Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Lisserbroek

Direct goedkope lenzen kopen in Lisserbroek? Een contactlens is een plastic lensjedat je op je oog kunt plaatsen. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Met behulp van lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. De voordelen zijn groot. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn 100% transparant en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze site tref je aanvullende informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en check je shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Lisserbroek.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen als bijziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, presbyopie.
 • Een plaatselijke opticien in Lisserbroek heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en kijkt naar het gezichtsvermogen en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Met deze contactlensspecialist onderzoek je welke contactlenzen het beste passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, moet ik dat wel doen?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en een lens gevonden die bij jou past? Een toenemend aantal consumenten dragen producten van lenzen webshops als Misterspex. Deze webshops werken met een gevarieerd aanbod, aantrekkelijke prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. Door middel van onze vergelijker informeren we je over de beste online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Lisserbroek. Bekijk ook onze informatie over Beste lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Lisserbroek

Zoek jij een oplossing voor een verminderd zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En wil je geen bril gebruiken? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet zichtbaar, duurzaam, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In de onderstaande tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Lisserbroek waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze site zoek je ook opticiens in Kaag, Buitenkaag, Abbenes, Weteringbrug en Leimuiderbrug.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Lisserbroek in juni 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan begin je altijd met een oogtest door een ervaren contactlensspecialist in Lisserbroek. Na deze oogtest overleg je met de optometrist welk type contactlens hoort bij jouw situatie en leefstijl. Na het onderzoek bieden ze doorgaans een proefsetje om het gratis te proberen. Wil je dit voor de lange termijn? In dat geval kan je ze meteen bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de bijgaande tabel bieden wij winkels voor een (gratis) oogmeting in Lisserbroek (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Van den Broek OptiekKanaalstraat 2722161 JZLisse
Dreijer OptiekKanaalstraat 252161 JALisse
Bril Jan’tKapelstraat 22161 HDLisse
Sentir for FashionVenneperhof 42151 AZNieuw-Vennep
Nieuw Optiek WarmerdamVenneperhof 322151 AZNieuw-Vennep

Lenzen kopen en laten bezorgen in Lisserbroek?

Vergelijk fabrikanten en vind kortingen tot wel 28%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke jij het beste kunt gebruiken is met name afhankelijk van je leefstijl, sterkte en andere wensen. Bij lenzen moet er gelet worden op het feit dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Zo vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een erkend oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. De beste contactlenzen uitzoeken kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  De opticien controleert oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Er wordt rekening gehouden met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe je dagritme eruit ziet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen uitproberen
  In de regel zul je een probeerset ontvangen. Je mag bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na de proefperiode nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt bestellen bij de brillenwinkel, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of bij een online speler als Alensa. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar drogen iets sneller uit. Het product bevat een speciale zachte kunststof. Je kiest voor dit product om fijne zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en goedkopere prijzen. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Voordelig: je bestelt ze vanaf €5,10 per maand.

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormstabiele lenzen bestaan uit Perspex. Je kunt er een lange tijd van genieten. Daardoor is het een milieubewuste en relatief goedkope keuze. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en dus geschikt voor elke correctie.
 • Hoge levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €100 per losse lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn dun, laten zuurstof gemakkelijk door en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een goedkope optie als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Te bestellen vanaf €7,90 p/maand.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Zoek gecertificeerde opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, na een dag doe je ze bij het afval. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Geschikt voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerd en/of rode ogen of regelmatig reizen.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een aanrader wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Tarieven ongeveer €28,00 per maand.

Nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Het is wel iets duurder, circa €475 per jaar (bij een brillenwinkel in Lisserbroek).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn geschikt voor een cilinderafwijking aan de ogen. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je ziet alles heel wazig, zowel op afstand als dichtbij. Laat je altijd informeren door een gecertificeerd opticien.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €19,50 (per 30 dagen).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Perfect als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €15,00 (per 30 dagen).
Andere keuzes

Los van de eerder genoemde contactlenzen heb je nog een aantal opties. In het schema hieronder check je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Hiermee worden jouw lenzen ‘s nachts schoongemaakt.
lenzen-winkels-lisserbroek-2165

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Onder andere Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Maar je kunt ook terecht bij DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. We noemen dit ook wel private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Alcon maar dan met hun eigen merk erop. De meeste webwinkels als Lowlens bieden een gelijkwaardig alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die gunstige prijzen hebben. Dankzij dit trucje kan je al snel €100 per jaar besparen. Bestel je liever een A-merk? Goede merken zijn o.a. Bausch & Lomb, EasySept en Ote. Klik door voor meer informatie over Opticiens.

De meest gestelde vragen (FAQ)

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Lisserbroek?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een lokale opticien of bij een van de online aanbieders. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is deze bezorging gratis en betaal je geen verzendkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De lenzen en de vloeistof gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Lisserbroek?
In deze streek kan je kiezen uit meerdere brillen- en lenzenwinkels waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De medewerker neemt de sterkte per oog op en checkt de oogdruk. In de basis is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Optiekzaken adviseren om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Lisserbroek te laten uitvoeren. Dat is relevant om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte nog juist is. Ook bij snel vermoeide ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het aan te raden om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
In de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €75 (per 2 jaar). Belangrijk: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de kosten van de lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat beeld is niet juist. Betaalbare huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Draag je speciale lenzen zoals torische of multifocale lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Lisserbroek. Zij geven het beste advies en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
Zodra een abonnement afsluit betaal je vaak tussen de €10,00 – €51,00 (per 4 weken). Alles bij elkaar betaal je zo’n €235 per jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarbij betaal je per jaar circa €17,00 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Lisserbroek kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Met hun oogmeting kun je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Haarlemmermeer.

Plaats een reactie