Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Noordeinde

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Noordeinde? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje en plaats je op je oog. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Dankzij lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn 100% transparant en dus verandert je uiterlijk er niet door. Via onze vergelijker bieden wij nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vind je drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Noordeinde.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen zoals bijziendheid, hypermetropie, verziendheid, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een opgeleide opticien in Noordeinde beschikt over apparatuur voor een oogmeting en achterhaald de algehele conditie van de ogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze oogexpertbepaal je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en wensen.
 • Weet je jouw voorschrift al? Je kunt dan al snel heel goedkoop via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en een lens gevonden die bij jou past? Een toenemend aantal consumenten kiezen voor het assortiment van webwinkels als Drogisterij.net. Deze online specialisten werken met een gevarieerd aanbod, aantrekkelijke prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In onderstaande lijst tref je de beste online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Noordeinde. Lees ook meer informatie over Kleurlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Overzicht met contactlenzen winkels in Noordeinde

Ondervind je hinder van een matig zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet zichtbaar, gemakkelijk in gebruik, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In het overzicht hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in de regio Noordeinde waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze site doorzoek je ook optieken in Hulshorst, Vierhouten, Elspeet, Belt-Schutsloot en Zwartsluis.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatDorpsstraat 478071 BXNunspeet
TrekpleisterHoofdstraat 597941 ACMeppel
DA DrogistDorpsstraat 268071 BZNunspeet
EtosDorpsstraat 458071 BXNunspeet

Boek een afspraak voor een oogmeting in Noordeinde in oktober 2022

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een contactlensspecialist in Noordeinde. Hierop volgend bespreek je samen met de oogspecialist welk type lens hoort bij jouw voorkeur en levensstijl. Na de analyse ontvang je meestal een proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Tevreden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In het schema hieronder vergelijk je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Noordeinde (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek KaleLaan 128071 JANunspeet
Oog + Oor Zorgcentrum Noordwest VeluweBergakkerweg 28071 CENunspeet
Optiek van VeenDorpsstraat 258071 BWNunspeet
KIEFT OPTIEKKerkstraat 228051 GLHattem
Gudo OogmodeKerkstraat 188051 GLHattem

Lenzen kopen en laten bezorgen in Noordeinde?

Vergelijk leveranciers en profiteer van kortingen tot 27%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welke soort jij moet dragen hangt af vanjouw persoonlijke leefstijl, je werk en financiële wensen. Voor de kwaliteit van de lens is het onmisbaar dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een plaatselijke oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. De beste contactlenzen uitzoeken is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. de actuele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Houdt vooral rekening met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen uitproberen
  Meestal krijg je een probeerset mee. Zodoende kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Als je ze een aantal weken gedragen hebt nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  De perfecte lens gevonden? Je kan de aankoop doen bij de opticien, een drogisterijketen of d.m.v. een online webwinkel als Lowlens. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Het product bevat bio-compatible materiaal. Dit artikel wordt aangeraden om optimale zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de beperkte kosten. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Zeer comfortabel.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Gunstig geprijsd: een abonnement heb je al voor €6,30 (per 30 dagen).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen worden gemaakt van high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Daarom noemen we dit een duurzame en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • 100% maatwerk en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Lange levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • De kosten zijn gemiddeld €200 per lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn niet al te duur, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De voordeligste keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook te bestellen als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Gemiddeld €7,45 per maand.

Boek een gratis lenzen meting

Check lokale opticiens en start met een oogonderzoek.

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een perfecte oplossing voor iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerd en/of rode ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het belangrijkste voordeel is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een slimme optie als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Tarieven circa €28,50 (op maandbasis.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog of last van vuiltjes achter je lenzen? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je slaapt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €495 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Noordeinde).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Dit houdt in dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel dichtbij als in de verte. Om dit product te gebruiken moet je naar een deskundige.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €21,00 (per 4 weken).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Handig wanneer je normale zachte lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €18,00 p/maand.
Andere types

Los van de gangbare contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het overzicht hierna vind je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-noordeinde-8079

Besparen met huismerk lenzen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Denk aan Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Je kunt ook voordelig kopen bij Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn zogenaamde private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Alcon echter dan met een custom merknaam. Verschillende webwinkels als Lowlens beschikken ook over interessante alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die extra voordelig zijn. Hiermee kan je zo €105 p/jaar besparen. Bestel je liever een A-merk? Bekende producenten zijn Acuvue, Avaira en Opti-Free. Op deze website lees je ook alles over Lenzen indoen.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Noordeinde?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een van de online aanbieders. Boven een bepaald bedrag is de bezorgservice kosteloos en betaal je dus niets voor de bezorging. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De lenzen en de vloeistof doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Noordeinde?
In deze gemeente vinden we voldoende brillen- en lenzenwinkels waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogspecialist kijkt naar de sterkte-afwijking en checkt de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Bij de meeste opticiens is deze eerste oogtest helemaal gratis. Van plan om ze online te bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken terecht voor een contactlenscontrole.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Oogspecialisten bevelen aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Noordeinde aan te vragen. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog bevalt en of de aangeraden lens nog juist is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het aan te raden om even langs te komen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Via de polis van de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Tip: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de kosten van de lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat beeld is niet juist. Goedkope huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge regelgeving en komen ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Draag je speciale lenzen zoals lenzen met cilinder of nachtlenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Noordeinde. Je krijgt daar deskundig advies en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat kosten lenzen?
Zodra een abonnement neemt betaal je tussen de €8,00 tot €56,00 (per 4 weken). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €255 per jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. In aanvulling daarop heb je de kosten van zo’n €15,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Noordeinde kan je een voorschrift laten opstellen. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen scoren door het vergelijken van prijzen bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Oldebroek.

Plaats een reactie