Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Reuver

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Reuver? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door het dragen van lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. Je zult er veel baat bij hebben. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), visueel zijn ze niet op te merken en je hebt geen last van een beslagen bril. Op onze lenzen-vergelijker kan je aan de slag met handige info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vind je adresgegevens van drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Reuver.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen zoals presbyopie, myopie, bijziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een opgeleide opticien in Reuver voert de oogmeting uit en achterhaald de oogdruk, oogspierbalans en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • In overeenstemming met de oogdeskundige vergelijk je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen bestellen, waar moet ik op letten?

Heb je de resultaten van een oogtest en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een groeiend aantal mensen kopen online bij webwinkels als Toplenzen. Deze online leveranciers beschikken over een aanbod met zowel A-merken als B-merken, veel lagere prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In de volgende tabel bekijk je de deskundige online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Reuver. Bekijk ook onze informatie over Kleurlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vind contactlenzen winkels in Reuver

Sta je ook elke dag op met onscherp zicht of pijn in of rondom de ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, duurzaam, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In het onderstaande overzicht bekijk je winkels en drogisterijen in de regio Reuver waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal vind je ook winkels in Belfeld, Arcen, Lomm, Velden en Steyl.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatRijksweg 345953 AGReuver
TrekpleisterWilhelminaplein 15931 NXTegelen
DA DrogistVastenavondkampstraat 1425922 AXVenlo
EtosGelreplein 175914 RVVenlo

Kosteloze oogmeting in Reuver in september 2022

Als jij gaat starten met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een ervaren contactlensspecialist in Reuver. Vervolgens bekijk je met de oogspecialist welke lens past bij jouw wensen, lifestyle en budget. Na de oogopname geeft de opticien je een proefsetje mee om het eens vrijblijvend uit te proberen. Werkt dit voor jou? Dan kan je direct een set bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In het onderstaande overzicht vergelijk je locaties voor een (gratis) oogmeting in Reuver (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Heiming Aben Optiek & OptometrieRijksweg 525953 AGReuver
Custers Opticien JuwelierRijksweg 555953 ABReuver
Schreven Juwelier OptiekMarkt 10/B5941 GAVelden
Unique Optiek & OptometrieKerkstraat 515931 NMTegelen
Peeters Opticien JosKloosterstraat 625921 HDVenlo

Betaalbare lenzen bestellen in Reuver?

Vergelijk webshops en bestel met kortingen oplopend tot 40%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welk model aangeraden wordt is met name afhankelijk van jouw dagelijks leven, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor een prettige pasvorm van de lens is het belangrijk dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door deze eigenschap voorrang te geven voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een gespecialiseerde oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogtest
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele gezondheid van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Je moet rekening houden met draagtijd, de gevoeligheid van je ogen, en jouw dagelijks leven (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen proberen
  In de meeste gevallen ontvang je een probeerset. Op deze manier kan je een of meerdere types uitproberen. Na een aantal weken kom je terug voor controle. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt bestellen bij de brillenwinkel, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of bij een internet aanbieder zoals Drogisterij.net. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Fabrikanten gebruiken hiervoor hydrogel. Ze worden gekenmerkt door optimale zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de beperkte kosten. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Goedkoop: een abonnement heb je al voor €7,60 (per 4 weken).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Het is dus een ecologische en voordelige keuze. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Worden op maat gemaakt waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Lange levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten liggen zo rond de €185 per lensje.

Maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn niet al te duur, zuurstofdoorlatend en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De meest voordelige keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook verkrijgbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Ongeveer €6,10 (maandelijks).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Bekijk opticiens in de regio en laat een oogonderzoek uitvoeren

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, ‘s avonds gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een perfecte oplossing voor mensen die helaas te kampen hebben met jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een goede optie wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten +/- €27,00 p/maand.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog en zit je veel achter de computer? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant terwijl je slaapt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Je betaalt ongeveer €470 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Reuver).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor een zogeheten cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Het betekent dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet wazig en onscherp, zowel dichtbij als in de verte. Om dit product te gebruiken moet je naar een ervaren specialist.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • De kosten liggen op circa €24,00 (maandelijks).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

D.m.v. multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Het biedt uitkomst als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €15,75 (per 4 weken).
Andere opties

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben heb je nog meer keuze. In het overzicht hierna bespreken we nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en hydrateert je lenzen.
lenzen-winkels-reuver-5953

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Bijvoorbeeld Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar dat geldt ook voor Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Over het algemeen zijn het white labels van bekende fabrikanten als Alcon echter dan met een custom merknaam. Meer en meer webshops als Lensplaza hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de huismerken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Op deze manier kan je zo €320 aan besparing realiseren per jaar. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Bekende producenten zijn PureVision, EyeDefinition en Miru. Op deze site lees je ook meer over Lenzen indoen.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Reuver?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een lokale opticien of bij een gespecialiseerde webshop. Vaak is de levering aan huis gratis en zijn er geen bezorgkosten. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De pakketten met ooghulpmiddelen hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Reuver?
In de regio zitten tal van brillen- en lenzenwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De specialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en analyseert de actuele gezondheid van de ogen. In de meeste gevallen is deze oogtest gratis. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Optiekzaken raden aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Reuver op je planning te zetten. Dit is belangrijk om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de huidige sterkte nog juist is. Ook bij snel vermoeide ogen of een troebel zicht is het aan te raden om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Limburg.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €125 (per 2 jaar). Advies: is de uitgebreide polis duurder dan dat je betaalt voor je lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De scherp geprijsde huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan de hoogste eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Cooper Vision. Draag je speciale lenzen zoals lenzen met cilinder of nachtlenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Reuver. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat kosten lenzen?
In het geval je een handig abonnement wil betaal je vaak tussen de €7,00 – €51,00 per maand. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €275 (op jaarbasis), exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarnaast komt nog een kostenpost van zo’n €16,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Reuver kun je professionele service krijgen. Met die resultaten kun jij vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door online prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Beesel.

Plaats een reactie