Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Meterik

Direct goedkope lenzen kopen in Meterik? Een contactlens is een slim stukje kunststof dat op het oog wordt gedragen. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door te kiezen voor lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Je zult er veel baat bij hebben. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je behoud de vorm van je gezicht. Via onze vergelijker lees je handige info over de verschillende soorten lenzen en tref je een tabel met winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Meterik.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Een uitkomst bij oogproblemen zoals bijziendheid, hypermetropie, verziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een opgeleide opticien in Meterik zal een oogmeting doen en kijkt naar de algehele conditie van de ogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Met de oogdeskundige kijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw situatie en leefstijl.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Dan kan je heel voordelig online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat wel aan te raden?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een toenemend aantal consumenten laten hun bestelling bezorgen door aanbieders zoals Sightful. Deze online leveranciers verkopen een gevarieerd aanbod, lage prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. Met behulp van onze vergelijker bekijk & vergelijk je de populaire online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Meterik. Of klik door voor meer info over Lens informatie.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vind contactlenzen winkels in Meterik

Heb je te maken met onscherp zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet waarneembaar, makkelijk te onderhouden, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In deze tabel zoek je winkels en drogisterijen in en rondom Meterik waar je goedkope lenzen kunt halen. Op lenzenaanbieding.nl doorzoek je ook optiekzaken in Hegelsom, Melderslo, Horst, Reuver en Belfeld.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatSt. Lambertusplein 35961 EWHorst
TrekpleisterWilhelminaplein 15931 NXTegelen
DA DrogistVastenavondkampstraat 1425922 AXVenlo
EtosKerkstraat 65961 GDHorst

Deskundige oogmeting in Meterik in oktober 2022

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in Meterik. Hierop volgend vergelijk je samen met de optometrist welk type contactlens het beste aansluit op jouw leefstijl en zicht behoeften. Na de analyse krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om te ervaren hoe het voor je werkt. Ben jij enthousiast geworden? Dan kan je ze direct bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de onderstaande lijst verstrekken we opticiens voor een (gratis) oogmeting in Meterik (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Kruytzer Optiek en OptometrieKerkstraat 175961 GCHorst lb
Camps OptiekSt. Lambertusplein 25961 EWHorst lb
Pearl Opticiens HorstSteenstraat 35961 ETHorst lb
Heiming Aben Optiek & OptometrieRijksweg 525953 AGReuver
Custers Opticien JuwelierRijksweg 555953 ABReuver

Lenzen kopen en laten bezorgen in Meterik?

Vergelijk kosten en krijg kortingen van wel 39%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welk model aangeraden wordt is met name afhankelijk van jou dagelijks ritme, gebruikerswensen en budget. Voor het selecteren van de juiste lens moet er gelet worden op het feit dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Op basis daarvan verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een lokale oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  De opticien controleert de algehele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Bespreek onderwerpen zoals de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van je ogen, en wat je dagelijks doet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen uitproberen
  Vaak kan je vragen naar een probeerset. Op die manier kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Wanneer de proefperiode is afgelopen bespreek je samen de resultaten. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Deze kan je los kopen bij de optiekzaak, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een online webwinkel als Lowlens. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Het product bevat silicon-hydrogel. Dit artikel wordt aangeraden om uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de goedkope tarieven. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Goedkoop: ze zijn er al voor slechts €5,45 p/maand.

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit PMMA. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Daardoor is het een ecologische en goedkope optie. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Worden op maat gemaakt en geschikt voor ieder oogtype.
 • Optimale levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Ze zijn er al vanaf €150 per losse lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

We hebben het hier over zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn zeer betaalbaar, hebben een hoog draagcomfort en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een betaalbaar alternatief wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook beschikbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Ongeveer €6,10 per maand.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Zoek gecertificeerde opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, ‘s avonds gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een perfecte oplossing voor lens- en brildragers die snel last hebben van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of bepaalde allergieën.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een goede suggestie als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten ongeveer €25,25 p/maand.

Nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of doe je aan bepaalde sporten? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Dit type corrigeert jouw ogen wanneer je slaapt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • De kosten zijn ongeveer €490 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Meterik).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een cilinderafwijking aan de ogen. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Het betekent dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je hebt troebel zicht, zowel in de verte als dichtbij. Om dit product te gebruiken moet je naar een expert.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €24,00 per maand.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Via multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Het biedt uitkomst als je normale zachte lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €15,25 (maandelijks).
Alternatieven

Los van de gangbare contactlenzen heb je nog een aantal opties. In het schema hieronder check je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-meterik-5964

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Dit zijn onder andere Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Hetzelfde verhaal geldt voor Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. We noemen dit ook wel private labels van grote fabrikanten als Bausch & Lomb maar dan met een eigen merknaam erop. De meeste online aanbieders als Misterspex kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de exclusieve merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €180 per jaar besparen. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Bestel dan o.a. Air Optix, Avaira en Regard. Je kunt hier ook meer lezen over Kindvriendelijke lenzen.

De meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Meterik?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een lenzenshop. Steeds vaker is de bezorgservice kosteloos en betaal je geen verzendkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. Je pakketjes met lenzen en vloeistof kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Meterik?
In de regio heb je de keuze uit verschillende opticiens waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De contactlensspecialist neemt de sterkte per oog op en bekijkt de algehele conditie van de ogen. In de basis is de oogtest inbegrepen. Ga je online bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Oogspecialisten vragen om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Meterik te laten doen. Dat is relevant om te zien of alles nog bevalt en of de sterkte nog klopt. Ook bij pijnlijke ogen of een vervelende hoofdpijn is het aan te raden om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Limburg.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Binnen de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Dit is vaak een dekking van zo’n €75 (per 2 jaar). Opmerking: is deze aanvullende dekking duurder dan de feitelijke kosten van de lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dit is niet het geval. Voordelige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Cooper Vision. Draag je nacht- of torische lenzen. Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Meterik. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Zijn lenzen duur?
Zodra een abonnement afsluit betaal je tussen de €7,50 en €49,00 per maand. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €225 voor 1 jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarbij moet je nog rekenen op zo’n €23,00 aan contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Meterik kan je een voorschrift laten opstellen. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen bestellen door het vergelijken van prijzen bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Horst aan de Maas.

Plaats een reactie