Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Loon

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Loon? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje ter vervanging van een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door middel van lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Steeds meer mensen kiezen ervoor. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), visueel zijn ze niet op te merken en je hebt een breder gezichtsveld. Op onze lenzen-vergelijker vind je handige informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en vind je adresgegevens van drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Loon.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen zoals verziendheid, hypermetropie, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie.
 • Een betrouwbare opticien in Loon voert de oogmeting uit en achterhaald de algehele conditie van de ogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze medewerker kijk je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je recent een oogmeting laten doen en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groeiend aantal mensen gebruiken artikelen van lenzenshops als ContactlensOnline. Deze online aanbieders hebben een uitstekend aanbod, lage prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In de vergelijker hieronder bieden wij professionele internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Loon. Lees ook meer informatie over Kleurlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Loon

Heb jij dagelijks last van een beperkt gezichtsveld of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn discreet, makkelijk te onderhouden, en ze zitten niet in de weg bij het sporten. In de tabel hieronder vind je winkels en drogisterijen in de buurt van Loon waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina doorzoek je ook winkels in De Wilp, Jonkersvaart, Niebert, Nuis en Marum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Loon in mei 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een erkende contactlensspecialist in Loon. Na deze oogtest overleg je met de oogdeskundige welk type lens past bij jouw leefstijl en zicht behoeften. Na de oogopname neem jij het proefsetje in ontvangst om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Is dit precies wat je zocht? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In het overzicht hieronder tref je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Loon (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Marree OpticienRondgang 729408 MHAssen
Vincent OptiekBostulp 269408 LGAssen
De Brilbus Jeroen LabreeBriljantstoep 439403 SCAssen
See & WatchKleuvenstee 149403 LRAssen
Auditiek LammersMr. P.J. Troelstralaan 1999402 BGAssen

Betaalbare lenzen kopen in Loon?

Vergelijk webshops en profiteer van kortingen tot 20%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welke bij jou past hangt met name af van jouw dagelijks leven, gewoontes en budget. Voor een prettige pasvorm van de lens is het onmisbaar dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door deze eigenschap voorrang te geven voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een erkend oogspecialist kan je hierbij helpen. Het zoeken naar beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt gekeken naar de algehele gezondheid van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Er wordt rekening gehouden met draagtijd, de gevoeligheid van jouw ogen, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzentest
  In de regel ontvang je een probeerset. Je kunt verschillende soorten gratis proberen. Na een week of 2 kom je terug voor een controle-afspraak. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt bestellen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of via een online specialist als Lowlens. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar hebben wel een grotere kans op infecties. Het bestanddeel is hydrogel. Je kiest voor dit product om een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de gunstige prijs. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Je went er heel snel aan.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Goedkoop: bestellen v.a. €6,05 (maandelijks).

Harde lenzen: tips en info

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Om die reden is het een milieuvriendelijke en gunstige investering. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Persoonlijk aangemeten en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Lange levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €150 voor één lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Dit is het type zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn relatief goedkoop, zuurstofdoorlatend en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbare keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Tevens als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Ongeveer €6,20 (per 4 weken).

Boek een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in de buurt en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: tips en info

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een uitkomst voor lens- en brildragers die snel last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of allergieën als hooikoorts.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede optie wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Kosten plus minus €27,25 (op maandbasis.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies tijdens je slaap zodat je overdag alles goed kunt zien. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • De kosten liggen op zo’n €525 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Loon).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen met een cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je hebt troebel zicht, zowel in de verte als dichtbij. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een erkende opticien.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €29,00 (op maandbasis.

Tips en info over multifocale lenzen

Middels multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €17,25 (maandelijks).
Andere soorten

Los van de eerder genoemde contactlenzen heb je nog een aantal opties. Hieronder check je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-loon-9409

Voordelige huismerk lenzen kopen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Je kunt dan denken aan Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Dat is ook het geval bij Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. We noemen dit ook wel private labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb maar dan met een eigen merknaam erop. Het grootste deel van de specialisten als Happy Eyes Club verkopen een uitstekend alternatief voor de dure merken van opticiens die erg goedkoop zijn. Zo kan je tot wel €225 korting verkrijgen (op jaarbasis). Bestel je liever een A-merk? Bekende producenten zijn Air Optix, Ultra en Biotrue. Klik door voor meer informatie over Lenzen indoen.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Loon?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzenshop. Over het algemeen leveren ze bestelling gratis aan huis en betaal je dus niets voor de bezorging. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De bestelde artikelen kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Loon?
In deze streek vinden we tal van oogspeciaalzaken waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De vakman meet nauwkeurig de sterkte op en kijkt naar de algehele gezondheid van de ogen. In veel gevallen is zo’n eerste oogtest kosteloos. Van plan om ze online te bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Opticiens raden aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Loon op je planning te zetten. Dat is essentieel om te zien of alles nog bevalt en of de aangeraden lens nog klopt. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een troebel zicht wordt het aanbevolen om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Drenthe.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Uit de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Advies: is de uitgebreide polis duurder dan de kosten van de lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Goedkope huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Draag je lenzen met cilinder of nachtlenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Loon. De metingen daar zijn betrouwbaar en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Hoe duur zijn lenzen?
Zodra een abonnement neemt betaal jij doorgaans tussen de €7,50 tot €44,00 (per 30 dagen). Voor het hele pakket betaal je circa €260 voor 1 jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarnaast betaal je nog zo’n €15,00 voor de contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij de optiekzaak in Loon kan je een voorschrift laten opstellen. Vervolgens kun jij voordelig online lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Assen.

Plaats een reactie