Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Waspik

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Waspik? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje en plaats je op je oog. Ze drijven op het traanvocht. Mede door lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. De voordelen zijn groot. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en ze passen bij elke stijl. Via onze vergelijker vind je nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en bezoek je optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Waspik.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen als astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, bijziendheid, myopie, hypermetropie.
 • Een gediplomeerd opticien in Waspik kan een oogmeting uitvoeren en bekijkt het netvlies en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Met de contactlensspecialist onderzoek je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, is dat wel aan te raden?

Heb je recent een oogmeting laten doen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groeiend aantal consumenten dragen producten van aanbieders zoals Lentiamo. Deze 100% online aanbieders beschikken over een veelzijdig aanbod, aantrekkelijke prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. Middels onze vergelijker vind je landelijke online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Waspik. Lees ook meer informatie over Voordeligste lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Waspik

Sta je ook elke dag op met een beperkt gezichtsveld of heb je te maken met vermoeide ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn discreet, ongevoelig, en ze zitten niet in de weg bij het sporten. In het onderstaande overzicht zoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Waspik waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal bekijk je ook speciaalzaken in Raamsdonk, Sprang-Capelle, Elshout, Drunen en Riel.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Waspik in september 2023

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een contactlensspecialist in Waspik. Op basis daarvan bespreek je samen met de medewerker welk type contactlens past bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na een meting geeft de opticien je een proefsetje mee om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Wil je dit voor de lange termijn? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In het overzicht hieronder verstrekken we winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Waspik (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Brillenhuys ‘tHugo de Grootstraat 265151 EHDrunen
Optiek Van den DriesGrotestraat 1295151 BKDrunen
Stassar OptiekStationsstraat 525141 GGWaalwijk
Bouwman OptiekStationsstraat 235141 GBWaalwijk
Optiek KoningsNieuwstraat 165126 CEGilze

Lenzen kopen en laten bezorgen in Waspik?

Vergelijk webshops en vind kortingen tot wel 36%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Welk type voor jouw ogen geschikt is wordt duidelijk als we kijken naar je levensstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Bij het uitzoeken van lenzen moet je er op letten dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Zo voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een plaatselijke oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het zoeken naar beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt gekeken naar de samenwerking tussen je ogen en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Er wordt gekeken naar hoe vaak je ze wilt dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en jouw dagelijks leven (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen uitproberen
  Over het algemeen kan je vragen naar een probeerset. Zo kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na het einde van de proefperiode kom je terug voor een controle-afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je kopen bij de optiek, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een online webwinkel als Toplenzen. Op lange termijn is een abonnement veel voordeliger.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar vergen wel wat meer onderhoud. Ze worden gefabriceerd met een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Je kiest voor dit product om fijne zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en goedkopere prijzen. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Zeer comfortabel.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Voordelig: je bestelt ze vanaf €7,99 (maandelijks).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormstabiele lenzen bestaan uit harder kunststof. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Hierom is dat een duurzame en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Persoonlijk aangemeten en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Optimale levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Je betaalt ongeveer €200 per individuele lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn dun, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een goedkope optie wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook te bestellen als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Doorgaans €6,55 (op maandbasis.

Start met een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk gecertificeerde opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, ‘s avonds gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een perfecte oplossing voor mensen die helaas te kampen hebben met geïrriteerd en/of rode ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een aanrader wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Prijzen plus minus €27,25 per maand.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog of doe je aan bepaalde sporten? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kun je nachtlenzen proberen. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je slaapt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €510 per jaar (bij een brillenwinkel in Waspik).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij een zogeheten cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dit houdt in dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je kijkt dan zeer onscherp, zowel op korte als grote afstand. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een expert.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • De kosten liggen op circa €25,00 (op maandbasis.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Handig wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €15,00 per maand.
Andere opties

Los van de eerder genoemde contactlenzen heb je nog een aantal opties. In onderstaand overzicht lees je meer over de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Speciale vloeistof om je lenzen in op te bergen.
lenzen-winkels-waspik-5165

Via internet huismerk lenzen bestellen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Zoals iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Maar ook deKruidvat, DA, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. We noemen dit ook wel private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Bausch & Lomb met hun eigen label erop. Meer en meer online aanbieders als Lentiamo beschikken ook over interessante alternatieven voor de huismerken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €240 per jaar besparen. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Johnson & Johnson, Frequency en Opti-Free. Lees ook meer informatie over Drogister.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Waspik?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een lenzen webshop. Vaak is deze bezorging gratis en kost het bezorgen dus geen geld. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De bestelde artikelen kunnen gewoon door de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Waspik?
In de omgeving kan je kiezen uit veel oogwinkels waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De contactlensspecialist kijkt naar de sterkte-afwijking en kijkt verder naar de samenwerking tussen je ogen. Bij veel winkels kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens bevelen aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Waspik te laten doen. Dat is essentieel om te kijken of er geen problemen zijn en of de sterkte van de lens nog correct is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een vervelende hoofdpijn is het aan te raden om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Met jouw basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Je hebt dan mogelijk recht op €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Tip: is de premie van de polis hoger in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dat is niet helemaal correct. Betaalbare huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Cooper Vision. Zoek je informatie over hybride- of keratoconus lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Waspik. De metingen daar zijn betrouwbaar ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Als je een abonnement aanvraagt betaal jij doorgaans tussen de €5,50 – €51,00 (per 30 dagen). Alles bij elkaar betaal je zo’n €270 voor een jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarbovenop moet je nog rekenen op zo’n €20,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door een bezoek te brengen aan een optiekzaak in Waspik kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Met die resultaten kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Waalwijk.

Plaats een reactie