Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Hoeven

Wil jij goedkope lenzen kopen in Hoeven? Een contactlens is een dunne plastic lens ter vervanging van een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Mede door lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Het gemak is enorm. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op deze website bekijk je belangrijke info over de verschillende soorten lenzen en tref je een tabel met winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Hoeven.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen als presbyopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, myopie.
 • Een plaatselijke opticien in Hoeven heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en bekijkt de oogdruk, oogspierbalans en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Met de oogexpertvergelijk je welke contactlenzen aansluiten op jouw voorkeur en levensstijl.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Dan kan je heel voordelig online lenzen kopen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je recent een oogmeting laten doen en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een grote groep Nederlanders kiezen voor het assortiment van lenzenshops als Sightful. Deze webwinkels werken met een uitstekend aanbod, lagere tarieven en voeren ook vaak een eigen huismerk. Met behulp van onze vergelijker check je de populaire internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Hoeven. Bekijk ook onze informatie over Sportlenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Hoeven

Heb jij dagelijks last van wazig zien of snel vermoeide ogen? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn onopvallend, gemakkelijk in gebruik, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In de volgende tabel tref je winkels en drogisterijen in de omgeving Hoeven waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze site doorzoek je ook optieken in Zegge, Oudenbosch, Moerstraten, Heerle en Wouwse Plantage.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Hoeven in februari 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een gediplomeerde contactlensspecialist in Hoeven. Vervolgens bespreek je samen met de oogdeskundige welke lens past bij jouw voorkeur en levensstijl. Na het onderzoek verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Tevreden? Meestal kan je ze direct meekrijgen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de onderstaande tabel vergelijk je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Hoeven (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Matthijs Bunt Optiek VOFSt. Janstraat 594741 AMHoeven
Groeneveld Juwelier en OptiekKade 244731 KSOudenbosch
Mol BrillenMarkt 17/214731 HMOudenbosch
Govaert OptiekOmgang 234724 ENWouw
Optiek Van MeerPoppestraat 2/A4711 JPSt Willebrord

Betaalbare lenzen bestellen in Hoeven?

Vergelijk merken en vind kortingen tot wel 23%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Wat nu geschikt is voor jou wordt onderzocht middels je leefstijl, je werk en financiële wensen. Voor een goede werking van de lens is het belangrijk dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een vakkundig oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het zoeken naar beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogmeting
  Er wordt ingezoomd op o.a. de samenwerking tussen je ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Je moet rekening houden met draagtijd, hoe gevoelig je ogen zijn, en jouw levensstijl (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen uitproberen
  Vaak kan je vragen naar een probeerset. Op die manier kan je eerst kijken hoe het bevalt. Nadat je ze een poosje gedragen hebt wordt alles geëvalueerd. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kan de aankoop doen bij de optiekzaak, een drogisterij of d.m.v. een online speler als Misterspex. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Het product bevat hydrogel. Ze worden gekenmerkt door uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de goedkope tarieven. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Je went er heel snel aan.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Gunstig geprijsd: je bestelt ze vanaf €5,65 (per 4 weken).

Harde lenzen: tips en info

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit PMMA. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Het is dus een milieubewuste en voordelige keuze. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en zijn betrouwbaar.
 • Goede levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Je betaalt zo’n €155 per lensje.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Het zijn altijd zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn zeer betaalbaar, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De voordeligste keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Tevens als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Doorgaans €7,70 (per 30 dagen).

Doe een gratis lenzen meting

Zoek opticiens bij jou in de buurt en laat gratis je ogen meten

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, ‘s avonds gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Ideaal voor lens- en brildragers die snel last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of gewoon houden van gemak.

 • Een positief aspect hiervan is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een betaalbare keuze wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Kosten +/- €27,50 (op maandbasis.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Snel last van droge ogen of doe je aan bepaalde sporten? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €475 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Hoeven).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen worden gebruikt voor een zogeheten cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Dat heeft te maken met het feit dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een expert.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €21,50 (per 30 dagen).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Via multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Handig wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €19,50 (op maandbasis.
Andere keuzes

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben kun jij uit nog andere opties kiezen. In de volgende opsomming bespreken we een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-hoeven-4741

Via internet huismerk lenzen bestellen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Denk aan Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Je kunt ook voordelig kopen bij Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn zogenaamde private labels die worden ontwikkeld door o.a. Cooper Vision maar dan met hun eigen verpakking. Het grootste deel van de specialisten als Lentiamo verkopen een uitstekend alternatief voor dure merkproducten van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Op deze manier kan je zo €245 p/jaar besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Alcon, Blink en Systane. Je kunt hier ook meer lezen over Lenzen gratis uitproberen .

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Hoeven?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenwinkel in de regio of bij een lenzenshop. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt levert de shop de order gratis uit en zijn er geen bezorgkosten. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De bestelde artikelen worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Waar doe ik een oogtest in Hoeven?
In de omgeving zijn er verschillende specialisten waar je ogen kunnen worden opgemeten. De specialist doet een oogtest voor de sterkte en analyseert de algehele conditie van de ogen. Over het algemeen is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Speciaalzaken bevelen aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Hoeven te laten uitvoeren. Dat is nodig om te zien of alles nog bevalt en of de huidige sterkte nog juist is. Ook bij snel vermoeide ogen of hoofdpijn is het verstandig om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
In de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €50 per jaar. Tip: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de factuur van de opticien? Dan kan je het beter zelf betalen.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen en worden dus soms gezien als slechter. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De scherp geprijsde huismerken van webshops en drogisten voldoen aan de hoogste eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Ga je overstappen naar torische of multifocale lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Hoeven. Je krijgt daar deskundig advies ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat kost een lenzen abonnement?
Wanneer je een abonnement wenst moet je rekenen op bedragen tussen de €6,25 – €60,00 (per 30 dagen). Alles bij elkaar betaal je zo’n €250 (op jaarbasis), bij normale maand of daglenzen. In aanvulling daarop betaal je per jaar circa €20,50 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Hoeven kun je professionele service krijgen. Met die resultaten kun jij voordelig online lenzen bestellen door de prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Halderberge.

Plaats een reactie