Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen America

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in America? Een contactlens is een plastic lensjeen is een vervanger voor een bril. Ze drijven op het traanvocht. Met behulp van lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Steeds meer mensen kiezen ervoor. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn 100% transparant en je behoud de vorm van je gezicht. Op dit portaal kan je aan de slag met meer info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en bezoek je drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in America.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen zoals hypermetropie, myopie, verziendheid, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een erkende opticien in America heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en checkt het gezichtsvermogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • In overeenstemming met de deskundige onderzoek je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en wensen.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen.

Online contactlenzen kopen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij het voorschrift van je opticien en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een grote groep contactlensdragers kopen online bij webshops als Vision Direct. Deze webwinkels verkopen een veelzijdig aanbod, de laagste prijs en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In de volgende tabel informeren we je over erkende internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in America. Lees hier ook alles over Lenzen indoen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in America

Ondervind je hinder van een wazig zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet zichtbaar, zeer handig, en vormen geen belemmering bij het sporten. In het onderstaande overzicht vergelijk je winkels en drogisterijen in de omgeving America waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina doorzoek je ook optieken in Meterik, Hegelsom, Melderslo, Horst en Reuver.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in America in september 2023

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in America. Na deze oogtest vergelijk je samen met de oogspecialist welke lens past bij jouw wensen, lifestyle en budget. Na dit gesprek geeft de opticien je een proefsetje mee om het gratis te proberen. Ben je overtuigd? Meestal kan je ze direct meekrijgen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht vergelijk je opticiens voor een (gratis) oogmeting in America (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Kruytzer Optiek en OptometrieKerkstraat 175961 GCHorst lb
Camps OptiekSt. Lambertusplein 25961 EWHorst lb
Pearl Opticiens HorstSteenstraat 35961 ETHorst lb
Heiming Aben Optiek & OptometrieRijksweg 525953 AGReuver
Custers Opticien JuwelierRijksweg 555953 ABReuver

Voordelige lenzen kopen in America?

Vergelijk tarieven en bespaar tot wel 29%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Welke soort jij moet dragen hangt vooral af van je levensstijl, sterkte en andere wensen. Voor het draagcomfort van de lens is het noodzakelijk dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een plaatselijke oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogmeting
  Het onderzoek richt zich op oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Bespreek onderwerpen zoals hoe vaak je ze wilt dragen, de pasvorm, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzentest
  In de regel ontvang je een probeerset. Op die manier kan je een of meerdere types uitproberen. Als je ze een aantal weken gedragen hebt kom je terug voor controle. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kunt bestellen bij de optiekzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een online specialist als Misterspex. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Het product bevat bio-compatible materiaal. Grote pluspunten zijn fantastische zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de goedkope tarieven. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Goedkoop: een abonnement heb je al voor €6,65 (op maandbasis).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. De levensduur is er hoog. Dit maakt het een duurzame en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Hoge levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • De kosten zijn gemiddeld €190 per lensje.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn dun, hebben een hoog draagcomfort en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een goedkope optie als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook beschikbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Gemiddeld €6,10 (maandelijks).

Boek een gratis lenzen meting

Zoek opticiens in de regio en laat deze week nog je ogen meten.

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

De daglenzen kunnen 1 dag mee, daarna gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een goed product voor lens- en brildragers die snel last hebben van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • Een positief aspect hiervan is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een goede optie wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Prijzen ongeveer €25,00 (op maandbasis.

Nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of zwem je geregeld? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kun je nachtlenzen proberen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant terwijl je slaapt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €530 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in America).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet onscherp, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een deskundige.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • De kosten liggen op circa €31,00 (per 4 weken).

Multifocale lenzen, wat is het?

D.m.v. multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Een goede oplossing wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €16,75 (per 30 dagen).
Andere mogelijkheden

Buiten de hiervoor genoemde opties bieden we nog enkele alternatieven. In het overzicht hierna bieden wij de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-america-5966

Via internet huismerk lenzen bestellen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Onder andere Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Maar dat geldt ook voor DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn zogeheten white labels die worden ontwikkeld door o.a. Bausch & Lomb maar dan met hun eigen verpakking. Verschillende specialisten als Alensa werken met hun eigen alternatief voor dure merkproducten van opticiens die erg goedkoop zijn. Hiermee kan je zo €145 korting verkrijgen (op jaarbasis). Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Goede merken zijn o.a. Johnson & Johnson, Ultra en Boston. Klik door voor meer informatie over Lenzen abonnement.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in America?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een online aanbieder. Over het algemeen is de levering aan huis gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De pakketten met ooghulpmiddelen kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in America?
In deze buurt zitten meerdere oogspeciaalzaken waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De vakman doet een oogtest voor de sterkte en controleert de actuele gezondheid van de ogen. Vaak is deze oogtest gratis. Van plan om ze online te bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Speciaalzaken bevelen aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in America te laten uitvoeren. Dat is relevant om te kijken of er geen problemen zijn en of de huidige sterkte nog juist is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een troebel zicht is het slim om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Limburg.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Je hebt dan mogelijk recht op €100 per 3 jaar. Let goed op: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de kosten van de lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Hoe goed zijn huismerken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Toch is dat niet de realiteit. De scherp geprijsde huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Cooper Vision. Draag je speciale lenzen zoals sferische of torische lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in America. Zij geven het beste advies en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
Indien je een abonnement aanvraagt betaal je tussen de €5,50 en €47,00 (per 4 weken). Onder aan de streep betaal je gemiddeld €255 per 12 maanden, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarbij betaal je nog zo’n €15,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij een optiekzaak in America kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Met die resultaten kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door het vergelijken van prijzen bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Horst aan de Maas.

Plaats een reactie