Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Clinge

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Clinge? Een contactlens is een dunne lens van kunststof dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Door te kiezen voor lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn 100% transparant en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze website kan je aan de slag met uitgebreide informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vergelijk je shops en opticiens die lenzen bezorgen in Clinge.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen als verziendheid, myopie, bijziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een erkende opticien in Clinge beschikt over apparatuur voor een oogmeting en ontdekt het netvlies en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Samen met de oogexpertoverleg je welke contactlenzen aansluiten op jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, moet ik dat wel doen?

Heb je recent een oogmeting laten doen en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groot deel van de dragers van lenzen kopen online bij lenzen webshops als Alensa. Deze online leveranciers beschikken over een veelzijdig aanbod, veel lagere prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. Door middel van onze vergelijker bieden wij de erkende online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Clinge. Lees hier ook alles over Verzekering voor brillen en lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Clinge

Heb je te maken met een verminderd zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? Liever geen bril op doen? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onzichtbaar, ongevoelig, en zijn heel geschikt voor het sporten. In het onderstaande overzicht vind je winkels en drogisterijen in de regio Clinge waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina vind je ook oogzorgwinkels in Heikant, Kapellebrug, Sint Jansteen, Westdorpe en Philippine.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Clinge in juni 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een vakkundige contactlensspecialist in Clinge. Hierop volgend bespreek je met de oogspecialist welk type lens voldoen aan jouw wensen, lifestyle en budget. Na een meting bieden ze doorgaans een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Bevalt het? Vaak kan je ze meteen meenemen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In het overzicht hieronder vind je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Clinge (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Groenewegen OptometrieKorte Nieuwstraat 34561 AXHulst
Schelfhout voor oog en oorAxelsestraat 434537 ABTerneuzen
Henno Cysouw OptiekMarkt 194531 EPTerneuzen
Optiek SluisOude Kerkstraat 154524 CTSluis
Damme Optiek VanVrijstraat 34524 CESluis

Goedkope lenzen kopen in Clinge?

Vergelijk aanbiedingen en bestel met kortingen oplopend tot 34%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welke bij jou past wordt bepaald a.d.h.v. je lifestyle, sterkte en andere wensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het noodzakelijk dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een plaatselijke oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het zoeken naar beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  De onderzoeker analyseert oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Er wordt gekeken naar de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe intensief je leeft (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Test de lenzen
  Doorgaans geeft de opticien een probeerset mee. Zodoende kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na de proefperiode worden je ogen opnieuw opgemeten. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de opticien, een drogisterijketen of d.m.v. een online aanbieder als 123Lens. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Fabrikanten gebruiken hiervoor hydrogel. De voordelen zijn optimale zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage prijzen. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Betaalbaar: online vind je ze al voor €5,95 (op maandbasis).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Daarom noemen we dit een duurzame en relatief goedkope keuze. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Worden op maat gemaakt en dus altijd perfect zicht.
 • Lange levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten liggen zo rond de €190 per contactlensje.

Maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn zeer betaalbaar, hebben een hoog draagcomfort en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De meest voordelige keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Te bestellen vanaf €5,65 (per 4 weken).

Doe een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in jouw omgeving en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, daarna gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Geschikt voor lens- en brildragers die snel last hebben van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of bepaalde allergieën.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een goede optie wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven +/- €29,25 (per 4 weken).

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen en zit je veel achter de computer? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies als je slaapt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Het is wel iets duurder, circa €525 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Clinge).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Het betekent dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel in de verte als dichtbij. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een specialist.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €31,00 (maandelijks).

Multifocale lenzen, wat is het?

D.m.v. multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale zachte lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €19,25 (per 4 weken).
Andere opties

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben is er tegenwoordig nog meer te kiezen. Hieronder bespreken we enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-clinge-4567

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Dit zijn onder andere iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Hetzelfde verhaal geldt voor Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn zogeheten white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Bausch & Lomb maar dan met hun eigen merk erop. Veel aanbieders zoals Lentiamo bieden een gelijkwaardig alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die erg goedkoop zijn. Op deze manier kan je zo €290 korting verkrijgen (op jaarbasis). Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Alcon, Clariti en Regard. Klik door voor meer informatie over Type lenzen.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Clinge?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een lokale opticien of bij een lenzen webshop. Steeds vaker is deze bezorging gratis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De pakketten met ooghulpmiddelen passen gewoon in jouw brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Clinge?
In deze streek zitten veel oogspecialisten waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De opticien neemt de sterkte op en bekijkt het netvlies. In veel gevallen is een eerste oogtest kosteloos. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Opticiens adviseren om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Clinge in te plannen. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog bevalt en of de lenssterkte nog juist is. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het belangrijk om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Zeeland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €75 per jaar. Tip: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de kosten van de lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Die conclusie is niet helemaal juist. Goedkope huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Bausch & Lomb. Draag je nacht- of torische lenzen. Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Clinge. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Als je voor een abonnement kiest betaal jij doorgaans tussen de €9,75 en €42,00 p/maand. Voor het hele pakket betaal je circa €230 per jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). In aanvulling daarop heb je de kosten van zo’n €22,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Dankzij een afspraak bij de optiekzaak in Clinge kun je professionele service krijgen. Met hun oogmeting kun je de goedkoopste lenzen bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Hulst.

Plaats een reactie