Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Veghel

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Veghel? Een contactlens is een dunne plastic lens dat op het oog wordt gedragen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door gebruik te maken van lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op onze lenzen-vergelijker lees je aanvullende info over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en tref je een tabel met drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Veghel.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Je draagt ze voor oogproblemen als myopie, bijziendheid, verziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een gediplomeerd opticien in Veghel beschikt over apparatuur voor een oogmeting en analyseert de algehele conditie van de ogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze opticien bepaal je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw voorkeur en levensstijl.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen kopen.

Online contactlenzen bestellen, moet ik dat wel doen?

Heb jij het voorschrift van je opticien en een lens gevonden die bij jou past? Steeds meer lenzendragers laten hun bestelling bezorgen door specialisten als Lensonline. Deze 100% online aanbieders werken met het beste assortiment, opvallend lage prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. Middels onze vergelijker vind je de deskundige online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Veghel. Of klik door voor meer info over Maandlenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Contactlenzen winkels in Veghel

Heb je last van een verminderd zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, erg praktisch, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In de volgende tabel tref je winkels en drogisterijen in de buurt van Veghel waar je goedkope lenzen kunt halen. Op onze lenzen-vergelijker tref je ook optiekzaken in Wilbertoord, Sint Hubert, Langenboom, Mill en Rijkevoort-De Walsert.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatMolenwieken 585461 KHVeghel
TrekpleisterMaasburg 255431 BRCuijk
DA DrogistMolenstraat 215431 BWCuijk
EtosWiekslag 145461 KDVeghel

Plan een oogmeting in Veghel in oktober 2022

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen laat je eerst een oogtest doen door een vakkundige contactlensspecialist in Veghel. Vervolgens bespreek je met de optometrist welk type contactlens past bij jouw leefstijl en zicht behoeften. Na de analyse verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben je tevreden? Vaak kan je ze meteen meenemen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In het schema hieronder vind je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Veghel (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Elma OptiekBuitendreef 205463 LCVeghel
Peter van DaeleStadhuisplein 195461 KNVeghel
Optiek Van der ValkMolenwieken 15461 KEVeghel
Tim van NispenWiekslag 225461 KDVeghel
Van Hout OptiekWiekslag 305461 KDVeghel

Goedkope lenzen bestellen in Veghel?

Vergelijk aanbieders en krijg kortingen van wel 24%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welk type voor jouw ogen geschikt is is vooral afhankelijk van je leefstijl, je hobbies en financiën. Bij het uitzoeken van lenzen is het belangrijk dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Zo voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een plaatselijke oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het zoeken naar beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogtest
  De opticien controleert de algehele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Bespreek onderwerpen zoals hoe vaak je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw leefstijl (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen uitproberen
  Vaak geeft de opticien een probeerset mee. Op die manier kan je eerst kijken hoe het bevalt. Als je ze een aantal weken gedragen hebt worden je ogen opnieuw opgemeten. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Deze kan je kopen bij de optiek, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of bij een internet aanbieder zoals Lensonline. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Ze worden gemaakt van bio-compatible materiaal. Dit artikel wordt aangeraden om hoge zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en gunstige tarieven. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Je went er heel snel aan.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Betaalbaar: een abonnement heb je al voor €5,80 (maandelijks).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormstabiele lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Daarom noemen we dit een duurzame en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Worden op maat gemaakt en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Perfecte levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • De kosten zijn gemiddeld €100 per individuele lens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Het zijn altijd zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn zeer betaalbaar, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een goedkope optie als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook te bestellen als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Vanaf €6,00 (op maandbasis.

Doe een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in de buurt en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een perfecte oplossing voor iedereen die te maken heeft met pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een goede optie wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven +/- €29,75 (per 4 weken).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Zijn jouw ogen snel droog of doe je aan bepaalde sporten? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter tijdens je slaap zodat je overdag direct haarscherp ziet. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €480 per jaar (bij een brillenwinkel in Veghel).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor een cilinderafwijking aan de ogen. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Dit komt doordat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Het zicht kan erg wazig zijn, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Om dit product te gebruiken moet je naar een gecertificeerd opticien.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Reken op kosten van ongeveer €25,00 (maandelijks).

Tips en info over multifocale lenzen

Door multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Het biedt uitkomst als je gewone lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €19,50 per maand.
Andere types

Los van de gangbare contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In de volgende opsomming lees je meer over diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-veghel-5463

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Je kunt dan denken aan Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Dit is ook zo bij winkels als Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn zogeheten white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Johnson & Johnson maar dan met hun eigen merk erop. Verschillende webshops als Lentiamo werken met hun eigen alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die gunstige prijzen hebben. Dankzij dit trucje kan je al snel €275 aan besparing realiseren per jaar. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Bausch & Lomb, Avaira en Biotrue. Op deze website lees je ook alles over Torische lenzen.

FAQ met veelgestelde vragen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Veghel?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een brillenwinkel in de regio of bij een van de online aanbieders. Over het algemeen levert de shop de order gratis uit en betaal je geen verzendkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De lenzen en de vloeistof kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Veghel?
In de omgeving heb je de keuze uit tal van brillen- en lenzenwinkels waar je ogen kunnen worden opgemeten. De medewerker neemt de sterkte op en kijkt naar het gezichtsvermogen. Bij de meeste opticiens is deze oogtest gratis. Van plan om ze online te bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Oogspecialisten bevelen aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Veghel in te plannen. Dit is belangrijk om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of het type lens nog optimaal is. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het verstandig om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €75 per jaar. Belangrijk: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan dat je betaalt voor je lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager en worden dus soms gezien als slechter. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De concurrerende huismerken van webshops en drogisten voldoen aan de hoogste eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Cooper Vision. Ga je overstappen naar hybride- of keratoconus lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Veghel. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Zijn lenzen duur?
In het geval je een abonnement aanvraagt betaal je tussen de €9,50 tot €47,00 per maand. Uiteindelijk betaal je circa €260 per jaar, bij normale maand of daglenzen. Daarbovenop betaal je jaarlijks circa €19,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Veghel krijg je extra goede voorlichting. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Meierijstad.

Plaats een reactie