Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Breezand

Direct goedkope lenzen kopen in Breezand? Een contactlens is een dunne plastic lens die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door het dragen van lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn discreet en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op onze lenzen-vergelijker bekijk je aanvullende informatie over de verschillende soorten lenzen en lees je over winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Breezand.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen als verziendheid, presbyopie, bijziendheid, myopie, hypermetropie.
 • Een betrouwbare opticien in Breezand biedt de optie voor een oogmeting en bekijkt de oogdruk, oogspierbalans en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogspecialist overleg je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Weet je jouw sterkte? Dan kan je heel voordelig via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen bestellen, waar moet ik op letten?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groeiend aantal consumenten dragen producten van specialisten als Misterspex. Deze online shops hebben een zeer groot assortiment, lagere tarieven en bieden vaak ook een eigen huismerk. In de vergelijker hieronder tref je professionele internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Breezand. Lees ook meer informatie over Maandlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Breezand

Ondervind je hinder van een beperkt gezichtsveld of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn discreet, zeer handig, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In het schema hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in en rondom Breezand waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze pagina vind je ook oogspecialisten in Anna Paulowna, Callantsoog, Oudesluis, t Zand en Petten.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Breezand in juli 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een contactlensspecialist in Breezand. Op basis daarvan vergelijk je samen met de oogspecialist welk van de lenzen aangeraden wordt voor jouw leefstijl en wensen. Na de analyse neem jij het proefsetje in ontvangst zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Tevreden? Vaak kan je ze meteen meenemen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de onderstaande lijst vind je adressen voor een (gratis) oogmeting in Breezand (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
D.W. WagenaarLangedijker 181749 HKWarmenhuizen
Walter optiekDorpsstraat 1421749 AJWarmenhuizen
Fijnzicht OptiekRegioplein 1471741 JCSchagen
Limmen Contactlensspecialist Optometrist Opticien HermanLandbouwstraat 1/A1741 EGSchagen
Brug Optiek en Gehoor van derTrambaan 871733 AXNieuwe Niedorp

Lenzen kopen en laten bezorgen in Breezand?

Vergelijk winkels en profiteer van kortingen tot 37%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Wat nu geschikt is voor jou wordt duidelijk als we kijken naar jouw dagelijks leven, je werk en financiële wensen. Voor de kwaliteit van de lens is het van belang dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Op die manier voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een erkend oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. De zoektocht naar de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Ogen opmeten
  De onderzoeker analyseert je gezondheid en de oogdruk en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Er wordt rekening gehouden met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de pasvorm, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Test de lenzen
  Doorgaans krijg je een probeerset mee. Je mag ervaren wat wel en niet bij jou past. Na het einde van de proefperiode wordt alles geëvalueerd. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt bestellen bij de optiek, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een online aanbieder als Lensplaza. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Ze worden gemaakt van een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Je profiteert van optimale zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de gunstige prijs. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Gaan lang mee.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Gunstig geprijsd: al vanaf €6,15 (per 4 weken).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit harder kunststof. Je kunt er een lange tijd van genieten. Om die reden is het een duurzame en gunstige investering. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Perfecte levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • De kosten liggen zo rond de €175 per lens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Het gaat hier om zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn dun, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een goedkope optie als je elke dag contactlenzen in hebt. Beschikbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Ongeveer €7,70 (per 4 weken).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek opticiens in de buurt en start met een oogonderzoek.

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een goed product voor mensen die snel last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of regelmatig reizen.

 • Een leuk pluspunt is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een goede optie wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Tarieven circa €27,50 (per 30 dagen).

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Snel last van droge ogen of doe je aan bepaalde sporten? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €470 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Breezand).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. We spreken dan van astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel dichtbij als in de verte. Om dit product te gebruiken moet je naar een expert.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €26,50 (maandelijks).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door middel van multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Ideaal als je normale zachte lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €19,00 per maand.
Andere soorten

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen heb je nog meer keuze. In het volgende lijstje bieden wij een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Hiermee worden jouw lenzen ‘s nachts schoongemaakt.
lenzen-winkels-breezand-1764

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Zoals Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Je kunt ook voordelig kopen bij Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. We noemen dit ook wel private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Alcon met hun eigen label erop. De meeste aanbieders zoals Toplenzen kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de huismerken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Op deze manier kan je zo €305 (op jaarbasis) besparen. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Proclear, Clariti en Aosept. Lees ook meer informatie over Torische lens.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Breezand?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een opticien of bij een gespecialiseerde webshop. Boven een bepaald bedrag is de levering aan huis gratis en betaal je geen verzendkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De bestellingen met oogproducten kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Breezand?
In de regio kan je kiezen uit veel oogspecialisten waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De specialist neemt de sterkte per oog op en kijkt naar de algehele ooggezondheid. Over het algemeen is een eerste oogtest kosteloos. Van plan om ze online te bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Oogspecialisten adviseren om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Breezand te laten uitvoeren. Dat is essentieel om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de aangeraden lens nog juist is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn wordt het aanbevolen om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €150 (per 2 jaar). Belangrijk: is deze aanvullende dekking duurder in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop en worden dus soms gezien als slechter. Die conclusie is niet helemaal juist. Voordelige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Cooper Vision. Draag je speciale lenzen zoals sferische of torische lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Breezand. Deze medewerkers geven goede adviezen en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
In het geval je een handig abonnement wil zitten de standaard kosten zo tussen de €5,25 en €51,00 (per 4 weken). Voor het hele pakket betaal je circa €295 op jaarbasis, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. In aanvulling daarop moet je nog rekenen op zo’n €16,50 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door een bezoek te brengen aan een optiekzaak in Breezand kan je een voorschrift laten opstellen. Met die resultaten kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door het type online te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Hollands Kroon.

Plaats een reactie