Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Zwaag

Direct goedkope lenzen kopen in Zwaag? Een contactlens is een optisch hulpmiddel die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door middel van lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Je zult er veel baat bij hebben. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je hebt geen last van een beslagen bril. Op onze lenzen-vergelijker kan je aan de slag met uitgebreide info over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en tref je een tabel met drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Zwaag.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen als astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, bijziendheid, verziendheid, presbyopie.
 • Een erkende opticien in Zwaag kan een oogmeting uitvoeren en analyseert de oogdruk, oogspierbalans en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Met de oogexpertkies je welke contactlenzen goed passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet je jouw voorschrift al? Dan kan je heel voordelig online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij het voorschrift van je opticien en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een toenemend aantal consumenten kiezen voor het gemak van specialisten als Lentiamo. Deze webshops bieden het beste assortiment, de laagste prijs en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. Door middel van onze vergelijker informeren we je over erkende internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Zwaag. Zie ook onze pagina over Lenzen vergoeding zorgverzekering.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Zwaag

Heb je te maken met een beperkt gezichtsveld of pijn in of rondom de ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onzichtbaar, duurzaam, en het is ideaal bij het sporten. In de onderstaande tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in en rondom Zwaag waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op lenzenaanbieding.nl tref je ook speciaalzaken in Nibbixwoud, Wognum, Zwaagdijk-West, Zwaagdijk-Oost en Midwoud.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Zwaag in juni 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in Zwaag. Daarna overleg je samen met de oogdeskundige welke lens het beste aansluit op jouw voorkeur en levensstijl. Na een meting ontvang je meestal een proefsetje om het gratis te proberen. Is dit precies wat je zocht? Je kunt ze dan direct bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de tabel hieronder bekijk je winkels voor een (gratis) oogmeting in Zwaag (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Dijk Optiek VanBoogerd 71687 VXWognum
Nobbe Optiek MichaelZwaagdijk 227/H1684 NGZwaagdijk-Oost
J M WilgenkampNieuwstraat 521671 BEMedemblik
Schilperoort Optiek ServiceZuideinde 471657 EEAbbekerk
Osinga OptiekVijverhof 51633 DSAvenhorn

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Zwaag?

Vergelijk merken en bestel met kortingen oplopend tot 20%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Welke bij jou past is afhankelijk van je leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Bij lenzen is het noodzakelijk dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een erkend oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. De beste contactlenzen uitzoeken doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Houdt vooral rekening met hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en jouw leefstijl (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Test de lenzen
  Dikwijls kun je aanspraak maken op een probeerset. Je kunt ervaren wat wel en niet bij jou past. Als je ze een aantal weken gedragen hebt deel je jouw persoonlijke ervaringen. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiek, een drogisterijketen of bij een online aanbieder als Lensonline. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar drogen wel iets sneller uit. Ze worden gefabriceerd met hydrogel. Grote pluspunten zijn fantastische zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en goedkopere prijzen. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Voordelig: ze zijn er al voor slechts €6,90 (maandelijks).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit harder kunststof. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Daardoor is het een milieuvriendelijke en goedkope optie. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en dus altijd perfect zicht.
 • Hoge levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Ze zijn er al vanaf €185 per contactlensje.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn dun, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een betaalbare keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook verkrijgbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Vanaf €7,95 p/maand.

Start met een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in jouw omgeving en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: tips en info

De daglenzen kunnen 1 dag mee, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag pak je nieuwe. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Ideaal voor mensen die regelmatig last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • Het fijne van dit type lens is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven circa €26,00 (per 4 weken).

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog of heb je last van hooikoorts? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je slaapt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Het is wel iets duurder, circa €470 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Zwaag).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Het zicht kan erg wazig zijn, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Om dit product te gebruiken moet je naar een deskundige.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • De tarieven zijn plus minus €24,00 (op maandbasis.

Tips en info over multifocale lenzen

Via multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €19,50 (per 30 dagen).
Andere types

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben is er nog veel meer keuze. In het overzicht hierna bekijk je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je contactlenzen
lenzen-winkels-zwaag-1689

Voordelige huismerk lenzen kopen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Bijvoorbeeld Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar dat geldt ook voor Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Over het algemeen zijn het white labels afkomstig uit grote fabrieken van Alcon maar dan in hun eigen huisstijl. Het grootste deel van de webshops als Drogisterij.net bieden een gelijkwaardig alternatief voor de huismerken van opticiens die erg goedkoop zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €155 aan besparing realiseren per jaar. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Bestel dan o.a. Dailies, Clariti en Menicon. Lees ook meer informatie over Soorten lenzen.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Zwaag?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online aanbieder. Boven een bepaald bedrag is deze bezorging gratis en kost het bezorgen dus geen geld. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De bestelde artikelen kunnen gewoon door de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Zwaag?
In deze streek kan je kiezen uit voldoende speciaalzaken waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogexpertbekijkt welke sterkte je nodig hebt en checkt de actuele gezondheid van de ogen. In de meeste gevallen kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Wil je de bestelling online plaatsen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Speciaalzaken raden aan om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Zwaag in te plannen. Dat is relevant om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de huidige sterkte nog juist is. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het verstandig om even te bellen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Je ontvangt dan mogelijk €75 (per 2 jaar). Advies: is deze aanvullende dekking duurder in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan de hoogste eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Alcon. Draag je speciale lenzen zoals sferische of torische lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Zwaag. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat kost een lenzen abonnement?
Als je een abonnement neemt betaal je vaak tussen de €5,00 – €56,00 (maandelijks). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €230 voor 1 jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarnaast heb je de kosten van zo’n €20,00 aan contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij de optiekzaak in Zwaag krijg je extra goede voorlichting. Je kunt vervolgens de voordeligste lenzen online bestellen door prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Hoorn.

Plaats een reactie