Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Vragender

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Vragender? Een contactlens is gemaakt van kunststof ter vervanging van een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Dankzij lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. De voordelen zijn groot. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en ze passen bij elke stijl. Op lenzenaanbieding.nl kan je aan de slag met handige info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en lees je over optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Vragender.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen zoals verziendheid, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, myopie.
 • Een betrouwbare opticien in Vragender beschikt over apparatuur voor een oogmeting en analyseert de oogdruk, oogspierbalans en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de medewerker bepaal je welke contactlenzen goed passen bij jouw situatie en leefstijl.
 • Weet je jouw voorschrift al? Je kunt vaak extra goedkoop via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe werkt dat precies?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een toenemend aantal mensen bestellen via het internet bij webshops als Lensonline. Deze webshops werken met een aanbod met zowel A-merken als B-merken, opvallend lage prijzen en een scherp geprijsd huismerk. In onderstaande lijst bieden wij professionele online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Vragender. Op deze website lees je ook alles over Weeklenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Vragender

Heb je last van een wazig zicht of een vervelende hoofdpijn? Liever geen bril op doen? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet waarneembaar, erg praktisch, en bieden bescherming voor het oog. In het schema hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in en rondom Vragender waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze website zoek je ook winkels in Lichtenvoorde, Bredevoort, Winterswijk Corle, Winterswijk Brinkheurne en Winterswijk Henxel.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Vragender in oktober 2023

Als jij gaat starten met contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een contactlensspecialist in Vragender. Na de meting bespreek je samen met de oogdeskundige welke lens past bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na een meting bieden ze doorgaans een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Is dit precies wat je zocht? Dan kan je ze direct bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In het overzicht hieronder geven we op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Vragender (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Groenewege Opticiens & Audiciens PaulBroekboomstraat 97131 DTLichtenvoorde
Smale OpticiensRapenburgsestraat 347131 CZLichtenvoorde
Heijerman Optiek & HoorzorgHogestraat 117122 BNAalten
Kompleet OptiekBredevoortsestraatweg 297121 BAAalten
Joris Fluijtde Bank 87101 RRWinterswijk

Goedkope lenzen kopen in Vragender?

Vergelijk lenzenwinkels en krijg kortingen van wel 27%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke bij jou past wordt bepaald a.d.h.v. jouw dagelijks leven, je werk en financiële wensen. Voor de kwaliteit van de lens moet je er op letten dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Daarmee verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een lokale oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het vinden van de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Ogen opmeten
  De opticien controleert de algehele ooggezondheid en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Houdt vooral rekening met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzentest
  Standaard kun je aanspraak maken op een probeerset. Op die manier kan je verschillende soorten gratis proberen. Na de proefperiode bespreek je samen de resultaten. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kan de aankoop doen bij de opticien, een drogist of d.m.v. een internet aanbieder zoals Drogisterij.net. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar drogen wel iets sneller uit. Het bestanddeel is een polymeer dat flexibel wordt door vocht. De voordelen zijn een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de lage tarieven. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Zeer comfortabel.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Betaalbaar: je bestelt ze vanaf €6,90 per maand.

Harde lenzen: tips en info

Vormvaste lenzen worden gemaakt van harder kunststof. Je kunt er een lange tijd van genieten. Om die reden is het een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Persoonlijk aangemeten en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Hoge levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €155 per lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn zeer betaalbaar, zuurstofdoorlatend en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbaar alternatief voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Tevens als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Te bestellen vanaf €4,95 p/maand.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in de regio en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: tips en info

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een perfecte oplossing voor iedereen die te maken heeft met geïrriteerd en/of rode ogen of allergische reacties.

 • Een positief aspect hiervan is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een goede optie wanneer je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Prijzen circa €26,00 p/maand.

Nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of ben je iemand die vaak zwemt? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter terwijl je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Je betaalt ongeveer €495 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Vragender).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Je kunt niet helemaal scherp zien, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Om dit product te gebruiken moet je naar een oogdeskundige.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €31,50 (per 30 dagen).

Informatie over multifocale lenzen

Door het dragen van multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Een goede oplossing wanneer je gewone maandlenzen draagt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €18,00 (per 4 weken).
Andere mogelijkheden

Naast de populaire contactlenzen heb je nog een aantal opties. In het overzicht hierna check je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-vragender-7134

Besparen met huismerk lenzen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Bijvoorbeeld iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Maar ook deTrekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn zogenaamde private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Bausch & Lomb echter dan met een custom merknaam. Verschillende discounters als Alensa hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die erg goedkoop zijn. Hiermee kan je zo €120 aan besparing realiseren per jaar. Bestel je liever een A-merk? Bekende producenten zijn Alcon, Frequency en Menicon. Lees ook meer informatie over Kleurlenzen.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Vragender?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een lokale opticien of bij een online specialist. Steeds vaker wordt de bestelling gratis geleverd en betaal je dus niets voor de bezorging. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. Je pakketjes met lenzen en vloeistof doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Vragender?
In de omgeving vinden we diverse oogwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De deskundige bekijkt welke sterkte je nodig hebt en bekijkt de samenwerking tussen je ogen. Bij veel winkels is deze oogtest gratis. Van plan om ze online te bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Oogspecialisten adviseren om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Vragender in te plannen. Dat is nodig om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of het type lens nog goed is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn is het belangrijk om even langs te komen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €50 per jaar. Let goed op: is de uitgebreide polis duurder dan de factuur van de opticien? Dan kan je het beter zelf betalen.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd en worden dus soms gezien als slechter. Die conclusie is niet helemaal juist. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge regelgeving en komen ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Heb je interesse in nacht- of torische lenzen. Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Vragender. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Wanneer je een handig abonnement wil zitten de standaard kosten zo tussen de €6,50 – €56,00 (maandelijks). Gemiddeld betaal je zo’n €270 voor 1 jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Bovendien moet je nog rekenen op zo’n €16,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door binnen te lopen bij een optiekzaak in Vragender kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen bestellen door de prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Oost Gelre.

Plaats een reactie