Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Mantinge

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Mantinge? Een contactlens is een dunne lens van kunststof die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door het dragen van lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Het is een uitkomst voor iedereen. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en ze passen bij elke stijl. Op onze lenzen-vergelijker bekijk je meer info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en bezoek je drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Mantinge.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen zoals verziendheid, myopie, bijziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een lokale opticien in Mantinge beschikt over apparatuur voor een oogmeting en onderzoekt het gezichtsvermogen en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de oogexpertbesluit je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw situatie en leefstijl.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt vaak extra goedkoop via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen kopen, is dat wel veilig?

Heb je de resultaten van een oogtest en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een groot deel van de Nederlanders kopen online bij aanbieders zoals Happy Eyes Club. Deze 100% online aanbieders staan bekend om het beste assortiment, lage prijzen en een scherp geprijsd huismerk. In de volgende tabel tref je de populaire internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Mantinge. Lees ook meer informatie over Drogisterijen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Mantinge

Heb je te maken met een verminderd zicht of een vervelende hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn discreet, duurzaam, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In deze tabel bekijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Mantinge waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website bekijk je ook optieken in Bruntinge, Eursinge, Zwiggelte, Zuidveld en Westerbork.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Mantinge in mei 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Mantinge. Vervolgens overleg je met de oogspecialist welk type lens voldoen aan jouw leefstijl en wensen. Na de oogopname ontvang je meestal een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Wil je dit voor de lange termijn? Je kunt ze dan direct bestellen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de bijgaande tabel bekijk je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Mantinge (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek Albert SchuitemaDe Noesten 289431 TCWesterbork
Heikoop OptiekVeenhoopsweg 442169422 ABSmilde
Contactlenspraktijk BeilenBrunstingerveld 29411 VJBeilen
Maarten FieretDe Woert 149411 LZBeilen
Westerhof OptiekBrinkstraat 119411 KJBeilen

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Mantinge?

Vergelijk prijzen en vind kortingen tot wel 24%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou hangt met name af van je levensstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor het draagcomfort van de lens is het belangrijk dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Door hierop te letten voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het zoeken naar beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  Er wordt gekeken naar je gezondheid en de oogdruk en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Bespreek onderwerpen zoals hoe vaak je ze wilt dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe intensief je leeft (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen uitproberen
  Over het algemeen krijg je een probeerset mee. Zodoende kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Na het einde van de proefperiode nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kan de aankoop doen bij de brillenwinkel, een drogisterijketen of bij een internet aanbieder zoals Drogisterij.net. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar trekken wel wat meer vuil aan. Het product bevat een speciale zachte kunststof. De voordelen zijn fantastische zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de gunstige prijs. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Goede pasvorm.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Goedkoop: al vanaf €7,25 (per 4 weken).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Daarom noemen we dit een duurzame en goedkope optie. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • 100% maatwerk en dus geschikt voor elke correctie.
 • Optimale levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Ze zijn er al vanaf €160 per lensje.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn relatief goedkoop, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een betaalbare keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook beschikbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Doorgaans €5,25 (maandelijks).

Doe een gratis lenzen meting

Zoek opticiens in jouw omgeving en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag pak je nieuwe. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Geschikt voor mensen die helaas te kampen hebben met jeukende, droge en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een goede suggestie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten plus minus €26,75 (maandelijks).

Tips & tricks over nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of zwem je geregeld? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je slaapt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Het is wel iets duurder, circa €505 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Mantinge).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen worden gebruikt voor personen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel op korte als grote afstand. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een specialist.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €20,00 (op maandbasis.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door middel van multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Het biedt uitkomst als je enkelvoudige lenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €16,25 per maand.
Andere opties

Naast de meest gekozen contactlenzen is er nog veel meer keuze. In de volgende opsomming bieden wij de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Hiermee worden jouw lenzen ‘s nachts schoongemaakt.
lenzen-winkels-mantinge-9436

Besparen met huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Dit zijn onder andere Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar dat geldt ook voor Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels afkomstig uit grote fabrieken van Johnson & Johnson maar dan met een eigen merknaam erop. Verschillende online aanbieders als Lensonline werken met hun eigen alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Hiermee kan je zo €130 korting verkrijgen (op jaarbasis). Liever toch een A-merk? Kies dan voor PureVision, Ultra en Boston. Lees ook meer informatie over Maandlenzen.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Mantinge?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een opticien of bij een lenzen webshop. Steeds vaker levert de shop de order gratis uit en betaal je geen verzendkosten. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De bestellingen met oogproducten kunnen gewoon door de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Mantinge?
In deze buurt zijn er allerlei speciaalzaken waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De vakman bekijkt welke sterkte je nodig hebt en controleert de algehele gezondheid van je ogen. Over het algemeen is de oogtest inbegrepen. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Speciaalzaken vragen om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Mantinge te laten uitvoeren. Dat is essentieel om te zien of alles nog bevalt en of de sterkte van de lens nog klopt. Ook bij snel vermoeide ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het slim om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Drenthe.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Dit is vaak een dekking van zo’n €125 (per 3 jaar). Goed opletten: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de feitelijke kosten van de lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dat is wat te kort door de bocht. Betaalbare huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge regelgeving en komen ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Zoek je informatie over hybride- of keratoconus lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Mantinge. Zij geven het beste advies en kunnen ze ook op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
Wanneer je een abonnement afsluit moet je rekenen op bedragen tussen de €8,75 en €47,00 (op maandbasis. Voor het hele pakket betaal je circa €240 voor 1 jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarbovenop moet je nog rekenen op zo’n €18,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Mantinge kun je professionele service krijgen. Vervolgens kun jij de goedkoopste lenzen scoren door het vergelijken van prijzen bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Midden-Drenthe.

Plaats een reactie