Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Oudehaske

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Oudehaske? Een contactlens is een slim stukje kunststof dat je op je oog kunt plaatsen. Ze drijven op het traanvocht. Door gebruik te maken van lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. De positieve effecten zijn er genoeg. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, ze zijn discreet en je hebt geen last van een beslagen bril. Op deze pagina tref je meer informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en bezoek je drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Oudehaske.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen zoals myopie, verziendheid, hypermetropie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een gespecialiseerde opticien in Oudehaske beschikt over apparatuur voor een oogmeting en kijkt naar de oogdruk en de huidige afwijking (dioptrie).
 • In overeenstemming met de oogdeskundige kies je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw situatie en leefstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen bestellen, is dat verstandig?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een toenemend aantal mensen profiteren van het aanbod van aanbieders zoals Sightful. Deze 100% online aanbieders bieden een gevarieerd aanbod, de laagste prijs en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. Middels onze vergelijker bieden wij de populaire online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Oudehaske. Zie ook onze pagina over Wat kosten contactlezen?.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vergelijk contactlenzen winkels in Oudehaske

Heb jij dagelijks last van een verminderd zicht of snel vermoeide ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn discreet, ongevoelig, en het is ideaal bij het sporten. In de onderstaande tabel vind je winkels en drogisterijen in de omgeving Oudehaske waar je goedkope lenzen kunt halen. Via onze vergelijker bekijk je ook opticiens in Sintjohannesga, Rotsterhaule, Rotstergaast, Rottum en Luinjeberd.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatDracht 1038442 BMHeerenveen
TrekpleisterDracht 968442 BWHeerenveen
DA DrogistJister 478446 CGHeerenveen
EtosDracht 1028442 BXHeerenveen

Deskundige oogmeting in Oudehaske in oktober 2022

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in Oudehaske. Na het onderzoek bekijk je samen met de optometrist welk model lens het beste aansluit op jouw leefstijl en zicht behoeften. Na een meting bieden ze doorgaans een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Bevalt het? Je kunt ze dan direct bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. Hieronder tref je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Oudehaske (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Frans van Bockhooven OptiekLindegracht 18441 GJHeerenveen
Witpeerd J MMandeweg 28435 TCDonkerbroek
Optiek OosterwoldeStationsstraat 13/D8431 ETOosterwolde fr
Louis OptiekHoofdstraat 748401 CBGorredijk
Kontrast BrilmodeHoofdstraat 408401 CAGorredijk

De goedkoopste lenzen bestellen in Oudehaske?

Vergelijk prijzen en bespaar tot wel 24%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welke soort jij moet dragen kun je onderzoek door te kijken naar je lifestyle, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor de kwaliteit van de lens moet er gelet worden op het feit dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Op die manier verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een gediplomeerde oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. De zoektocht naar de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  Het onderzoek richt zich op de algehele ooggezondheid en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Houdt vooral rekening met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, het draagcomfort, en jouw dagelijks leven (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen proberen
  Over het algemeen kun je aanspraak maken op een probeerset. Op deze manier kan je een of meerdere types uitproberen. Na een aantal weken volgt er een nieuwe afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de opticien, een drogisterij of d.m.v. een online specialist als Sightful. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Worden vervaardigd uit bio-compatible materiaal. Je profiteert van optimale zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en goedkopere prijzen. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Af te wisselen met bril.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Goedkoop: bestellen v.a. €7,75 per maand.

Harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Hierom is dat een ecologische en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Worden op maat gemaakt en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Lange levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • De kosten liggen zo rond de €160 per contactlensje.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Dit zijn zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn betaalbaar, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De meest voordelige keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook beschikbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Doorgaans €6,95 (per 4 weken).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Bekijk lokale opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een goed product voor mensen die snel last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een goede suggestie als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten +/- €28,75 per maand.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of doe je aan bepaalde sporten? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €485 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Oudehaske).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij een cilinderafwijking aan de ogen. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel dichtbij als in de verte. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een expert.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €24,50 (per 30 dagen).

Informatie over multifocale lenzen

D.m.v. multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Handig wanneer je normale zachte lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €15,25 (per 4 weken).
Andere types

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben is er nog veel meer keuze. In de volgende opsomming lees je meer over diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het behoud van de lenskwaliteit.
lenzen-winkels-oudehaske-8465

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Dit zijn onder andere Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Je kunt ook voordelig kopen bij Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn zogenaamde private labels die worden ontwikkeld door o.a. Alcon maar dan in hun eigen huisstijl. De meeste specialisten als Sightful verkopen een uitstekend alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die extra voordelig zijn. Op deze manier kan je zo €235 aan besparing realiseren per jaar. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Johnson & Johnson, Freshlook en Aosept. Op deze website lees je ook alles over Verzekering voor brillen en lenzen.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Oudehaske?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een opticien of bij een gespecialiseerde webshop. Vaak is de bezorgservice kosteloos en kost het bezorgen dus geen geld. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. Je pakketjes met lenzen en vloeistof kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Oudehaske?
In de regio werken er tal van opticiens waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogexpertneemt de sterkte op en controleert de algehele gezondheid van je ogen. In de meeste gevallen kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Wil je de bestelling online plaatsen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Speciaalzaken vragen om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Oudehaske te laten doen. Dat is nodig om te zien of alles nog naar wens is en of de aangeraden lens nog kloppend is. Ook bij pijnlijke ogen of een terugkerende hoofdpijn is het goed even te bellen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Met jouw basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Je hebt dan mogelijk recht op €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Tip: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Die conclusie is niet helemaal juist. De concurrerende huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge regelgeving en komen ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Heb je interesse in hybride- of keratoconus lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Oudehaske. Zij geven het beste advies en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Zijn lenzen duur?
In het geval je een abonnement neemt zitten de standaard kosten zo tussen de €7,50 en €52,00 p/maand. Voor het hele pakket betaal je circa €240 voor 1 jaar, bij normale maand of daglenzen. Bovendien komt nog een kostenpost van zo’n €16,50 voor de contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan een optiekzaak in Oudehaske kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Vervolgens kun jij voordelig online lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente De Fryske Marren.

Plaats een reactie