze vanaf €7,90 (per 30 dagen).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Dit maakt het een milieuvriendelijke en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Volledig maatwerk en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Goede levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • De kosten zijn gemiddeld €100 voor één lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Maandlenzen zijn zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, hebben een hoog draagcomfort en zijn er in alle soorten en maten. Een betaalbaar alternatief als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook beschikbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Te koop vanaf €7,50 (maandelijks).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Vergelijk opticiens in de regio en plan een afspraak voor een oogmeting

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, na een dag doe je ze bij het afval. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een uitkomst voor mensen die last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Voordelige keuze als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten ongeveer €25,25 (per 4 weken).

Tips & tricks over nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies tijdens jouw nachtrust zodat je overdag direct haarscherp ziet. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €465 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Luxwoude).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor personen met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Het betekent dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Het zicht is dan slecht, zowel in de verte als dichtbij. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een erkende opticien.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €24,50 (per 30 dagen).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door gebruik te maken van multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Perfect als je gewone maandlenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €17,00 (per 30 dagen).
Andere mogelijkheden

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen kun jij uit nog andere opties kiezen. In de volgende opsomming bekijk je verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Speciale vloeistof om je lenzen in op te bergen.
lenzen-winkels-luxwoude-8405

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Denk aan Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Je kunt ook voordelig kopen bij DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels afkomstig uit grote fabrieken van Johnson & Johnson maar dan met hun eigen verpakking. Meer en meer discounters als Toplenzen hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de huismerken van opticiens die erg goedkoop zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €255 aan besparing realiseren per jaar. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Dailies, EasySept en Ote. Op deze site lees je ook meer over Kleurlens.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Luxwoude?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzen webshop. Vaak leveren ze bestelling gratis aan huis en zijn er geen bezorgkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De bestellingen met oogproducten worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Luxwoude?
In deze gemeente heb je de keuze uit meerdere optiekzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De opticien bekijkt welke sterkte je nodig hebt en bekijkt de oogdruk en oogspierbalans. In de meeste gevallen is de oogtest inbegrepen. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Speciaalzaken vragen om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Luxwoude op je planning te zetten. Dit is belangrijk om te kijken of er geen problemen zijn en of de lenssterkte nog optimaal is. Ook bij snel vermoeide ogen of andere oogproblemen wordt het aanbevolen om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Friesland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €125 (per 2 jaar). Goed opletten: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. Voordelige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge regelgeving en worden meestal ook gewoon gemaakt door Bausch & Lomb. Zoek je informatie over torische of multifocale lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Luxwoude. Deze medewerkers geven goede adviezen ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Hoe duur zijn lenzen?
Op het moment dat je een abonnement wenst betaal jij doorgaans tussen de €8,75 tot €43,00 (maandelijks). Alles bij elkaar betaal je zo’n €225 voor 1 jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarbovenop betaal je nog zo’n €17,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door binnen te lopen bij een optiekzaak in Luxwoude kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Op basis daarvan kan je via internet goedkope lenzen kopen door prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Opsterland.

Plaats een reactie