Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Nijkerk

Direct goedkope lenzen kopen in Nijkerk? Een contactlens is een dunne plastic lens en dient als vervanging van een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door middel van lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Er zijn veel pluspunten. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, ze zijn onzichtbaar voor anderen en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op lenzenaanbieding.nl kan je aan de slag met praktische informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en tref je een tabel met drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Nijkerk.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Een uitkomst bij oogproblemen als presbyopie, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, bijziendheid.
 • Een erkende opticien in Nijkerk kan een oogmeting uitvoeren en achterhaald de oogdruk en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze oogexpertkijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw situatie en leefstijl.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Dan kan je heel voordelig via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat wel aan te raden?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Steeds meer Nederlanders kiezen voor het gemak van webshops als Sightful. Deze webshops hebben een aanbod met zowel A-merken als B-merken, gunstige prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In onderstaande lijst vergelijk je populaire internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Nijkerk. Bekijk ook onze informatie over Kleurlenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Nijkerk

Ondervind je hinder van een matig zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet waarneembaar, gevoelloos, en ze zitten niet in de weg bij het sporten. In de tabel hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Nijkerk waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze website doorzoek je ook brillenwinkels in Ermelo, Harderwijk, Leusden, Amersfoort en Barneveld.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Nijkerk in juni 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een contactlensspecialist in Nijkerk. Na de meting beoordeel je samen met de oogdeskundige welk model lens voldoen aan jouw leefstijl en wensen. Na de analyse verstrekken ze een tijdelijk proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Bevalt het? Vaak kan je ze meteen meenemen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In het overzicht hieronder vind je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Nijkerk (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Specsavers OpticiensSingel 223861 AENijkerk gld
Optiek VerkerkPlein 33861 ABNijkerk gld
Goot van der OpticiensPlein 153861 ABNijkerk gld
Peters OptiekRaadhuisplein 113851 NTErmelo
Tempel Optometrie en AudiologieStationsstraat 63/A3851 NBErmelo

Goedkope lenzen bestellen in Nijkerk?

Vergelijk aanbiedingen en krijg kortingen van wel 36%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welk model aangeraden wordt hangt af vanje lifestyle, je werk en financiële wensen. Voor de kwaliteit van de lens is het van belang dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Op basis daarvan vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een erkend oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. De beste contactlenzen uitzoeken wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt gekeken naar de algehele ooggezondheid en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Bespreek onderwerpen zoals de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, het draagcomfort, en jouw leefstijl (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen uitproberen
  Vaak ontvang je een probeerset. Op die manier kan je ze eerst even uitproberen. Na een aantal weken nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Deze kan je los kopen bij de speciaalzaak, een drogisterijketen of d.m.v. een online speler als Lensplaza. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Fabrikanten gebruiken hiervoor bio-compatible materiaal. Grote pluspunten zijn fantastische zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de lage prijs. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Zeer flexibel.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Betaalbaar: een abonnement heb je al voor €5,95 per maand.

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van harder kunststof. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Het is dus een milieubewuste en betaalbaar alternatief. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Worden op maat gemaakt en zijn betrouwbaar.
 • Perfecte levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €125 per individuele lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn betaalbaar, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbare keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Te bestellen vanaf €5,00 (per 30 dagen).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in de buurt en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

De daglenzen kunnen 1 dag mee, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag pak je nieuwe. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een perfecte oplossing voor mensen die regelmatig last hebben van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Een positief aspect hiervan is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een goede optie wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Prijzen circa €29,75 (op maandbasis.

Tips & tricks over nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of zwem je geregeld? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant terwijl je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €505 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Nijkerk).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je ziet onscherp, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een goede oogspecialist.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €31,00 (per 30 dagen).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

D.m.v. multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Het biedt uitkomst als je gewone maandlenzen draagt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €18,75 (per 4 weken).
Andere types

Naast de populaire contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In het schema hieronder lees je meer over diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Hiermee worden jouw lenzen ‘s nachts schoongemaakt.
lenzen-winkels-nijkerk-3861

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Zoals Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Maar ook deTrekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels die worden ontwikkeld door o.a. Johnson & Johnson maar dan met hun eigen verpakking. De meeste discounters als ContactlensOnline verstrekken goede alternatieven voor de huismerken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Hiermee kan je zo €240 (op jaarbasis) besparen. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Bestel dan o.a. Air Optix, EasySept en Menicon. Je kunt hier ook meer lezen over Opticiens.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Nijkerk?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een van de online aanbieders. Doorgaans is deze bezorging gratis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De pakketten met ooghulpmiddelen gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Nijkerk?
In de regio zitten tal van oogspeciaalzaken waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogspecialist meet nauwkeurig de sterkte op en bekijkt het netvlies. Over het algemeen is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Wil je lenzen online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Oogspecialisten bevelen aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Nijkerk te laten uitvoeren. Dat is essentieel om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de sterkte nog klopt. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of een vervelende hoofdpijn is het slim om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Zo krijg je bijvoorbeeld €125 (per 3 jaar). Belangrijk: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de kosten van de lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De gunstige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Bausch & Lomb. Draag je multifocale of nachtlenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Nijkerk. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Op het moment dat je een abonnement wenst liggen de kosten tussen de €10,00 – €59,00 (op maandbasis. Gemiddeld betaal je zo’n €255 per jaar, bij normale maand of daglenzen. Daarbovenop moet je nog rekenen op zo’n €17,00 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Nijkerk kun jij je goed laten voorlichten. Met hun oogmeting kun je de voordeligste lenzen online bestellen door online prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Nijkerk.

 • Nijkerkerveen
 • Hoevelaken
 • Plaats een reactie