Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Nieuw Namen

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Nieuw Namen? Een contactlens is een slim stukje kunststof dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Met behulp van lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Je zult er veel baat bij hebben. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, visueel zijn ze niet op te merken en ze passen bij elke stijl. Via onze vergelijker lees je uitgebreide info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vergelijk je winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Nieuw Namen.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen zoals presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, verziendheid, myopie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Nieuw Namen biedt de optie voor een oogmeting en checkt de algehele gezondheid van je ogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Met de vakman besluit je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Dan kan je heel voordelig online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, moet ik dat wel doen?

Heb jij het voorschrift van je opticien en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een grote groep mensen kopen online bij lenzen webshops als 123Lens. Deze verkopers staan bekend om het beste assortiment, de laagste prijs en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In de volgende tabel check je landelijke internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Nieuw Namen. Zie ook onze pagina over Welke lenzen zijn geschikt?.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Nieuw Namen

Sta je ook elke dag op met een verminderd zicht of pijn in of rondom de ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn onzichtbaar, gevoelloos, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. Hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Nieuw Namen waar je goedkope lenzen kunt kopen. Via onze vergelijker bekijk je ook optieken in Clinge, Heikant, Kapellebrug, Sint Jansteen en Westdorpe.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Nieuw Namen in juli 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Nieuw Namen. Bij de volgende stap vergelijk je samen met de oogspecialist welk van de lenzen aangeraden wordt voor jouw voorkeur en levensstijl. Na de analyse ontvang je meestal een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Ben jij enthousiast geworden? Dan kan je direct een set bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In het onderstaande overzicht verstrekken we opticiens voor een (gratis) oogmeting in Nieuw Namen (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Groenewegen OptometrieKorte Nieuwstraat 34561 AXHulst
Schelfhout voor oog en oorAxelsestraat 434537 ABTerneuzen
Henno Cysouw OptiekMarkt 194531 EPTerneuzen
Optiek SluisOude Kerkstraat 154524 CTSluis
Damme Optiek VanVrijstraat 34524 CESluis

Lenzen kopen en laten bezorgen in Nieuw Namen?

Vergelijk lenzenwinkels en bestel met kortingen oplopend tot 26%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke soort jij moet dragen is afhankelijk van je levensstijl, je hobbies en financiën. Voor het selecteren van de juiste lens is het noodzakelijk dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Zo verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogmeting
  Er wordt ingezoomd op o.a. oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Er wordt rekening gehouden met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de pasvorm, en hoe je dagritme eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzentest
  In de meeste gevallen geeft de opticien een probeerset mee. Zodoende kan je verschillende soorten gratis proberen. Na de proefperiode nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kan de aankoop doen bij de speciaalzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of d.m.v. een webshop als Lensonline. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar hebben wel een grotere kans op infecties. Worden vervaardigd uit zacht polymeer (kunststof). Je kiest voor dit product om fijne zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en lage prijzen. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Gaan lang mee.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Goedkoop: je bestelt ze vanaf €7,15 (per 4 weken).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit Perspex. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Het is dus een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Volledig maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Optimale levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten liggen zo rond de €140 per lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn goedkoop, hebben een hoog draagcomfort en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De voordeligste keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook beschikbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te bestellen vanaf €5,95 per maand.

Start met een gratis lenzen meting

Zoek opticiens bij jou in de buurt en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een uitkomst voor lens- en brildragers die snel last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of regelmatig reizen.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een betaalbare keuze wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Prijzen plus minus €29,00 p/maand.

Nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog en zit je veel achter de computer? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Je betaalt ongeveer €525 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Nieuw Namen).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht is vertroebeld of vervormd, zowel op afstand als dichtbij. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een ervaren specialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Je betaalt +/- €30,00 (op maandbasis.

Tips en info over multifocale lenzen

Door gebruik te maken van multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €18,00 per maand.
Andere types

Los van de gangbare contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In de volgende opsomming bieden wij de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het behoud van de lenskwaliteit.
lenzen-winkels-nieuw-namen-4568

Via internet huismerk lenzen bestellen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Onder andere iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Maar ook deTrekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn zogeheten white labels van grote fabrikanten als Johnson & Johnson echter dan met een custom merknaam. Meer en meer lenzen webshops als Lensonline bieden een gelijkwaardig alternatief voor de eigen merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Dankzij dit trucje kan je al snel €210 korting verkrijgen (op jaarbasis). Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Johnson & Johnson, Avaira en Ote. Klik door voor meer informatie over Daglens.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Nieuw Namen?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een opticien of bij een online aanbieder. Boven een bepaald bedrag leveren ze bestelling gratis aan huis en zijn er geen bezorgkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. Je pakketjes met lenzen en vloeistof kunnen gewoon door de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Nieuw Namen?
In deze streek zitten veel optiekzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De vakman meet nauwkeurig de sterkte op en controleert de algehele ooggezondheid. Over het algemeen is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Speciaalzaken adviseren om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Nieuw Namen op je planning te zetten. Dat is relevant om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de aangeraden lens nog kloppend is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het goed een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Zeeland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Met jouw basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Deze polissen bieden vaak €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Advies: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan dat je betaalt voor je lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat is wat te kort door de bocht. De concurrerende huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge regelgeving en worden meestal ook gewoon gemaakt door Cooper Vision. Zoek je informatie over lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Nieuw Namen. Je kunt daar terecht voor goede tips en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat kost een lenzen abonnement?
In het geval je voor een abonnement kiest moet je rekenen op bedragen tussen de €8,75 tot €49,00 per maand. Gemiddeld betaal je zo’n €285 voor 1 jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarnaast heb je de kosten van zo’n €18,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door het inplannen van een consult bij een optiekzaak in Nieuw Namen kan je een voorschrift laten opstellen. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen scoren door prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Hulst.

Plaats een reactie