Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen t Loo

Wil jij goedkope lenzen kopen in t Loo? Een contactlens is een slim stukje kunststof en plaats je op je oog. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Met behulp van lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je behoud de vorm van je gezicht. Via onze vergelijker bieden wij belangrijke info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en check je drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in t Loo.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Een uitkomst bij oogproblemen als astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, hypermetropie, bijziendheid, myopie.
 • Een opgeleide opticien in t Loo zal een oogmeting doen en onderzoekt de algehele gezondheid van je ogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Samen met de oogexpertkies je welke contactlenzen aansluiten op jouw voorkeur en levensstijl.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt dan al snel heel goedkoop via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, is dat verstandig?

Heb je de resultaten van een oogtest en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een grote groep lenzendragers bestellen via het internet bij webwinkels als 123Lens. Deze verkopers verkopen een aanbod met zowel A-merken als B-merken, lage prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. In deze lijst hieronder bekijk & vergelijk je de beste online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in t Loo. Zie ook onze pagina over Lenzen indoen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vergelijk contactlenzen winkels in t Loo

Zoek jij een oplossing voor wazig zien of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet zichtbaar, ongevoelig, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In de onderstaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in de omgeving t Loo waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op lenzenaanbieding.nl vind je ook opticiens in Hattemerbroek, Wezep, Doornspijk, t Harde en Noordeinde.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatMeidoornpassage 158091 KSWezep
TrekpleisterMeidoornplein 598091 JZWezep
DA DrogistMeidoornplein 678091 JZWezep
EtosDorpsstraat 458071 BXNunspeet

Gratis oogmeting in t Loo in oktober 2022

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in t Loo. Vervolgens overleg je met de oogdeskundige welk van de lenzen past bij jouw situatie en leefstijl. Na het onderzoek krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om te ervaren hoe het voor je werkt. Tevreden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de tabel hieronder vergelijk je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in t Loo (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
M. EijbrinkMeidoornpassage 18091 KSWezep
Berghorst OptiekMeidoornplein 458091 JZWezep
Optiek Hans SchrotenBeekstraat 328081 EDElburg
Optiek KaleLaan 128071 JANunspeet
Oog + Oor Zorgcentrum Noordwest VeluweBergakkerweg 28071 CENunspeet

Online goedkope lenzen kopen in t Loo?

Vergelijk aanbiedingen en profiteer van kortingen tot 37%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou wordt bepaald a.d.h.v. jouw persoonlijke leefstijl, gebruikerswensen en budget. Bij het uitzoeken van lenzen moet je er op letten dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Zo verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een vakkundig oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het zoeken naar beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. de algehele gezondheid van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Er wordt rekening gehouden met draagtijd, het draagcomfort, en hoe intensief je leeft (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzentest
  In de regel krijg je een probeerset mee. Je kunt ze eerst even uitproberen. Na het einde van de proefperiode volgt er een nieuwe afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de optiek, een drogisterijketen of bij een online aanbieder als ContactlensOnline. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Het bestanddeel is zacht polymeer (kunststof). De voordelen zijn uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage prijzen. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Zeer comfortabel.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Goedkoop: online vind je ze al voor €6,45 (per 30 dagen).

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Daarom noemen we dit een duurzame en voordelige keuze. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en dus altijd perfect zicht.
 • Goede levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Ze zijn er al vanaf €160 per contactlensje.

Maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn niet al te duur, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De meest voordelige keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Tevens als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Gemiddeld €7,75 (maandelijks).

Start met een gratis lenzen meting

Zoek opticiens in de regio en laat gratis je ogen meten

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een goed product voor mensen die helaas te kampen hebben met droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of gewoon houden van gemak.

 • Een positief aspect hiervan is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een aanrader wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Prijzen +/- €26,00 p/maand.

Tips & tricks over nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of ben je iemand die vaak zwemt? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag alles goed kunt zien. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €455 per jaar (bij een brillenwinkel in t Loo).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor een cilinderafwijking aan de ogen. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Het wil zeggen dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je ziet wazig en onscherp, zowel in de verte als dichtbij. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een erkende opticien.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer een ovale vorm).
 • De kosten liggen op circa €19,50 (op maandbasis.

Multifocale lenzen, wat is het?

Door middel van multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Een goede oplossing wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €17,00 per maand.
Alternatieven

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen heb je nog meer keuze. In onderstaand overzicht lees je meer over een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-t-loo-8095

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Je kunt dan denken aan iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Dit is ook zo bij winkels als Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Doorgaans zijn het private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Alcon maar dan met hun eigen verpakking. Veel webshops als Alensa hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de huismerken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €255 (op jaarbasis) besparen. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Alcon, Frequency en Aosept. Klik door voor meer informatie over Lenzen abonnement.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in t Loo?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenwinkel in de regio of bij een lenzen webshop. Over het algemeen is deze bezorging gratis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestelde artikelen worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in t Loo?
In deze buurt vinden we meerdere speciaalzaken waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogdeskundige neemt de sterkte op en onderzoekt de oogdruk en oogspierbalans. In de basis kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Oogspecialisten raden aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in t Loo op je planning te zetten. Dit raden ze aan om te zien of alles nog bevalt en of de sterkte nog kloppend is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of andere oogproblemen is het verstandig om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Doorgaans ben je dan gedekt voor €100 korting op een bril of lenzen. Tip: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de kosten van de lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Toch is dat niet de realiteit. De concurrerende huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Johnson & Johnson. Ga je overstappen naar hybride- of keratoconus lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in t Loo. Deze medewerkers geven goede adviezen en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat kosten lenzen?
In het geval je een abonnement neemt betaal jij doorgaans tussen de €8,00 tot €57,00 (op maandbasis. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €265 per 12 maanden, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. In aanvulling daarop betaal je nog zo’n €15,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in t Loo kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Met die resultaten kun jij de goedkoopste lenzen bestellen door de prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Oldebroek.

Plaats een reactie