Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Elburg

Direct goedkope lenzen kopen in Elburg? Een contactlens is een dunne lens van kunststof dat op het oog wordt gedragen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door te kiezen voor lenzen zie je veel meer en veel scherper. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), visueel zijn ze niet op te merken en ze passen bij elke stijl. Op lenzenaanbieding.nl lees je uitgebreide informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en bezoek je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Elburg.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Je draagt ze voor oogproblemen als myopie, presbyopie, bijziendheid, hypermetropie, verziendheid.
 • Een betrouwbare opticien in Elburg heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en ontdekt de oogdruk en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogspecialist onderzoek je welke contactlenzen het beste passen bij jouw situatie en leefstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, is dat wel veilig?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groot deel van de lenzendragers kiezen voor het assortiment van lenzen webshops als 123Lens. Deze internet oogexperts hebben een zeer groot assortiment, lage prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. Door middel van onze vergelijker bekijk & vergelijk je landelijke internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Elburg. Of klik door voor meer info over Lensvloeistof.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Elburg

Sta je ook elke dag op met een beperkt gezichtsveld of een vervelende hoofdpijn? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet zichtbaar, erg praktisch, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In de onderstaande tabel vind je winkels en drogisterijen in de buurt van Elburg waar je goedkope lenzen kunt halen. Op lenzenaanbieding.nl zoek je ook optieken in Nunspeet, Zwartewaterland, Hattem, Zwolle en De Wolden.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Elburg in juni 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in Elburg. Op basis daarvan overleg je met de optometrist welke lens aansluit op jouw situatie en leefstijl. Na deze metingen krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om het eens vrijblijvend uit te proberen. Tevreden? Dan kan je ze direct bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In het schema hieronder geven we oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Elburg (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek Hans SchrotenBeekstraat 328081 EDElburg
Optiek KaleLaan 128071 JANunspeet
Oog + Oor Zorgcentrum Noordwest VeluweBergakkerweg 28071 CENunspeet
Optiek van VeenDorpsstraat 258071 BWNunspeet
KIEFT OPTIEKKerkstraat 228051 GLHattem

Goedkope lenzen bestellen in Elburg?

Vergelijk lenzenwinkels en bespaar tot wel 24%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Welk model aangeraden wordt wordt onderzocht middels jou dagelijks ritme, je hobbies en financiën. Bij lenzen is het onmisbaar dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Zo vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een lokale oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het zoeken naar beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  De onderzoeker analyseert de actuele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Weeg aspecten mee zoals hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen proberen
  Over het algemeen kan je vragen naar een probeerset. Zodoende kan je een of meerdere types uitproberen. Na het einde van de proefperiode deel je jouw persoonlijke ervaringen. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kunt bestellen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of d.m.v. een online aanbieder als LensExpress. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar absorberen meer viezigheid. Ze worden gemaakt van bio-compatible materiaal. Dit artikel wordt aangeraden om fantastische zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de beperkte kosten. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Goedkoop: bestellen v.a. €6,90 (per 4 weken).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit PMMA. De levensduur is er hoog. Daardoor is het een duurzame en gunstige investering. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Worden op maat gemaakt en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Goede levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • De kosten zijn gemiddeld €160 per contactlens.

Maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn betaalbaar, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De meest voordelige keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook te bestellen als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Doorgaans €5,30 (maandelijks).

Doe een gratis lenzen meting

Bekijk opticiens bij jou in de buurt en laat deze week nog je ogen meten.

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

De daglenzen kunnen 1 dag mee, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een goed product voor iedereen die tegen dingen aanlopen als gevoelige en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Prijzen +/- €28,25 (per 4 weken).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of ben je iemand die vaak zwemt? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • De kosten zijn ongeveer €530 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Elburg).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een cilinderafwijking aan de ogen. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Het zicht is vertroebeld of vervormd, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een ervaren specialist.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €27,00 p/maand.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Een goede oplossing wanneer je normale lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €19,25 (op maandbasis.
Andere soorten

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben heb je nog meer keuze. In het volgende lijstje tref je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-elburg-8081

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Dit zijn onder andere Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar je kunt ook terecht bij Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Doorgaans zijn het private labels die worden ontwikkeld door o.a. Cooper Vision maar dan met hun eigen verpakking. Meer en meer webwinkels als Drogisterij.net hanteren een kwalitatief goed alternatief voor het dure huismerk van opticienketens met een interessant prijskaartje. Zo kan je tot wel €140 (op jaarbasis) besparen. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Alcon, Frequency en Ote. Op deze site lees je ook meer over Daglens.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Elburg?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een opticien of bij een gespecialiseerde webshop. Over het algemeen is de bezorgservice kosteloos en betaal je dus niets voor de bezorging. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De lenzen en de vloeistof passen gewoon in jouw brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Elburg?
In deze buurt vinden we genoeg opticiens waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De contactlensspecialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en checkt de oogdruk en oogspierbalans. Bij de meeste opticiens kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Opticiens raden aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Elburg te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de aangeraden lens nog goed is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een terugkerende hoofdpijn wordt het aanbevolen om binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Gelderland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €100 korting op een bril of lenzen. Rekensom: is de uitgebreide polis duurder dan de kosten van de lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat is niet helemaal correct. Voordelige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Bausch & Lomb. Ga je overstappen naar torische of multifocale lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Elburg. Deze medewerkers geven goede adviezen ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat kost een lenzen abonnement?
In het geval je een abonnement neemt moet je rekenen op bedragen tussen de €10,00 en €46,00 (per 30 dagen). Onder aan de streep betaal je gemiddeld €245 voor een jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarnaast betaal je jaarlijks circa €21,50 aan contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Elburg kan je een voorschrift laten opstellen. Met die resultaten kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door het type online te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Elburg.

 • t Harde
 • Doornspijk
 • Plaats een reactie