Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Oudenbosch

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Oudenbosch? Een contactlens is een dunne lens van kunststof die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Dankzij lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Je zult er veel baat bij hebben. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn discreet en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Via onze vergelijker tref je belangrijke informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vind je drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Oudenbosch.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen als astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, hypermetropie, myopie, presbyopie.
 • Een lokale opticien in Oudenbosch biedt de optie voor een oogmeting en achterhaald de oogdruk en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Met deze medewerker vergelijk je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, moet ik dat wel doen?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een toenemend aantal mensen kopen online bij lenzenshops als Lensplaza. Deze online aanbieders verkopen een gevarieerd aanbod, lage prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. Middels onze vergelijker bekijk je de populaire online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Oudenbosch. Lees ook meer informatie over Kleurlenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Oudenbosch

Heb je last van een verminderd zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn onopvallend, zeer handig, en het is ideaal bij het sporten. In de onderstaande lijst bekijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Oudenbosch waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op lenzenaanbieding.nl zoek je ook oogspecialisten in Moerstraten, Heerle, Wouwse Plantage, Nispen en Wouw.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Oudenbosch in september 2023

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in Oudenbosch. Hierna bekijk je met de oogspecialist welk type lens het beste aansluit op jouw leefstijl en zicht behoeften. Na het onderzoek geeft de opticien je een proefsetje mee om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Tevreden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht vind je adressen voor een (gratis) oogmeting in Oudenbosch (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Groeneveld Juwelier en OptiekKade 244731 KSOudenbosch
Mol BrillenMarkt 17/214731 HMOudenbosch
Govaert OptiekOmgang 234724 ENWouw
Optiek Van MeerPoppestraat 2/A4711 JPSt Willebrord
Dinther Brillenmode Guus vanDijkcentrum 1854706 LBRoosendaal

De goedkoopste lenzen bestellen in Oudenbosch?

Vergelijk lenzenwinkels en bestel met kortingen oplopend tot 37%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welk model aangeraden wordt wordt bepaald a.d.h.v. jouw dagelijks leven, sterkte en andere wensen. Bij het uitzoeken van lenzen is het noodzakelijk dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een erkend oogspecialist kan je hierbij helpen. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogmeting
  De onderzoeker analyseert je gezondheid en de oogdruk en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Bespreek onderwerpen zoals hoe vaak je ze wilt dragen, de pasvorm, en jouw dagelijks leven (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen proberen
  Doorgaans zul je een probeerset ontvangen. Zodoende kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Nadat je ze een poosje gedragen hebt kom je terug voor controle. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kan de aankoop doen bij jouw lenzenwinkel, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of bij een online webwinkel als Happy Eyes Club. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Ze worden gefabriceerd met silicon-hydrogel. De voordelen zijn fantastische zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en gunstige tarieven. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Gunstig geprijsd: online vind je ze al voor €7,05 (per 4 weken).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. De levensduur is er hoog. Daarom noemen we dit een duurzame en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en geschikt voor ieder oogtype.
 • Lange levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Ze zijn er al vanaf €170 per contactlens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn betaalbaar, hebben een hoog draagcomfort en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een goedkope optie voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Vanaf €7,40 (per 30 dagen).

Boek een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in de buurt en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Geschikt voor iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het fijne van dit type lens is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een goede suggestie als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Kosten plus minus €28,25 (maandelijks).

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of heb je last van hooikoorts? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je de ogen dicht hebt voor een scherpe blik voor overdag. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €470 per jaar (bij een brillenwinkel in Oudenbosch).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Het zicht is dan slecht, zowel in de verte als dichtbij. Laat je altijd informeren door een specialist.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Je betaalt +/- €30,00 per maand.

Tips en info over multifocale lenzen

Door gebruik te maken van multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Een goede oplossing wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €17,75 p/maand.
Andere types

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het volgende lijstje bekijk je verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Voor het behoud van de lenskwaliteit.
lenzen-winkels-oudenbosch-4731

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Je kunt dan denken aan Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Hetzelfde verhaal geldt voor Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Doorgaans zijn het private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Johnson & Johnson met hun eigen label erop. De meeste specialisten als Lowlens beschikken ook over interessante alternatieven voor dure merkproducten van opticiens die voordelig te koop zijn. Op deze manier kan je zo €170 aan besparing realiseren per jaar. Bestel je liever een A-merk? Kies dan voor Air Optix, EasySept en Miru. Op deze website lees je ook alles over Lenzen indoen en uitdoen.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Oudenbosch?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij jouw eigen optiekzaak of bij een lenzenshop. Steeds vaker is deze bezorging gratis en betaal je dus niets voor de bezorging. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De bestelde artikelen kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Oudenbosch?
In de regio zijn er verschillende opticiens waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De specialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt verder naar het gezichtsvermogen. Bij veel winkels is zo’n eerste oogtest kosteloos. Wil je lenzen online bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Speciaalzaken adviseren om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Oudenbosch te laten uitvoeren. Dit is belangrijk om te zien of alles nog bevalt en of de aangeraden lens nog optimaal is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn wordt het aanbevolen om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Opmerking: is de uitgebreide polis duurder dan de kosten van de lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat is niet helemaal correct. Betaalbare huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Johnson & Johnson. Ga je overstappen naar lenzen met cilinder of nachtlenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Oudenbosch. Je krijgt daar deskundig advies en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat kost een lenzen abonnement?
Op het moment dat je een abonnement afsluit betaal je tussen de €7,00 en €40,00 p/maand. Uiteindelijk betaal je circa €285 voor 1 jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Tevens moet je nog rekenen op zo’n €22,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij je optiekzaak in Oudenbosch kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Daarna kan je de goedkoopste lenzen bestellen door het vergelijken van prijzen bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Halderberge.

Plaats een reactie