Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Ten Post

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Ten Post? Een contactlens is een dunne lens van kunststof ter vervanging van een bril. Ze drijven op het traanvocht. Mede door lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, visueel zijn ze niet op te merken en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op onze lenzen-vergelijker vind je nuttige info over de verschillende soorten lenzen en lees je over optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Ten Post.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen als hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, presbyopie, bijziendheid.
 • Een betrouwbare opticien in Ten Post biedt de optie voor een oogmeting en bekijkt het netvlies en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Samen met de oogdeskundige bepaal je welke contactlenzen het beste passen bij jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb je recent een oogmeting laten doen en een fijne lens gevonden? Een grote groep Nederlanders dragen producten van discounters als Misterspex. Deze internet oogexperts bieden een aanbod met zowel A-merken als B-merken, lage prijzen en een scherp geprijsd huismerk. Door middel van onze vergelijker informeren we je over landelijke internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Ten Post. Lees ook meer informatie over Beste lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Ten Post

Ondervind je hinder van wazig zien of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn onopvallend, duurzaam, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In de tabel hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in de regio Ten Post waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze website vind je ook optieken in Ten Boer, Zuidwolde, Adorp, Wetsinge en Winsum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Ten Post in mei 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Ten Post. Vervolgens bekijk je samen met de oogspecialist welke contactlens aangeraden wordt voor jouw leefstijl en zicht behoeften. Na een meting ontvang je meestal een proefsetje om het gratis te proberen. Tevreden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In het schema hieronder bieden wij opticiens voor een (gratis) oogmeting in Ten Post (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Pearle OpticiensGrotestraat 15/B9781 HABedum
Vos Vision OptiekHoofdweg 179/B9765 CCPaterswolde
Optiek OuwerkerkMeerweg 119752 JAHaren gn
Loo Optiek vdRijksstraatweg 1789752 BPHaren gn
Optiek/Optometrie Moritsz SchelwaldSiersteenlaan 428/29743 ESGroningen

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Ten Post?

Vergelijk lenzenwinkels en vind kortingen tot wel 30%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welk type voor jouw ogen geschikt is is afhankelijk van jouw persoonlijke leefstijl, je hobbies en financiën. Voor de kwaliteit van de lens moet je er op letten dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door hierop te letten voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een oogspecialist adviseert je hier verder over. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  Men kijkt hierbij naar de actuele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Bespreek onderwerpen zoals wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van je ogen, en jouw leefstijl (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen proberen
  Dikwijls kun je aanspraak maken op een probeerset. Je mag ervaren wat wel en niet bij jou past. Na een aantal weken wordt alles geëvalueerd. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kan de aankoop doen bij de optiek, een drogisterijketen of via een online specialist als Lowlens. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar vergen wel wat meer onderhoud. Ze worden gefabriceerd met zacht polymeer (kunststof). Grote pluspunten zijn een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de aantrekkelijke prijs. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Je went er heel snel aan.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Betaalbaar: al vanaf €5,35 (per 30 dagen).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Hierom is dat een milieuvriendelijke en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Lange levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Ze zijn er al vanaf €180 per losse lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Het gaat hier om zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn goedkoop, laten voldoende zuurstof door en zijn er in alle soorten en maten. Een goedkope optie wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook verkrijgbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Vanaf €6,60 (op maandbasis.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in de buurt en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

De daglenzen kunnen 1 dag mee, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag pak je nieuwe. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een perfecte oplossing voor mensen die regelmatig last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Een positief aspect hiervan is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een goede suggestie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Tarieven +/- €28,25 p/maand.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Snel last van droge ogen of doe je aan bepaalde sporten? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Ze corrigeren de vorm van je ogen tijdens jouw nachtrust zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €485 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Ten Post).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor een zogeheten cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Dit komt doordat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel op korte als grote afstand. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een goede oogspecialist.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €27,00 (per 30 dagen).

Tips en info over multifocale lenzen

Door gebruik te maken van multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je gewone maandlenzen draagt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €16,25 (maandelijks).
Andere soorten

Naast de populaire contactlenzen heb je nog een aantal opties. In onderstaand overzicht vind je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-ten-post-9792

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Denk aan iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Maar je kunt ook terecht bij Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Johnson & Johnson maar dan in hun eigen huisstijl. De meeste aanbieders zoals Alensa kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de exclusieve merken van opticiens die extra voordelig zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €250 korting krijgen per jaar. Liever toch een A-merk? Bekende producenten zijn Proclear, SofLens en Ote. Klik door voor meer informatie over Opticiens.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Ten Post?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een opticien of bij een lenzen webshop. Steeds vaker is de bezorgservice kosteloos en is er geen sprake van bezorgkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De lenzen en de vloeistof kunnen gewoon door de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Ten Post?
In de regio zitten meerdere brillen- en lenzenwinkels waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De contactlensspecialist doet een oogtest voor de sterkte en kijkt naar de algehele ooggezondheid. Bij de meeste opticiens is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken de contactlenscontrole inplannen.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Oogspecialisten adviseren om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Ten Post in te plannen. Dat is nodig om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de sterkte nog goed is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of hoofdpijn is het verstandig om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Groningen.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Zo krijg je bijvoorbeeld €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Let goed op: is de uitgebreide polis duurder dan de feitelijke kosten van de lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dat is niet helemaal correct. Goedkope huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Heb je interesse in lenzen met cilinder of nachtlenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Ten Post. Zij geven het beste advies en kunnen ze ook op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Zodra een abonnement wenst moet je rekenen op bedragen tussen de €10,00 tot €51,00 (op maandbasis. Voor het hele pakket betaal je circa €265 (op jaarbasis), exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Bovendien moet je nog rekenen op zo’n €17,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door het inplannen van een consult bij een optiekzaak in Ten Post kun jij je goed laten voorlichten. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen scoren door prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Groningen.

Plaats een reactie