Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Abbekerk

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Abbekerk? Een contactlens is een plastic lensjedat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door te kiezen voor lenzen zie je veel meer en veel scherper. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn 100% transparant en ze passen bij elke stijl. Op deze website tref je praktische informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vind je adresgegevens van shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Abbekerk.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen zoals hypermetropie, verziendheid, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie.
 • Een erkende opticien in Abbekerk biedt de optie voor een oogmeting en achterhaald het gezichtsvermogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze medewerker overleg je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe werkt dat precies?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een toenemend aantal mensen kiezen voor het assortiment van lenzen webshops als Alensa. Deze webshops verkopen een uitstekend aanbod, aantrekkelijke prijzen en een scherp geprijsd huismerk. Door middel van onze vergelijker bekijk je de populaire online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Abbekerk. Lees ook meer informatie over Sportlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Abbekerk

Heb jij dagelijks last van een beperkt gezichtsveld of pijn in of rondom de ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet waarneembaar, makkelijk te onderhouden, en bieden bescherming voor het oog. In de onderstaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in de regio Abbekerk waar je goedkope lenzen kunt halen. Op dit portaal bekijk je ook opticiens in Sijbekarspel, Benningbroek, Zuidermeer, De Goorn en Berkhout.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Abbekerk in juni 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een erkende contactlensspecialist in Abbekerk. Als de analyse klaar is bekijk je samen met de optometrist welke lens aansluit op jouw ogen, budget en leefstijl. Na de oogopname verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Ben je tevreden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de tabel hieronder verstrekken we oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Abbekerk (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Schilperoort Optiek ServiceZuideinde 471657 EEAbbekerk
Osinga OptiekVijverhof 51633 DSAvenhorn
Contact-Optiek BVKleine Noord 91621 JDHoorn nh
Brilservice JansGouw 261621 HBHoorn nh
Een Ogenblik Opticien aan HuisPijlstaart 501616 GMHoogkarspel

Voordelige lenzen bestellen in Abbekerk?

Vergelijk fabrikanten en vind kortingen tot wel 25%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welke soort jij moet dragen wordt bepaald a.d.h.v. jouw dagelijks leven, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Bij lenzen is het onmisbaar dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Zo wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een vakkundig oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogtest
  De onderzoeker analyseert je gezondheid en de oogdruk en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Bespreek onderwerpen zoals wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en jouw levensstijl (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen proberen
  Doorgaans krijg je een probeerset mee. Op deze manier kan je eerst kijken hoe het bevalt. Als je ze een aantal weken gedragen hebt deel je jouw persoonlijke ervaringen. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Deze kan je los kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogist of bij een webshop als Vision Direct. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Worden vervaardigd uit hydrogel. Je profiteert van hoge zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de lage tarieven. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Korte gewenningstijd.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Goedkoop: je bestelt ze vanaf €5,60 (op maandbasis).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit PMMA. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Om die reden is het een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Volledig maatwerk en dus altijd perfect zicht.
 • Optimale levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Je betaalt zo’n €200 per lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Financieel gezien de gunstigste keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Tevens als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Doorgaans €5,40 (maandelijks).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in de buurt en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag kies je een andere set. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Past goed bij mensen die regelmatig last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of allergische reacties.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een slimme optie als je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Prijzen ongeveer €25,00 (per 30 dagen).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of heb je last van hooikoorts? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Dit type corrigeert jouw ogen wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €505 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Abbekerk).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dit komt doordat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel op korte als grote afstand. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een gecertificeerd opticien.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €28,00 per maand.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Met multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je gewone lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €16,25 p/maand.
Andere soorten

Los van de eerder genoemde contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het schema hieronder bieden wij diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat jouw lenzen goed blijven en je ogen niet beschadigen.
lenzen-winkels-abbekerk-1657

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Bijvoorbeeld iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Maar dat geldt ook voor Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Doorgaans zijn het private labels van bekende fabrikanten als Alcon echter dan met een custom merknaam. Steeds meer lenzen webshops als ContactlensOnline werken met hun eigen alternatief voor de dure merken van opticiens die extra voordelig zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €130 (op jaarbasis) besparen. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Goede merken zijn o.a. Dailies, Clariti en Ote. Op deze website lees je ook alles over Gratis lenzen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Abbekerk?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een lenzen webshop. Doorgaans is deze bezorging gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestellingen met oogproducten kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Abbekerk?
In deze gemeente kan je kiezen uit voldoende speciaalzaken waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De contactlensspecialist kijkt naar de sterkte-afwijking en bekijkt de oogdruk en oogspierbalans. Bij veel winkels is deze oogtest gratis. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens bevelen aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Abbekerk te laten uitvoeren. Dat is nodig om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte nog optimaal is. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het verstandig om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Uit de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Deze polissen bieden vaak €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Let goed op: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan dat je betaalt voor je lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop en worden dus soms gezien als slechter. Die conclusie is niet helemaal juist. De gunstige huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Cooper Vision. Ga je overstappen naar torische of multifocale lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Abbekerk. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en kunnen ze ook op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Wanneer je een handig abonnement wil moet je rekenen op bedragen tussen de €6,50 en €55,00 per maand. Gemiddeld betaal je zo’n €285 (op jaarbasis), afhankelijk van het type lens (en verzekering). Bovendien komt nog een kostenpost van zo’n €15,50 voor de contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij je optiekzaak in Abbekerk kun je professionele service krijgen. Daarna kan je de voordeligste lenzen online bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Medemblik.

Plaats een reactie