Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Witteveen

Direct goedkope lenzen kopen in Witteveen? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje en is een vervanger voor een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Door lenzen te gebruiken gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Er zijn veel pluspunten. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze pagina bekijk je meer info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en tref je een tabel met winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Witteveen.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • Je draagt ze voor oogproblemen als hypermetropie, presbyopie, bijziendheid, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een gediplomeerd opticien in Witteveen voert de oogmeting uit en achterhaald het netvlies en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Met deze oogexpertkies je welke contactlenzen het beste passen bij jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat verstandig?

Heb jij het voorschrift van je opticien of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groot deel van de Nederlanders kopen online bij webshops als Toplenzen. Deze online leveranciers bieden een veelzijdig aanbod, lagere tarieven en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In onze onderstaande vergelijkingstabel informeren we je over professionele online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Witteveen. Bekijk ook onze informatie over Nacht lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Witteveen

Sta je ook elke dag op met onscherp zicht of snel vermoeide ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn discreet, makkelijk te onderhouden, en vormen geen belemmering bij het sporten. In het onderstaande overzicht vergelijk je winkels en drogisterijen in en rondom Witteveen waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op onze lenzen-vergelijker doorzoek je ook brillenwinkels in Garminge, Balinge, Mantinge, Bruntinge en Eursinge.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Witteveen in mei 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Witteveen. Op basis daarvan bespreek je samen met de opticien welk type contactlens past bij jouw leefstijl en zicht behoeften. Na dit gesprek ontvang je meestal een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Tevreden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In deze tabel bieden wij winkels voor een (gratis) oogmeting in Witteveen (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek Albert SchuitemaDe Noesten 289431 TCWesterbork
Heikoop OptiekVeenhoopsweg 442169422 ABSmilde
Contactlenspraktijk BeilenBrunstingerveld 29411 VJBeilen
Maarten FieretDe Woert 149411 LZBeilen
Westerhof OptiekBrinkstraat 119411 KJBeilen

Online goedkope lenzen kopen in Witteveen?

Vergelijk lenzenwinkels en bespaar tot maar liefst 28%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke soort jij moet dragen hangt met name af van jouw dagelijks leven, gebruikerswensen en budget. Voor een prettige pasvorm van de lens is het onmisbaar dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door hierop te letten voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een oogspecialist adviseert je hier verder over. De zoektocht naar de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Men kijkt hierbij naar de samenwerking tussen je ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Veel factoren spelen een rol: hoe vaak je ze wilt dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzentest
  Meestal geeft de opticien een probeerset mee. Je kunt verschillende soorten gratis proberen. Na een aantal weken bespreek je samen de resultaten. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je kopen bij de optiek, een drogist of bij een webshop als Toplenzen. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar hebben wel een grotere kans op infecties. Fabrikanten gebruiken hiervoor een speciale zachte kunststof. Ze worden gekenmerkt door uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en gunstige tarieven. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Gaan lang mee.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Voordelig: je bestelt ze vanaf €7,45 (op maandbasis).

Harde lenzen: tips en info

Vormvaste lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Daarom noemen we dit een duurzame en voordelige keuze. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • 100% maatwerk en zijn betrouwbaar.
 • Lange levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Je betaalt zo’n €100 per contactlensje.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Maandlenzen zijn zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn relatief goedkoop, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbare keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook te bestellen als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Doorgaans €7,50 (maandelijks).

Start met een gratis lenzen meting

Zoek en vind gecertificeerde opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag pak je nieuwe. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een perfecte oplossing voor mensen die regelmatig last hebben van geïrriteerd en/of rode ogen of regelmatig reizen.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een goede optie wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven ongeveer €29,00 p/maand.

Nachtlenzen: informatie en tips

Kamp je met droge en gevoelig ogen en zit je veel achter de computer? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €455 per jaar (bij een brillenwinkel in Witteveen).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor een cilinderafwijking aan de ogen. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dit komt doordat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet wazig en onscherp, zowel dichtbij als in de verte. Laat je altijd informeren door een erkende opticien.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €24,50 (op maandbasis.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Via multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Perfect als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €19,25 (op maandbasis.
Alternatieven

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben heb je nog meer keuze. In het schema hieronder bespreken we de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-witteveen-9439

Via internet huismerk lenzen bestellen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Onder andere Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Je kunt ook voordelig kopen bij Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Bausch & Lomb maar dan met een eigen merknaam erop. De meeste webwinkels als Happy Eyes Club werken met hun eigen alternatief voor dure merkproducten van opticiens met een interessant prijskaartje. Dankzij dit trucje kan je al snel €245 korting verkrijgen (op jaarbasis). Ga je toch liever voor een premium A-merk? Bestel dan o.a. Cooper vision, Frequency en Regard. Op deze site lees je ook meer over Zachte lenzen.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Witteveen?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een lokale opticien of bij een online aanbieder. Vaak is de bezorgservice kosteloos en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. Je pakketjes met lenzen en vloeistof hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Witteveen?
In deze gemeente zitten allerlei speciaalzaken waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De deskundige bekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt naar de algehele ooggezondheid. Bij veel winkels is deze oogtest gratis. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Speciaalzaken bevelen aan om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Witteveen te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de huidige sterkte nog klopt. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het verstandig om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Drenthe.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Met de verplichte basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Je ontvangt dan mogelijk €100 per 2 jaar. Niet vergeten: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de kosten van de lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dat beeld is niet juist. De gunstige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan de hoogste eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Cooper Vision. Draag je speciale lenzen zoals lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Witteveen. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Als je een abonnement neemt betaal jij doorgaans tussen de €6,75 en €43,00 (op maandbasis. Alles bij elkaar betaal je zo’n €245 per 12 maanden, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Bovendien betaal je jaarlijks circa €16,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Witteveen krijg je extra goede voorlichting. Daarna kan je de goedkoopste lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Midden-Drenthe.

Plaats een reactie