Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Hooghalen

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Hooghalen? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje dat op het oog wordt gedragen. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Door het dragen van lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op deze site tref je meer informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en bekijk je drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Hooghalen.

 • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen als astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, myopie, hypermetropie, bijziendheid.
 • Een plaatselijke opticien in Hooghalen kan een oogmeting uitvoeren en bekijkt het gezichtsvermogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Met de deskundige onderzoek je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen.

Online contactlenzen kopen, waar moet ik op letten?

Heb je recent een oogmeting laten doen en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Steeds meer dragers van lenzen profiteren van het aanbod van specialisten als Toplenzen. Deze internet oogexperts staan bekend om het beste assortiment, opvallend lage prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. Met behulp van onze vergelijker bieden wij toonaangevende internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Hooghalen. Of klik door voor meer info over Sportlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Hooghalen

Ondervind je hinder van een verminderd zicht of pijn in of rondom de ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn onopvallend, gemakkelijk in gebruik, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de tabel hieronder tref je winkels en drogisterijen in de omgeving Hooghalen waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op onze lenzen-vergelijker tref je ook speciaalzaken in Beilen, Loon, De Wilp, Jonkersvaart en Niebert.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Hooghalen in mei 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is het nodig om een oogtest te laten doen door een gediplomeerde contactlensspecialist in Hooghalen. Hierna bespreek je samen met de optometrist welk type lens aansluit op jouw leefstijl en zicht behoeften. Na dit gesprek krijg je vaak een proefsetje mee naar huis zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Ben je overtuigd? Dan kan je direct een set bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In deze tabel geven we opticiens voor een (gratis) oogmeting in Hooghalen (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Contactlenspraktijk BeilenBrunstingerveld 29411 VJBeilen
Maarten FieretDe Woert 149411 LZBeilen
Westerhof OptiekBrinkstraat 119411 KJBeilen
Marree OpticienRondgang 729408 MHAssen
Vincent OptiekBostulp 269408 LGAssen

Online goedkope lenzen kopen in Hooghalen?

Vergelijk tarieven en bespaar tot maar liefst 28%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welk model aangeraden wordt hangt vooral af van jouw dagelijks leven, gewoontes en budget. Voor het selecteren van de juiste lens is het van belang dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Op basis daarvan heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een vakkundig oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. De zoektocht naar de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogmeting
  Men kijkt hierbij naar de samenwerking tussen je ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Veel factoren spelen een rol: wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van je ogen, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Test de lenzen
  Normaal kun je aanspraak maken op een probeerset. Op deze manier kan je een of meerdere types uitproberen. Na een aantal weken nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiekzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een online speler als ContactlensOnline. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar drogen iets sneller uit. Ze worden gefabriceerd met zacht polymeer (kunststof). Je kiest voor dit product om fijne zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de beperkte kosten. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Goedkoop: al vanaf €6,00 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van Perspex. De levensduur is er hoog. Daarom noemen we dit een milieuvriendelijke en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • 100% maatwerk en zijn betrouwbaar.
 • Optimale levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Je betaalt zo’n €200 per lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn relatief goedkoop, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en je kunt ze lang blijven gebruiken. De voordeligste keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook verkrijgbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Vanaf €5,95 (op maandbasis.

Start met een gratis lenzen meting

Check opticiens in de regio en laat je ogen goed onderzoeken

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, daarna gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Past goed bij lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerd en/of rode ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een betaalbare keuze wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Prijzen circa €28,25 (per 4 weken).

Tips & tricks over nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €480 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Hooghalen).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Dit houdt in dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je ziet wazig en onscherp, zowel dichtbij als in de verte. Om dit product te gebruiken moet je naar een erkende opticien.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar juist wat meer ovaal).
 • De kosten liggen op circa €31,50 (maandelijks).

Informatie over multifocale lenzen

Middels multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €19,50 per maand.
Andere opties

Buiten de hiervoor genoemde opties is er nog veel meer keuze. In de volgende opsomming bekijk je enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat jouw lenzen goed blijven en je ogen niet beschadigen.
lenzen-winkels-hooghalen-9414

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Dit zijn onder andere Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Maar dat geldt ook voor Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn private labels van bekende fabrikanten als Johnson & Johnson maar dan met een eigen merknaam erop. Veel webwinkels als Happy Eyes Club verkopen een uitstekend alternatief voor de eigen merken van opticiens die extra voordelig zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €305 aan besparing realiseren per jaar. Bestel je liever een A-merk? Bekende producenten zijn Cooper vision, Avaira en Menicon. Op deze website lees je ook alles over Gratis lenzen.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Hooghalen?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een lokale opticien of bij een gespecialiseerde webshop. Boven een bepaald bedrag is deze bezorging gratis en betaal je dus niets voor de bezorging. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De bestelde artikelen worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Hooghalen?
In de omgeving zitten genoeg oogspeciaalzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogspecialist neemt de sterkte per oog op en onderzoekt de algehele gezondheid van de ogen. In veel gevallen is een eerste oogtest kosteloos. Van plan om ze online te bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Opticiens raden aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Hooghalen te laten uitvoeren. Dat is relevant om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de sterkte nog kloppend is. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn is het belangrijk om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Drenthe.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Dit is vaak een dekking van zo’n €75 (per 2 jaar). Niet vergeten: is de uitgebreide polis duurder dan de feitelijke kosten van de lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. Betaalbare huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Heb je behoefte aan lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Hooghalen. Je krijgt daar deskundig advies en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat kosten lenzen?
Indien je een abonnement aanvraagt liggen de kosten tussen de €9,50 tot €56,00 (per 4 weken). Voor het hele pakket betaal je circa €290 per 12 maanden, bij normale maand of daglenzen. Daarnaast heb je de kosten van zo’n €18,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan een optiekzaak in Hooghalen kun je professionele service krijgen. Met hun oogmeting kun je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door online prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Midden-Drenthe.

Plaats een reactie