Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Wouw

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Wouw? Een contactlens is een plastic lensjeen plaats je op je oog. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door middel van lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op lenzenaanbieding.nl kan je aan de slag met meer info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vergelijk je optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Wouw.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, verziendheid, presbyopie, bijziendheid.
 • Een opgeleide opticien in Wouw beschikt over apparatuur voor een oogmeting en analyseert het netvlies en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de oogdeskundige besluit je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en wensen.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Dan kan je heel voordelig online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen aanschaffen, is dat wel veilig?

Heb je de resultaten van een oogtest en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groeiend aantal consumenten kiezen voor het assortiment van specialisten als Toplenzen. Deze online specialisten hebben het beste assortiment, gunstige prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel vind je de deskundige internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Wouw. Of klik door voor meer info over Weeklenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Wouw

Heb je te maken met een matig zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn discreet, makkelijk om mee te nemen, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de tabel hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Wouw waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op onze lenzen-vergelijker vergelijk je ook opticiens in Schijf, Sprundel, St. Willebrord, Oud-Vossemeer en Sint-Annaland.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Wouw in mei 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Wouw. Daarna bekijk je met de optometrist welke contactlens geschikt zijn voor jouw wensen, lifestyle en budget. Na de oogopname ontvang je meestal een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Bevalt het? Meestal kan je ze direct meekrijgen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de tabel hieronder bieden wij oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Wouw (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Govaert OptiekOmgang 234724 ENWouw
Optiek Van MeerPoppestraat 2/A4711 JPSt Willebrord
Dinther Brillenmode Guus vanDijkcentrum 1854706 LBRoosendaal
OptiekspotSpoorstraat 3064702 VTRoosendaal
Specsavers Roosendaal BVRoselaar 274701 BBRoosendaal

Betaalbare lenzen kopen in Wouw?

Vergelijk winkels en profiteer van kortingen tot 37%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welk model aangeraden wordt hangt af vanje lifestyle, je werk en financiële wensen. Voor de kwaliteit van de lens is het noodzakelijk dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door hierop te letten verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een vakkundig oogspecialist adviseert je hier verder over. De beste contactlenzen uitzoeken kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogmeting
  De opticien controleert de samenwerking tussen je ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Er wordt rekening gehouden met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), het draagcomfort, en jouw levensstijl (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Test de lenzen
  Normaal kun je aanspraak maken op een probeerset. Zo kan je ze eerst even uitproberen. Als je ze een aantal weken gedragen hebt kom je terug voor controle. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kan de aankoop doen bij de optiek, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of via een online aanbieder als Alensa. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Deze artikelen bestaan uit o.a. silicon-hydrogel. De voordelen zijn optimale zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en lage prijzen. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Gunstig geprijsd: bestellen v.a. €7,99 p/maand.

Harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Het is dus een milieubewuste en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en zijn betrouwbaar.
 • Goede levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Je betaalt ongeveer €170 voor één lens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn betaalbaar, hebben een hoog draagcomfort en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een goedkope optie wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Tevens als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Te bestellen vanaf €7,95 per maand.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek en vind gecertificeerde opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een goed product voor lens- en brildragers die snel last hebben van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Het fijne van dit type lens is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Voordelige keuze als je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Tarieven ongeveer €25,50 (per 4 weken).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Snel last van droge ogen en zit je veel achter de computer? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kun je nachtlenzen proberen. Ze corrigeren de vorm van je ogen terwijl je slaapt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Je betaalt ongeveer €485 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Wouw).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Het betekent dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht kan erg wazig zijn, zowel op afstand als dichtbij. Om dit product te gebruiken moet je naar een ervaren specialist.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €20,00 p/maand.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door gebruik te maken van multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Perfect als je enkelvoudige lenzen draagt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €18,50 p/maand.
Andere mogelijkheden

Naast de meest gekozen contactlenzen heb je nog meer keuze. In de volgende opsomming tref je verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-wouw-4724

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Denk aan Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Maar ook deDA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels die worden ontwikkeld door o.a. Bausch & Lomb maar dan in hun eigen huisstijl. De meeste webshops als 123Lens verkopen een uitstekend alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die extra voordelig zijn. Hiermee kan je zo €335 korting verkrijgen (op jaarbasis). Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Goede merken zijn o.a. Acuvue, EasySept en Miru. Op deze site lees je ook meer over Kleurlenzen.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Wouw?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een lokale opticien of bij een van de online aanbieders. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt levert de shop de order gratis uit en is de bezorging dus volledig kosteloos. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De pakketten met ooghulpmiddelen passen in de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Wouw?
In deze gemeente vinden we meerdere specialisten waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogexpertkijkt naar de sterkte-afwijking en checkt de algehele ooggezondheid. Bij de meeste opticiens is deze oogtest gratis. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Oogspecialisten vragen om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Wouw aan te vragen. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog bevalt en of de aangeraden lens nog goed is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of een troebel zicht is het belangrijk om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €50 per jaar. Opmerking: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de kosten van de lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. De gunstige huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge regelgeving en worden meestal ook gewoon gemaakt door Johnson & Johnson. Zoek je informatie over varifocale of multifocale lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Wouw. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat kost een lenzen abonnement?
Zodra een handig abonnement wil moet je rekenen op bedragen tussen de €8,75 – €50,00 (op maandbasis. Uiteindelijk betaal je circa €240 voor 1 jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Tevens betaal je per jaar circa €22,00 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij de optiekzaak in Wouw krijg je betrouwbare tips en adviezen. Met die resultaten kun jij voordelig online lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Roosendaal.

Plaats een reactie