Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Kaag

Wil jij goedkope lenzen kopen in Kaag? Een contactlens is een optisch hulpmiddel ter vervanging van een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door middel van lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Er zijn veel pluspunten. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je hebt geen last van een beslagen bril. Op deze website tref je aanvullende informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en check je shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Kaag.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogafwijkingen zoals presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, verziendheid, myopie.
 • Een erkende opticien in Kaag zal een oogmeting doen en kijkt naar de algehele conditie van de ogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Met deze oogexpertbesluit je welke contactlenzen het beste passen bij jouw voorkeur en levensstijl.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Dan kun jij heel goedkoop via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen kopen, is dat wel aan te raden?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren of gebruik je nu al een lens van de winkel? Steeds meer dragers van lenzen bestellen via het internet bij webshops als Lentiamo. Deze webshops hebben een veelzijdig aanbod, de laagste prijs en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In deze lijst hieronder tref je professionele internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Kaag. Bekijk ook onze informatie over Lenzen abonnement.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Kaag

Heb je last van een beperkt gezichtsveld of een vervelende hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet zichtbaar, gemakkelijk in gebruik, en zijn heel geschikt voor het sporten. In de tabel hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in en rondom Kaag waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze website zoek je ook brillenwinkels in Buitenkaag, Abbenes, Weteringbrug, Leimuiderbrug en Burgerveen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Kaag in juni 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is begin je altijd met een oogtest door een erkende contactlensspecialist in Kaag. Op basis daarvan bekijk je samen met de oogdeskundige welk van de lenzen aangeraden wordt voor jouw leefstijl en wensen. Na dit gesprek geeft de opticien je een proefsetje mee om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Ben je overtuigd? Vaak kan je ze meteen meenemen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In de bijgaande tabel geven we winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Kaag (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Sentir for FashionVenneperhof 42151 AZNieuw-Vennep
Nieuw Optiek WarmerdamVenneperhof 322151 AZNieuw-Vennep
Kriek OptiekVenneperhof 22151 AZNieuw-Vennep
Handelsonderneming EmhaVuurboetsduin 1642134 XRHoofddorp
Bagh Eyecare BVSchelphoek 522134 WRHoofddorp

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Kaag?

Vergelijk webshops en bestel met kortingen oplopend tot 39%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welke soort jij moet dragen is afhankelijk van jou dagelijks ritme, gewoontes en budget. Voor een prettige pasvorm van de lens is het van belang dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Daarmee voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een plaatselijke oogspecialist biedt hiervoor advies. Het vinden van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  Hierbij wordt er gekeken naar de actuele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Er wordt gekeken naar hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de pasvorm, en jouw levensstijl (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen testen
  In de regel zul je een probeerset ontvangen. Je mag ervaren wat wel en niet bij jou past. Wanneer de proefperiode is afgelopen volgt er een nieuwe afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kan de aankoop doen bij de optiekzaak, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een webshop als Toplenzen. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zitten comfortabel maar drogen wel iets sneller uit. Het product bevat een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Ze worden gekenmerkt door fijne zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de lage prijs. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Voordelig: al vanaf €7,35 (per 4 weken).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen worden gemaakt van harder kunststof. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Om die reden is het een duurzame en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en dus geschikt voor elke correctie.
 • Lange levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Ze zijn er al vanaf €200 voor één lens.

Maandlenzen: informatie en tips

Het betreft zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn dun, laten zuurstof gemakkelijk door en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een goedkope optie op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Vanaf €6,40 p/maand.

Start met een gratis lenzen meting

Check opticiens in de regio en laat je ogen goed onderzoeken

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een goed product voor lensdragers die snel last krijgen van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede suggestie als je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Tarieven circa €28,00 p/maand.

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Snel last van droge ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Je betaalt ongeveer €515 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Kaag).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Dit houdt in dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je kijkt dan zeer onscherp, zowel dichtbij als in de verte. Laat je altijd informeren door een deskundige.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €23,50 (per 4 weken).

Informatie over multifocale lenzen

Door multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Handig wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €17,50 (per 30 dagen).
Andere opties

Naast de meest gekozen contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In onderstaand overzicht bieden wij verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-kaag-2159

Besparen met huismerk lenzen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Denk aan Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Dit is ook zo bij winkels als DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels van grote fabrikanten als Bausch & Lomb met hun eigen label erop. Steeds meer online aanbieders als Sightful verstrekken goede alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die een stuk voordeliger zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €210 korting verkrijgen (op jaarbasis). Ga je toch liever voor een premium A-merk? Bekende producenten zijn Proclear, Freshlook en Systane. Op deze website lees je ook alles over Lenzen merken.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Kaag?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een opticien of bij een lenzen webshop. Boven een bepaald bedrag is de levering aan huis gratis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De pakketten met ooghulpmiddelen doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Kaag?
In deze gemeente werken er tal van oogspeciaalzaken waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De contactlensspecialist neemt de sterkte op en kijkt verder naar het netvlies. In veel gevallen is deze eerste oogtest helemaal gratis. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Optiekzaken adviseren om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Kaag aan te vragen. Dit is belangrijk om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de aangeraden lens nog juist is. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een troebel zicht is het belangrijk om even te bellen bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Je hebt dan mogelijk recht op €100 per 2 jaar. Rekensom: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat is wat te kort door de bocht. Voordelige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Draag je hybride- of keratoconus lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Kaag. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Op het moment dat je een abonnement wenst moet je rekenen op bedragen tussen de €9,00 tot €47,00 (maandelijks). Onder aan de streep betaal je gemiddeld €230 op jaarbasis, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarbij heb je de kosten van zo’n €20,00 voor de contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Kaag krijg je extra goede voorlichting. Vervolgens kun jij voordelig online lenzen bestellen door de prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Kaag en Braassem.

Plaats een reactie