Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Ermelo

Direct goedkope lenzen kopen in Ermelo? Een contactlens is een plastic lensjeen is een vervanger voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door te kiezen voor lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn onzichtbaar voor anderen en ze passen bij elke stijl. Op lenzenaanbieding.nl bieden wij nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en verstrekken we een lijst met we winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Ermelo.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen zoals presbyopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, hypermetropie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Ermelo voert de oogmeting uit en onderzoekt het netvlies en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Met de specialist besluit je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Dan kan je heel voordelig via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb je recent een oogmeting laten doen en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groeiend aantal Nederlanders bestellen online bij webshops als 123Lens. Deze online specialisten beschikken over het beste assortiment, gunstige prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In onze onderstaande vergelijkingstabel tref je de deskundige online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Ermelo. Of klik door voor meer info over Zachte lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Ermelo

Sta je ook elke dag op met een verminderd zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet waarneembaar, gemakkelijk in gebruik, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In deze tabel zoek je winkels en drogisterijen in en rondom Ermelo waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina doorzoek je ook oogzorgwinkels in Harderwijk, Leusden, Amersfoort, Barneveld en Soest.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Ermelo in juni 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen begin je altijd met een oogtest door een erkende contactlensspecialist in Ermelo. Hierna bespreek je samen met de oogdeskundige welk type lens aansluit op jouw leefstijl en wensen. Na de oogopname bieden ze doorgaans een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Is dit precies wat je zocht? In dat geval kan je ze meteen bestellen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de tabel hieronder bieden wij waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Ermelo (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Peters OptiekRaadhuisplein 113851 NTErmelo
Tempel Optometrie en AudiologieStationsstraat 63/A3851 NBErmelo
Bredeweg OptiekMarkt 17/A3841 CEHarderwijk
Klopman OptiekSchoenmakersstraat 223841 BBHarderwijk
Mulder E PJonker Bolpoort 93833 ZBLeusden

De goedkoopste lenzen bestellen in Ermelo?

Vergelijk merken en vind kortingen tot wel 30%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welk model aangeraden wordt hangt af vanjouw persoonlijke leefstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Bij het uitzoeken van lenzen is het belangrijk dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door hierop te letten heb je veel minder kans op droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het vinden van de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  De opticien controleert de algehele ooggezondheid en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Er wordt gekeken naar wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw dagelijks leven (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen testen
  In de regel ontvang je een probeerset. Je kunt een of meerdere types uitproberen. Nadat je ze een poosje gedragen hebt kom je terug voor controle. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Deze kan je los kopen bij de opticien, een drogisterijketen of d.m.v. een internet aanbieder zoals 123Lens. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar drogen iets sneller uit. Fabrikanten gebruiken hiervoor bio-compatible materiaal. Ze worden gekenmerkt door optimale zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de gunstige prijs. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Goedkoop: bestellen v.a. €7,00 (maandelijks).

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit harder kunststof. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Daarom noemen we dit een milieuvriendelijke en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Lange levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Ze zijn er al vanaf €110 per lens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Dit zijn zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn relatief goedkoop, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een goedkope optie wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Ook als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Gemiddeld €7,99 (per 30 dagen).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in jouw omgeving en plan een afspraak voor een oogmeting

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

De daglenzen mag je 1 dag in doen, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Geschikt voor mensen die helaas te kampen hebben met vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een aanrader wanneer je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Tarieven ongeveer €29,00 (maandelijks).

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Je betaalt ongeveer €460 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Ermelo).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor een cilinderafwijking aan de ogen. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dit komt doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je ziet onscherp, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een erkende opticien.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €29,00 per maand.

Tips en info over multifocale lenzen

Met multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Een goede oplossing wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €15,25 per maand.
Andere mogelijkheden

Los van de gangbare contactlenzen heb je nog meer keuze. In onderstaand overzicht lees je meer over enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je contactlenzen
lenzen-winkels-ermelo-3851

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Je kunt dan denken aan Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Maar je kunt ook terecht bij Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Over het algemeen zijn het white labels van bekende fabrikanten als Alcon echter dan met een custom merknaam. Veel discounters als Happy Eyes Club kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de eigen merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Dankzij dit trucje kan je al snel €220 aan besparing realiseren per jaar. Liever toch een A-merk? Bekende producenten zijn Dailies, Ultra en Ote. Lees ook meer informatie over Lenzen merken.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Ermelo?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een lokale opticien of bij een online aanbieder. Over het algemeen levert de shop de order gratis uit en zijn er geen bezorgkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De pakketten met ooghulpmiddelen worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Ermelo?
In de regio zitten allerlei oogspecialisten waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De medewerker doet een oogtest voor de sterkte en analyseert de algehele gezondheid van je ogen. In de basis is deze eerste oogtest helemaal gratis. Wil je de bestelling online plaatsen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Speciaalzaken vragen om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Ermelo in te plannen. Dit is belangrijk om te kijken of er geen problemen zijn en of de aangeraden lens nog correct is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of een terugkerende hoofdpijn wordt het aanbevolen om even langs te komen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Binnen de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Je hebt dan mogelijk recht op €300 (per 2 jaar). Goed opletten: is de premie van de polis hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop en worden dus soms gezien als slechter. Toch is dat niet de realiteit. Betaalbare huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Bausch & Lomb. Draag je torische of multifocale lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Ermelo. Je kunt daar terecht voor goede tips ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Als je een abonnement neemt moet je rekenen op bedragen tussen de €8,75 – €60,00 (maandelijks). Uiteindelijk betaal je circa €235 op jaarbasis, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarnaast heb je de kosten van zo’n €22,50 voor de contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij een optiekzaak in Ermelo kun jij je goed laten voorlichten. Met hun oogmeting kun je de voordeligste lenzen online bestellen door prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Ermelo.

Plaats een reactie