Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Lellens

Direct goedkope lenzen kopen in Lellens? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje ter vervanging van een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Met behulp van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Het is een uitkomst voor iedereen. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn onzichtbaar voor anderen en ze passen bij elke stijl. Op deze site kan je aan de slag met nuttige info over de verschillende soorten lenzen en bezoek je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Lellens.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen als bijziendheid, presbyopie, myopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een gediplomeerd opticien in Lellens biedt de optie voor een oogmeting en ontdekt de algehele conditie van de ogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Met de contactlensspecialist overleg je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, moet ik dat wel doen?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een toenemend aantal mensen kiezen voor het assortiment van discounters als Misterspex. Deze online specialisten beschikken over een uitstekend aanbod, aantrekkelijke prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In onderstaande lijst check je de populaire internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Lellens. Op deze website lees je ook alles over Lenzen vergoeding zorgverzekering.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Lellens

Heb je last van een beperkt gezichtsveld of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet waarneembaar, zeer handig, en het is ideaal bij het sporten. In het schema hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in de regio Lellens waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op onze lenzen-vergelijker doorzoek je ook oogzorgwinkels in Winneweer, Ten Post, Ten Boer, Zuidwolde en Adorp.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Lellens in april 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is begin je altijd met een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in Lellens. Na deze oogtest overleg je met de optometrist welk type lens voldoen aan jouw voorkeur en levensstijl. Na de oogopname neem jij het proefsetje in ontvangst om te kijken hoe het bevalt. Is dit precies wat je zocht? Vaak kan je ze meteen meenemen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de bijgaande tabel bekijk je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Lellens (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Pearle OpticiensGrotestraat 15/B9781 HABedum
Vos Vision OptiekHoofdweg 179/B9765 CCPaterswolde
Optiek OuwerkerkMeerweg 119752 JAHaren gn
Loo Optiek vdRijksstraatweg 1789752 BPHaren gn
Optiek/Optometrie Moritsz SchelwaldSiersteenlaan 428/29743 ESGroningen

Goedkope lenzen kopen in Lellens?

Vergelijk aanbieders en profiteer van kortingen tot 27%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Wat nu geschikt is voor jou hangt vooral af van je leefstijl, sterkte en andere wensen. Voor een goede werking van de lens is het noodzakelijk dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Op basis daarvan voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een gediplomeerde oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. De zoektocht naar de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogmeting
  De onderzoeker analyseert je gezondheid en de oogdruk en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Bespreek onderwerpen zoals hoe vaak je ze wilt dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw levensstijl (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzentest
  Vaak krijg je een probeerset mee. Je mag ze eerst even uitproberen. Na het einde van de proefperiode kom je terug voor een controle-afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kan de aankoop doen bij de optiekzaak, een drogisterijketen of bij een online specialist als Misterspex. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Deze artikelen bestaan uit o.a. hydrogel. Je profiteert van fijne zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage tarieven. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Goede pasvorm.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Betaalbaar: je bestelt ze vanaf €5,15 per maand.

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen worden gemaakt van high tech zuurstofdoorlatend materiaal. De levensduur is er hoog. Om die reden is het een ecologische en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • 100% maatwerk en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Prima levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Je betaalt zo’n €120 per lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

We hebben het hier over zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn zeer betaalbaar, hebben een hoog draagcomfort en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De voordeligste keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Beschikbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Ongeveer €6,60 per maand.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in jouw omgeving en start met een oogonderzoek.

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, daarna gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Past goed bij iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerd en/of rode ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Een positief aspect hiervan is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Tarieven circa €29,75 p/maand.

Tips & tricks over nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog of last van vuiltjes achter je lenzen? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kun je nachtlenzen proberen. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • De kosten zijn ongeveer €510 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Lellens).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij personen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel op korte als grote afstand. Om dit product te gebruiken moet je naar een specialist.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • De kosten liggen op circa €30,50 per maand.

Tips en info over multifocale lenzen

Door gebruik te maken van multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Perfect als je gewone lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €19,00 (op maandbasis.
Andere types

Naast de populaire contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In de volgende opsomming lees je meer over nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-lellens-9794

Via internet huismerk lenzen bestellen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Denk aan iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Hetzelfde verhaal geldt voor Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn zogeheten white labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Alcon maar dan in hun eigen huisstijl. De meeste online aanbieders als 123Lens kunnen je ook alternatieven aanbieden voor het dure huismerk van opticienketens die voordelig te koop zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €170 korting krijgen per jaar. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Air Optix, EyeDefinition en Aosept. Bekijk ook meer informatie over Soorten lenzen.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Lellens?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een brillenwinkel in de regio of bij een lenzen webshop. Steeds vaker is de levering aan huis gratis en zijn er geen bezorgkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De lenzen en de vloeistof passen in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Lellens?
In de regio kan je kiezen uit meerdere oogwinkels waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogspecialist meet nauwkeurig de sterkte op en bekijkt het gezichtsvermogen. Bij veel winkels hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens vragen om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Lellens in te plannen. Dat is nodig om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de sterkte van de lens nog goed is. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn wordt het aanbevolen om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Groningen.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
In de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Goed opletten: is de uitgebreide polis duurder dan wat je moet betalen aan de opticien? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Toch is dat niet de realiteit. Goedkope huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge regelgeving en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Heb je behoefte aan varifocale of multifocale lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Lellens. De metingen daar zijn betrouwbaar en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
Wanneer je een abonnement afsluit betaal je tussen de €6,25 – €55,00 (maandelijks). Voor het hele pakket betaal je circa €245 per 12 maanden, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Ook betaal je jaarlijks circa €20,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door een bezoek te brengen aan je optiekzaak in Lellens kan je een voorschrift laten opstellen. Vervolgens kun jij voordelig online lenzen bestellen door prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Groningen.

Plaats een reactie