Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Bovensmilde

Wil jij goedkope lenzen kopen in Bovensmilde? Een contactlens is gemaakt van kunststof die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door te kiezen voor lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. De voordelen zijn groot. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, visueel zijn ze niet op te merken en je hebt geen last van een beslagen bril. Op deze site bekijk je nuttige info over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en verstrekken we een lijst met we shops en opticiens die lenzen bezorgen in Bovensmilde.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen zoals presbyopie, myopie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie.
 • Een opgeleide opticien in Bovensmilde kan een oogmeting uitvoeren en analyseert het gezichtsvermogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Samen met de opticien kijk je welke contactlenzen goed passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen.

Online contactlenzen kopen, is dat wel aan te raden?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een grote groep dragers van lenzen dragen producten van specialisten als LensExpress. Deze online leveranciers bieden een aanbod met zowel A-merken als B-merken, lagere tarieven en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In deze lijst hieronder check je professionele internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Bovensmilde. Bekijk ook onze informatie over Prijzen contactlezen?.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Bovensmilde

Heb jij dagelijks last van slecht zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onzichtbaar, gemakkelijk in gebruik, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In de volgende tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in en rondom Bovensmilde waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze site bekijk je ook optieken in Drijber, Wijster, Spier, Oranje en Hijken.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Bovensmilde in mei 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een ervaren contactlensspecialist in Bovensmilde. Op basis daarvan overleg je met de medewerker welke soort lens voldoen aan jouw voorkeur en levensstijl. Na de oogopname geeft de opticien je een proefsetje mee om te ervaren hoe het voor je werkt. Is dit precies wat je zocht? Dan kan je ze direct bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de bijgaande tabel tref je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Bovensmilde (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Contactlenspraktijk BeilenBrunstingerveld 29411 VJBeilen
Maarten FieretDe Woert 149411 LZBeilen
Westerhof OptiekBrinkstraat 119411 KJBeilen
Marree OpticienRondgang 729408 MHAssen
Vincent OptiekBostulp 269408 LGAssen

Voordelige lenzen kopen in Bovensmilde?

Vergelijk fabrikanten en bestel met kortingen oplopend tot 36%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Wat nu geschikt is voor jou hangt af vanje levensstijl, gebruikerswensen en budget. Bij het uitzoeken van lenzen is het noodzakelijk dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Door hierop te letten voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een vakkundig oogspecialist kan je hierbij helpen. De zoektocht naar de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Ogen opmeten
  Het onderzoek richt zich op oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Je moet rekening houden met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe je dagritme eruit ziet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen proberen
  Meestal kun je aanspraak maken op een probeerset. Zo kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Na een aantal weken bespreek je samen de resultaten. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de speciaalzaak, een drogisterij of via een online webwinkel als Toplenzen. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zitten comfortabel maar drogen iets sneller uit. Deze artikelen bestaan uit o.a. zacht polymeer (kunststof). Dit artikel wordt aangeraden om perfecte zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en goedkopere prijzen. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Goedkoop: je bestelt ze vanaf €6,20 (maandelijks).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Hierom is dat een duurzame en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Worden op maat gemaakt en dus geschikt voor elke correctie.
 • Optimale levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten liggen zo rond de €150 per losse lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn dun, hebben een hoog draagcomfort en je kunt ze lang blijven gebruiken. Financieel gezien de gunstigste keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Beschikbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Vanaf €5,90 (maandelijks).

Boek een gratis lenzen meting

Zoek lokale opticiens en laat gratis je ogen meten

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een perfecte oplossing voor lensdragers die snel last krijgen van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een goede optie wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Tarieven plus minus €29,00 (per 30 dagen).

Tips & tricks over nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog en zit je veel achter de computer? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Ze corrigeren de vorm van je ogen wanneer je slaapt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €515 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Bovensmilde).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dit komt doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Het zicht is vertroebeld of vervormd, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een gecertificeerd opticien.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar ellipsvormig).
 • De kosten liggen op circa €31,50 (maandelijks).

Tips en info over multifocale lenzen

Middels multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Het biedt uitkomst als je gewone lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €15,25 (per 4 weken).
Andere mogelijkheden

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het overzicht hierna vind je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-bovensmilde-9421

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Bijvoorbeeld Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Dit is ook zo bij winkels als DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. We noemen dit ook wel private labels afkomstig uit grote fabrieken van Cooper Vision maar dan met een eigen merknaam erop. Meer en meer discounters als ContactlensOnline kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de huismerken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €225 (op jaarbasis) besparen. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Alcon, Biomedics en Biotrue. Lees ook meer informatie over Lenzen vergoeding zorgverzekering.

Veelgestelde vragen over lenzen

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Bovensmilde?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij jouw eigen optiekzaak of bij een gespecialiseerde webshop. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt levert de shop de order gratis uit en zijn er geen bezorgkosten. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De bestellingen met oogproducten passen in de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Bovensmilde?
In deze gemeente vinden we verschillende oogspecialisten waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogspecialist neemt de sterkte per oog op en bekijkt de algehele gezondheid van de ogen. Doorgaans is een eerste oogtest kosteloos. Wil je lenzen online bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Oogspecialisten raden aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Bovensmilde te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te zien of alles nog naar wens is en of de sterkte van de lens nog optimaal is. Ook bij pijnlijke ogen of hoofdpijn en vermoeidheid wordt het aanbevolen om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Drenthe.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
In de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Je ontvangt dan mogelijk €100 per 2 jaar. Goed opletten: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de feitelijke kosten van de lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dit is niet het geval. Betaalbare huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan de hoogste eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Cooper Vision. Ga je overstappen naar multifocale of nachtlenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Bovensmilde. Je krijgt daar deskundig advies ze kunnen ook maatwerk leveren.

Zijn lenzen duur?
Indien je een abonnement afsluit liggen de kosten tussen de €7,50 – €50,00 (per 30 dagen). Alles bij elkaar betaal je zo’n €280 (op jaarbasis), waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarbij moet je nog rekenen op zo’n €19,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door langs te gaan bij je optiekzaak in Bovensmilde kun jij je goed laten voorlichten. Met die resultaten kun jij de goedkoopste lenzen scoren door het type online te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Midden-Drenthe.

Plaats een reactie