Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Nunhem

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Nunhem? Een contactlens is een dunne lens van kunststof dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Met behulp van lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, visueel zijn ze niet op te merken en je behoud de vorm van je gezicht. Op deze site vind je meer informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en tref je een tabel met winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Nunhem.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen zoals bijziendheid, myopie, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie.
 • Een betrouwbare opticien in Nunhem zal een oogmeting doen en analyseert het netvlies en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze oogexpertonderzoek je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Online contactlenzen bestellen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren of gebruik je nu al een lens van de winkel? Steeds meer dragers van lenzen profiteren van het aanbod van webwinkels als LensExpress. Deze webwinkels werken met een groots en divers assortiment, gunstige prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In de vergelijker hieronder tref je de populaire internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Nunhem. Bekijk ook onze informatie over Vormstabiele lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Nunhem

Sta je ook elke dag op met slecht zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? Liever geen bril op doen? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onopvallend, praktisch, en ze zitten niet in de weg bij het sporten. Hieronder vind je winkels en drogisterijen in de buurt van Nunhem waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal bekijk je ook oogzorgwinkels in Buggenum, Haelen, Sint Odiliënberg, Herkenbosch en Melick.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Nunhem in oktober 2023

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een erkende contactlensspecialist in Nunhem. Bij de volgende stap bekijk je met de medewerker welke soort lens past bij jouw leefstijl en wensen. Na dit gesprek krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om het gratis te proberen. Tevreden? Dan kan je direct een set bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de tabel hieronder vind je winkels voor een (gratis) oogmeting in Nunhem (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Spierings OptiekDe Pastorij 56081 AZHaelen
t UulkeMarktstraat 3/A6071 JESwalmen
Hamers OptiekHamstraat 26/B6041 HBRoermond
Koch OptiekSchoenmakersstraat 176041 EXRoermond
Leurs Optiek- Leurs Eye health CareJulianastraat 4/A6039 AJStramproy

Goedkope lenzen bestellen in Nunhem?

Vergelijk lenzenwinkels en bestel met kortingen oplopend tot 25%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welke soort jij moet dragen wordt bepaald a.d.h.v. jouw dagelijks leven, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor het selecteren van de juiste lens is het belangrijk dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door daar rekening mee te houden vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een vakkundig oogspecialist adviseert je hier verder over. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt gekeken naar de algehele ooggezondheid en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Bespreek onderwerpen zoals draagtijd, de gevoeligheid van je ogen, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Probeer lenzen uit
  Vaak kan je vragen naar een probeerset. Zodoende kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Als je ze een aantal weken gedragen hebt deel je jouw persoonlijke ervaringen. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Deze kan je kopen bij de brillenwinkel, een drogisterijketen of d.m.v. een online webwinkel als Drogisterij.net. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zachte lenzen

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar absorberen meer viezigheid. Ze worden gemaakt van silicon-hydrogel. Grote pluspunten zijn optimale zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de goedkope tarieven. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Zeer comfortabel.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Gunstig geprijsd: een abonnement heb je al voor €5,00 (op maandbasis).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit harder kunststof. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Daarom noemen we dit een ecologische en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Hoge levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Je betaalt ongeveer €160 per contactlens.

Tips & tricks over maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn zeer betaalbaar, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbare keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook beschikbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Ongeveer €6,40 (maandelijks).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Bekijk opticiens in jouw omgeving en plan een afspraak voor een oogmeting

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een goed product voor lensdragers die snel last krijgen van gevoelige en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een betaalbare keuze wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven plus minus €25,75 (per 30 dagen).

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Snel last van droge ogen en zit je veel achter de computer? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen als je slaapt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €490 per jaar (bij een brillenwinkel in Nunhem).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor personen met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dit houdt in dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je hebt troebel zicht, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een goede oogspecialist.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €31,00 (per 30 dagen).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

D.m.v. multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Het biedt uitkomst als je normale lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €19,00 per maand.
Andere types

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben kun jij uit nog andere opties kiezen. In onderstaand overzicht check je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-nunhem-6083

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Je kunt dan denken aan iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Maar je kunt ook terecht bij DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Bausch & Lomb maar dan met een eigen merknaam erop. De meeste lenzenshops als Sightful hanteren een kwalitatief goed alternatief voor dure merkproducten van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Op deze manier kan je zo €170 p/jaar besparen. Bestel je liever een A-merk? Kies dan voor Biofinity, Freshlook en Aosept. Lees ook meer informatie over Lensvloeistof.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Nunhem?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een lenzen webshop. Doorgaans is de levering aan huis gratis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. Deze pakketten inclusief vloeistof gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Nunhem?
In de regio zitten genoeg brillen- en lenzenwinkels waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De vakman bekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt naar de algehele conditie van de ogen. In de meeste gevallen hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Optiekzaken adviseren om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Nunhem te laten uitvoeren. Dat is relevant om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de aangeraden lens nog juist is. Ook bij branderige ogen of een troebel zicht is het goed advies in te winnen bij een opticien in de provincie Limburg.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Deze polissen bieden vaak €100 per 3 jaar. Opmerking: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan wat je moet betalen aan de opticien? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd en worden dus soms gezien als slechter. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Goedkope huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Alcon. Zoek je informatie over lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Nunhem. De metingen daar zijn betrouwbaar en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Zijn lenzen duur?
Indien je een abonnement afsluit betaal je vaak tussen de €7,50 – €42,00 (op maandbasis. Voor het hele pakket betaal je circa €245 per jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Ook betaal je nog zo’n €19,50 voor de contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij je optiekzaak in Nunhem krijg je betrouwbare tips en adviezen. Op basis daarvan kan je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door het vergelijken van prijzen bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Leudal.

Plaats een reactie