Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Thesinge

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Thesinge? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje en dient als vervanging van een bril. Ze drijven op het traanvocht. Door te kiezen voor lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vergelijk je shops en opticiens die lenzen bezorgen in Thesinge.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen zoals myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, presbyopie, verziendheid.
 • Een plaatselijke opticien in Thesinge zal een oogmeting doen en analyseert de oogdruk, oogspierbalans en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Samen met de vakman besluit je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en wensen.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Je kunt dan vaak veel voordeliger via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen bestellen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij het voorschrift van je opticien en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een toenemend aantal consumenten bestellen online bij specialisten als Lensonline. Deze online leveranciers hebben een groots en divers assortiment, aantrekkelijke prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. Middels onze vergelijker check je populaire online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Thesinge. Zie ook onze pagina over Opticiens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Thesinge

Sta je ook elke dag op met een wazig zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En wil je nog niet aan een bril? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet waarneembaar, makkelijk te onderhouden, en bieden bescherming voor het oog. In het onderstaande overzicht vind je winkels en drogisterijen in de buurt van Thesinge waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op onze lenzen-vergelijker bekijk je ook winkels in Sint Annen, Woltersum, Lellens, Winneweer en Ten Post.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Thesinge in mei 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een ervaren contactlensspecialist in Thesinge. Na deze oogtest bespreek je met de oogdeskundige welke contactlens het beste aansluit op jouw situatie en leefstijl. Na de analyse ontvang je meestal een proefsetje om het gratis te proberen. Tevreden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In het schema hieronder verstrekken we oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Thesinge (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Pearle OpticiensGrotestraat 15/B9781 HABedum
Vos Vision OptiekHoofdweg 179/B9765 CCPaterswolde
Optiek OuwerkerkMeerweg 119752 JAHaren gn
Loo Optiek vdRijksstraatweg 1789752 BPHaren gn
Optiek/Optometrie Moritsz SchelwaldSiersteenlaan 428/29743 ESGroningen

Betaalbare lenzen bestellen in Thesinge?

Vergelijk leveranciers en krijg kortingen van wel 24%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welke soort jij moet dragen is vooral afhankelijk van je levensstijl, je werk en financiële wensen. Voor een prettige pasvorm van de lens is het onmisbaar dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door daar rekening mee te houden voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een gespecialiseerde oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogmeting
  Hierbij wordt er gekeken naar de actuele gezondheid van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Bespreek onderwerpen zoals wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw levensstijl (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen uitproberen
  Vaak krijg je een probeerset mee. Je mag een of meerdere types uitproberen. Na het einde van de proefperiode worden je ogen opnieuw opgemeten. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Deze kan je los kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een online specialist als Vision Direct. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Ze worden gemaakt van een speciale zachte kunststof. Grote pluspunten zijn fantastische zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de goedkope tarieven. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Zeer flexibel.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Voordelig: een abonnement heb je al voor €5,45 (maandelijks).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit Perspex. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Dit maakt het een duurzame en voordelige keuze. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Persoonlijk aangemeten en dus geschikt voor elke correctie.
 • Optimale levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten liggen zo rond de €155 voor één lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn niet al te duur, hebben een hoog draagcomfort en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Financieel gezien de gunstigste keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Tevens als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Doorgaans €7,75 (maandelijks).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Check gecertificeerde opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Ideaal voor mensen die helaas te kampen hebben met vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een aanrader wanneer je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Kosten circa €28,50 (op maandbasis.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Heb jij droge of gevoelige ogen of doe je aan bepaalde sporten? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je slaapt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €505 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Thesinge).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel dichtbij als in de verte. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een oogdeskundige.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • De tarieven zijn plus minus €31,50 (op maandbasis.

Multifocale lenzen, wat is het?

Door het dragen van multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Ideaal als je gewone lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Altijd en overal scherp zicht.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €19,75 (maandelijks).
Andere types

Los van de gangbare contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het schema hieronder vind je diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-thesinge-9797

Besparen met huismerk lenzen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Zoals Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Dat is ook het geval bij DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Doorgaans zijn het private labels van bekende fabrikanten als Johnson & Johnson maar dan met een eigen merknaam erop. Veel webshops als ContactlensOnline hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de huismerken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Dankzij dit trucje kan je al snel €340 per jaar besparen. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Bekende producenten zijn Air Optix, Ultra en Systane. Op deze website lees je ook alles over Weeklenzen.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Thesinge?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenwinkel in de regio of bij een van de online aanbieders. Over het algemeen is de bezorgservice kosteloos en betaal je dus niets voor de bezorging. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De bestellingen met oogproducten passen in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Thesinge?
In deze gemeente vinden we allerlei brillen- en lenzenwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De contactlensspecialist neemt de sterkte per oog op en onderzoekt de oogdruk en oogspierbalans. In veel gevallen is zo’n eerste oogtest kosteloos. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Opticiens adviseren om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Thesinge te laten uitvoeren. Dat is nodig om te kijken of er geen problemen zijn en of het type lens nog juist is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn is het goed advies in te winnen bij een opticien in de provincie Groningen.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €125 (per 3 jaar). Rekensom: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de feitelijke kosten van de lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De gunstige huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Draag je lenzen met cilinder of nachtlenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Thesinge. Je kunt daar terecht voor goede tips en kunnen ze ook op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
In het geval je een abonnement wenst betaal je tussen de €5,25 tot €46,00 p/maand. Uiteindelijk betaal je circa €250 per 12 maanden, afhankelijk van het type lens (en verzekering). In aanvulling daarop betaal je per jaar circa €19,50 voor de contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij de optiekzaak in Thesinge krijg je extra goede voorlichting. Met die resultaten kun jij vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door het vergelijken van prijzen bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Groningen.

Plaats een reactie