Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Leimuiderbrug

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Leimuiderbrug? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje dat je op je oog kunt plaatsen. Ze drijven op het traanvocht. Door te kiezen voor lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Er zijn veel pluspunten. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en ze passen bij elke stijl. Op lenzenaanbieding.nl bekijk je meer informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vind je de gegevens van drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Leimuiderbrug.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen als hypermetropie, verziendheid, presbyopie, bijziendheid, myopie.
 • Een erkende opticien in Leimuiderbrug heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en checkt de algehele conditie van de ogen en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogexpertoverleg je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een grote groep contactlensdragers laten hun bestelling bezorgen door lenzen webshops als 123Lens. Deze 100% online aanbieders beschikken over een groots en divers assortiment, veel lagere prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. Middels onze vergelijker tref je de populaire online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Leimuiderbrug. Lees ook meer informatie over Lenzen onderhouden.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Leimuiderbrug

Heb je last van een matig zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet zichtbaar, makkelijk om mee te nemen, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In de onderstaande tabel bekijk je winkels en drogisterijen in de regio Leimuiderbrug waar je goedkope lenzen kunt halen. Op dit portaal tref je ook optieken in Burgerveen, Nieuw-Vennep, Beinsdorp, Boesingheliede en Cruquius.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Leimuiderbrug in april 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is het nodig om een oogtest te laten doen door een ervaren contactlensspecialist in Leimuiderbrug. Op basis daarvan bespreek je samen met de opticien welke lens past bij jouw wensen, lifestyle en budget. Na deze metingen ontvang je meestal een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Ben je tevreden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In het schema hieronder vind je adressen voor een (gratis) oogmeting in Leimuiderbrug (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Sentir for FashionVenneperhof 42151 AZNieuw-Vennep
Nieuw Optiek WarmerdamVenneperhof 322151 AZNieuw-Vennep
Kriek OptiekVenneperhof 22151 AZNieuw-Vennep
Handelsonderneming EmhaVuurboetsduin 1642134 XRHoofddorp
Bagh Eyecare BVSchelphoek 522134 WRHoofddorp

Voordelige lenzen bestellen in Leimuiderbrug?

Vergelijk merken en bespaar tot maar liefst 40%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welke jij het beste kunt gebruiken is met name afhankelijk van jou dagelijks ritme, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Bij lenzen moet er gelet worden op het feit dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Op basis daarvan voorkom je oogirritaties. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een gespecialiseerde oogspecialist adviseert je hier verder over. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogmeting
  Het onderzoek richt zich op de algehele gezondheid van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Bespreek onderwerpen zoals wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van je ogen, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen testen
  Meestal kun je aanspraak maken op een probeerset. Je mag ze eerst even uitproberen. Als je ze een aantal weken gedragen hebt deel je jouw persoonlijke ervaringen. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de optiekzaak, een drogist of d.m.v. een online speler als Misterspex. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Deze artikelen bestaan uit o.a. hydrogel. Ze worden gekenmerkt door fantastische zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en gunstige tarieven. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Korte gewenningstijd.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Betaalbaar: je bestelt ze vanaf €6,40 (op maandbasis).

Harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit PMMA. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Om die reden is het een ecologische en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en dus altijd perfect zicht.
 • Prima levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Ze zijn er al vanaf €140 per lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn goedkoop, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook verkrijgbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te koop vanaf €6,05 per maand.

Start met een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens bij jou in de buurt en plan een afspraak voor een oogmeting

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

De daglenzen kunnen 1 dag mee, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Ideaal voor mensen die last hebben van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een goede suggestie als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Kosten +/- €29,00 p/maand.

Nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of last van vuiltjes achter je lenzen? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Ze corrigeren de vorm van je ogen wanneer je aan het slapen bent voor een scherpe blik voor overdag. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Het is wel iets duurder, circa €505 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Leimuiderbrug).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dit komt doordat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Het zicht is vertroebeld of vervormd, zowel op afstand als dichtbij. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een oogdeskundige.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €26,50 (op maandbasis.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je normale zachte lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €15,50 (op maandbasis.
Andere keuzes

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In onderstaand overzicht bieden wij de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-leimuiderbrug-2155

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Denk aan iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Maar ook deEtos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Over het algemeen zijn het white labels afkomstig uit grote fabrieken van Johnson & Johnson met hun eigen label erop. Veel online aanbieders als LensExpress beschikken ook over interessante alternatieven voor dure merkproducten van opticiens die extra voordelig zijn. Hiermee kan je zo €250 korting krijgen per jaar. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Proclear, EyeDefinition en Regard. Bekijk ook meer informatie over Beste lenzen.

FAQ met veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Leimuiderbrug?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een lokale opticien of bij een lenzen webshop. Steeds vaker is deze bezorging gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De pakketten met ooghulpmiddelen worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Waar doe ik een oogtest in Leimuiderbrug?
In de regio vinden we tal van oogspeciaalzaken waar je ogen kunnen worden opgemeten. De contactlensspecialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en analyseert de actuele gezondheid van de ogen. In de meeste gevallen hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Opticiens raden aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Leimuiderbrug op je planning te zetten. Dit raden ze aan om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte van de lens nog juist is. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het verstandig om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Binnen de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €100 per 2 jaar. Advies: is deze aanvullende dekking duurder dan de feitelijke kosten van de lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat is wat te kort door de bocht. Betaalbare huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Cooper Vision. Draag je speciale lenzen zoals torische of multifocale lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Leimuiderbrug. Je kunt daar terecht voor goede tips en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Hoe duur zijn lenzen?
Wanneer je een abonnement wenst moet je rekenen op bedragen tussen de €5,00 – €47,00 (op maandbasis. Gemiddeld betaal je zo’n €255 per jaar, bij normale maand of daglenzen. Daarbij betaal je nog zo’n €22,00 aan contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Leimuiderbrug kan je een voorschrift laten opstellen. Op basis daarvan kan je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door online prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Haarlemmermeer.

Plaats een reactie