Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Wijster

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Wijster? Een contactlens is een plastic lensjeen plaats je op je oog. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Door middel van lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Je kunt alles weer zorgeloos doen. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze pagina kan je aan de slag met praktische info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en vind je de gegevens van optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Wijster.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen als bijziendheid, myopie, verziendheid, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een plaatselijke opticien in Wijster zal een oogmeting doen en achterhaald de algehele conditie van de ogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Samen met de medewerker overleg je welke contactlenzen het beste passen bij jouw leefstijl en wensen.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen aanschaffen, is dat verstandig?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en een lens gevonden die bij jou past? Een toenemend aantal lenzendragers kopen online bij aanbieders zoals Toplenzen. Deze online aanbieders staan bekend om een zeer groot assortiment, aantrekkelijke prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. Middels onze vergelijker vind je de populaire internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Wijster. Zie ook onze pagina over Lenzen onderhouden.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Wijster

Heb je te maken met een matig zicht of pijn in of rondom de ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet zichtbaar, duurzaam, en zijn heel geschikt voor het sporten. In het schema hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in en rondom Wijster waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze site vind je ook speciaalzaken in Spier, Oranje, Hijken, Hooghalen en Beilen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Wijster in mei 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in Wijster. Daarna vergelijk je samen met de medewerker welke lens voldoen aan jouw leefstijl en wensen. Na de analyse ontvang je meestal een proefsetje om het gratis te proberen. Bevalt het? Vaak kan je ze meteen meenemen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In het onderstaande overzicht vergelijk je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Wijster (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Contactlenspraktijk BeilenBrunstingerveld 29411 VJBeilen
Maarten FieretDe Woert 149411 LZBeilen
Westerhof OptiekBrinkstraat 119411 KJBeilen
Marree OpticienRondgang 729408 MHAssen
Vincent OptiekBostulp 269408 LGAssen

De goedkoopste lenzen bestellen in Wijster?

Vergelijk leveranciers en bestel met kortingen oplopend tot 36%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Wat nu geschikt is voor jou kun je onderzoek door te kijken naar jou dagelijks ritme, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het van belang dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Op die manier voorkom je oogirritaties. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een lokale oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  Hierbij wordt er gekeken naar je gezondheid en de oogdruk en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Weeg aspecten mee zoals hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en wat je dagelijks doet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzentest
  Meestal kun je aanspraak maken op een probeerset. Op die manier kan je verschillende soorten gratis proberen. Nadat je ze een poosje gedragen hebt kom je terug voor een controle-afspraak. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Deze kan je kopen bij de speciaalzaak, een drogisterij of via een online speler als Lentiamo. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar trekken wel wat meer vuil aan. Het bestanddeel is hydrogel. Grote pluspunten zijn perfecte zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de beperkte kosten. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Af te wisselen met bril.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Voordelig: je bestelt ze vanaf €6,05 per maand.

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Daarom noemen we dit een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Worden op maat gemaakt en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Optimale levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • De kosten zijn gemiddeld €175 voor één lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Het zijn altijd zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn niet al te duur, hebben een hoog draagcomfort en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbaar alternatief voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Tevens als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Te bestellen vanaf €7,95 (per 4 weken).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens bij jou in de buurt en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een goed product voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerd en/of rode ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een slimme optie als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Tarieven +/- €26,00 p/maand.

Nachtlenzen

Snel last van droge ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Ze corrigeren de vorm van je ogen wanneer je slaapt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • De kosten liggen op zo’n €480 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Wijster).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen worden gebruikt voor ogen met een cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Feitelijk komt dat doordat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je kunt niet helemaal scherp zien, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een goede oogspecialist.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • De kosten liggen op circa €21,00 (per 30 dagen).

Multifocale lenzen, wat is het?

Met multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Handig wanneer je normale lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €16,75 p/maand.
Andere keuzes

Naast de populaire contactlenzen heb je nog een aantal opties. In onderstaand overzicht bespreken we de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-wijster-9418

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Onder andere iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Je kunt ook voordelig kopen bij Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn zogenaamde private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Johnson & Johnson met hun eigen label erop. Steeds meer specialisten als LensExpress beschikken ook over interessante alternatieven voor de exclusieve merken van opticiens die erg goedkoop zijn. Op deze manier kan je zo €120 p/jaar besparen. Bestel je liever een A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Alcon, Freshlook en Regard. Bekijk ook meer informatie over Beste lenzen.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Wijster?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een lokale opticien of bij een online aanbieder. Steeds vaker levert de shop de order gratis uit en zijn er geen bezorgkosten. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. Deze pakketten inclusief vloeistof kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Wijster?
In deze regio heb je de keuze uit allerlei speciaalzaken waar je ogen kunnen worden opgemeten. De opticien bekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt verder naar het gezichtsvermogen. Bij de meeste opticiens is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Wil je lenzen online bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Speciaalzaken vragen om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Wijster op je planning te zetten. Dit is belangrijk om te zien of alles nog naar wens is en of de sterkte nog juist is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of een troebel zicht is het belangrijk om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Drenthe.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €150 (per 2 jaar). Belangrijk: is deze aanvullende dekking duurder dan de factuur van de opticien? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Toch is dat niet de realiteit. Goedkope huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Draag je torische of multifocale lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Wijster. De metingen daar zijn betrouwbaar en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Zodra een abonnement neemt betaal je vaak tussen de €6,25 – €58,00 (maandelijks). Alles bij elkaar betaal je zo’n €270 per 12 maanden, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. In aanvulling daarop komt nog een kostenpost van zo’n €23,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Wijster kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Op basis daarvan kan je via internet goedkope lenzen kopen door het type online te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Midden-Drenthe.

Plaats een reactie