Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Winterswijk Henxel

Direct goedkope lenzen kopen in Winterswijk Henxel? Een contactlens is een slim stukje kunststof dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Door te kiezen voor lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Je zult er veel baat bij hebben. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, visueel zijn ze niet op te merken en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze site bekijk je praktische informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en tref je een tabel met drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Winterswijk Henxel.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen als myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, hypermetropie, presbyopie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Winterswijk Henxel heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en onderzoekt de algehele conditie van de ogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze contactlensspecialist overleg je welke contactlenzen goed passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen aanschaffen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, moet ik dat wel doen?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Steeds meer Nederlanders kiezen voor het assortiment van lenzen webshops als Vision Direct. Deze online specialisten verkopen een groots en divers assortiment, aantrekkelijke prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In de vergelijker hieronder bekijk je professionele online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Winterswijk Henxel. Lees ook meer informatie over Opticiens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Winterswijk Henxel

Heb jij dagelijks last van een beperkt gezichtsveld of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En zie je een bril dragen niet zitten? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn onopvallend, zeer handig, en zijn heel geschikt voor het sporten. In de onderstaande lijst doorzoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Winterswijk Henxel waar je goedkope lenzen kunt kopen. Via onze vergelijker zoek je ook oogzorgwinkels in Winterswijk Miste, Winterswijk Woold, Winterswijk Kotten, Winterswijk Ratum en Winterswijk Huppel.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Winterswijk Henxel in september 2023

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Winterswijk Henxel. Na deze oogtest overleg je samen met de opticien welk type lens het beste aansluit op jouw leefstijl en wensen. Na deze metingen ontvang je meestal een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Werkt dit voor jou? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de volgende tabel tref je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Winterswijk Henxel (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Joris Fluijtde Bank 87101 RRWinterswijk
Juwelier Berkel VanHogestraat 777091 CCDinxperlo
te Kiefte Optiek/Optometrie/OogzorgGrensstraat 67091 BXDinxperlo
Heutinck Juwelier en OptiekJ F Kennedyplein 13/147071 BTUlft
Hoofdstraat OptiekHoofdstraat 167061 CKTerborg

Lenzen kopen en laten bezorgen in Winterswijk Henxel?

Vergelijk merken en vind kortingen tot wel 20%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welk type voor jouw ogen geschikt is wordt duidelijk als we kijken naar jou dagelijks ritme, sterkte en andere wensen. Voor het selecteren van de juiste lens is het belangrijk dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Op die manier heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een lokale oogspecialist biedt hiervoor advies. Het zoeken naar beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt ingezoomd op o.a. de algehele ooggezondheid en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Er wordt gekeken naar wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en jouw levensstijl (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen uitproberen
  In de meeste gevallen ontvang je een probeerset. Je kunt eerst kijken hoe het bevalt. Na een aantal weken deel je jouw persoonlijke ervaringen. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt een bestelling plaatsen bij de brillenwinkel, een drogisterijketen of d.m.v. een webshop als LensExpress. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar drogen iets sneller uit. Worden vervaardigd uit hydrogel. De voordelen zijn hoge zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de lage prijs. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Korte gewenningstijd.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Voordelig: al vanaf €6,75 p/maand.

Tips & tricks over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van Perspex. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Om die reden is het een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en dus altijd perfect zicht.
 • Perfecte levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Je betaalt ongeveer €160 per contactlens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Het betreft zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn betaalbaar, hebben een hoog draagcomfort en je kunt ze lang blijven gebruiken. De meest voordelige keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Doorgaans €5,35 (per 4 weken).

Start met een gratis lenzen meting

Check gecertificeerde opticiens en start met een oogonderzoek.

Tips & tricks over daglenzen

De daglenzen kunnen 1 dag mee, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Past goed bij mensen die last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • Een positief aspect hiervan is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een goede suggestie als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven +/- €28,50 (op maandbasis.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of doe je aan bepaalde sporten? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Ze corrigeren de vorm van je ogen tijdens je slaap zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • De kosten liggen op zo’n €490 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Winterswijk Henxel).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor ogen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dit houdt in dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel dichtbij als in de verte. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een goede oogspecialist.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Je betaalt +/- €22,50 (per 30 dagen).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door het dragen van multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale zachte lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €19,50 (maandelijks).
Andere keuzes

Los van de gangbare contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In het schema hieronder bieden wij nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-winterswijk-henxel-7113

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Dit zijn onder andere iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Maar ook deKruidvat, DA, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. We noemen dit ook wel private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Johnson & Johnson maar dan met hun eigen merk erop. Verschillende specialisten als 123Lens beschikken ook over interessante alternatieven voor de dure merken van opticiens die erg goedkoop zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €235 korting krijgen per jaar. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Bestel dan o.a. Bausch & Lomb, Blink en Renu. Lees ook meer informatie over Weeklenzen.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Winterswijk Henxel?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een opticien of bij een lenzen webshop. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is de levering aan huis gratis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. Deze pakketten inclusief vloeistof doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Winterswijk Henxel?
In de omgeving kan je kiezen uit genoeg opticiens waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De contactlensspecialist meet nauwkeurig de sterkte op en analyseert de algehele ooggezondheid. Bij de meeste opticiens kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Optiekzaken vragen om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Winterswijk Henxel te laten uitvoeren. Dat is nodig om te kijken of er geen problemen zijn en of de huidige sterkte nog goed is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of een troebel zicht is het aan te raden om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Gelderland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €50 per jaar. Tip: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de feitelijke kosten van de lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dat is niet helemaal correct. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Alcon. Draag je multifocale of nachtlenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Winterswijk Henxel. Je kunt daar terecht voor goede tips en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
In het geval je een abonnement aanvraagt liggen de kosten tussen de €9,75 – €48,00 per maand. Alles bij elkaar betaal je zo’n €225 (op jaarbasis), waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Bovendien betaal je nog zo’n €18,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door binnen te lopen bij een optiekzaak in Winterswijk Henxel kun jij je goed laten voorlichten. Met hun oogmeting kun je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door het vergelijken van prijzen bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Winterswijk.

Plaats een reactie